PROPOSTES MUSICALS PER AQUEST ESTIU

Hola nois i noies de l’escola Sant Jordi,

Primer dir-vos que m’ha agradat molt rebre totes les vostres tasques d’educació musical, heu fet una gran feina!!! Doncs bé, us proposo una sèrie de propostes perquè pogueu xafardejar i realitzar durant aquest estiu. Espero que us agradin i en gaudiu.

LA MEVA PROPOSTA ÉS QUE CANTEU I BALLEU. QUE ESTEM DE FESTA !!!
AQUÍ US DEIXO ALGUNES CANÇONS ESTIUENQUES PER CANTAR I BALLAR, I UNES PROPOSTES DE MÉS A MÉS…

Que passeu un bon estiu!!!

Carmen Melero.

CANÇONS:

PROPOSTES MUSICALS DE MÉS A MÉS…

 • SAPS FER AVIONS DE PAPER? T’ANIMES A FER UN MENTRES ESCOLTES AQUESTA MÚSICA???
  MIRA EL VÍDEO: Paperman. BACH: Preludi n1 en DOM

 • ESCOLTA MOLTES VEGADES I APRÈN AQUESTA CANÇÓ PICANT LES PARTS DEL COS!
  QUAN TORNEM A ESCOLA LA CANTAREM JUNTS!

 • Amb la PERCUSSIÓ CORPORAL podem crear moments d’ENERGIA MÀGICA com aquests:

 • EXPERIMENTA AMB EL SO. INVESTIGA AQUESTA PÀGINA WEB QUE ET PROPOSO I DESCOBREIX LES POSSIBILITATS QUE OFEREIX PER PODER CREAR MÚSICA. T’ATREVEIXES A INVENTAR UNA CANÇÓ? ÀNIMS COMPOSITOR/A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ENLLAÇ LABORATORI MUSICAL

 

PERCUSSIÓ CORPORAL EN FAMÍLIA

Hola a tothom!

M’he trobat amb un vídeo tutorial que vull compartir amb vosaltres. Es tracta d’una coreografia de percussió corporal creada pel @SantiSerratosa sobre la cançó “Sopa amb trossets de pa” de l’@annaroigdolz. Escolteu primer de tot la cançó i gaudi-la, ja veureu com us encantarà. Al final de l’article us he enllaçat el vídeo amb la coreografia.

La percussió corporal és la producció de sons picant sobre el propi cos, sobre un altre i/o sobre altres elements, utilitzant moviments corporals com picar de mans, fer sons amb la boca (xiular, sons guturals…); espetegar els dits, picar als braços, al pit; fer servir les mans, les cuixes, utilitzant els peus, els dits, les mans i altres parts del nostre cos. També podem fer servir materials del nostre entorn, com poden ser cadires, pals, papers, taules, coberts, etc. Ens permet desenvolupar la improvisació, la creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el nostre cos.

La percussió corporal ens ajuda a:

 • Desenvolupar el reconeixement, la coordinació i la percepció corporal.
 • Assolir l’ordre, l’organització i el control dels impulsos fent ús de les propietats del ritme i del llenguatge musical.
 • Desenvolupar la creativitat i el sentit estètic a partir de seqüències, coreografies i jocs musicals.
 • Potenciar les relacions interpersonals així com el desenvolupament intrapersonal, la integració social i el reconeixement dels altres.

  Si aquesta coreografia us resulta una mica complicada podeu inventar una de pròpia més senzilla, amb més espai rítmic entre els picaments (dues pulsacions) i menys varietat.

  A les parts “A” (al principi i al final) podeu combinar els moviments més senzills: picar a la taula amb les mans, amb els punys, amb els colzes, aixecar els punys, fer veure que mengeu la sopa… sempre deixant un espai de dues pulsacions entre moviment i moviment. Us podeu ajudar dibuixant els moviments en unes cartes i presentar-los a sobre de la taula a on picareu per ajudar-vos a seguir l’ordre.

  A la part “B” podeu fer igualment voltes a la taula, ballar lliurement… fins tornar a seure de nou a la taula per interpretar de nou la part “A”

  També podeu jugar a endreçar les cartes (moviments) de formes diferents. Després podeu crear combinacions espontànies i improvisades sobre la pulsació de la cançó.

  TUTORIAL DELS RITMES DE LA SOPA:

OVER THE RAINBOW

Us deixo aquesta activitat musical molt adient per fer a casa durant aquests dies.

Només necessiteu 4 fulls de diferents colors, i sinò en teniu els podeu pintar vosaltres que segur que us queden super bonics.

Us deixo aquesta cançó tocada per un company meu que s’ha sumat a una iniciativa. Té com a  finalitat que tothom en general sentim que no estem sols.

Espero que us agradi!!!

A l’apartat de música de l’EDU365 teniu moltes activitats, t’hi animes?

La mateixa plataforma us ofereix també molts jocs interactius per composar, portar el ritme, tocar diferents instruments de manera virtual (piano, bateria, flauta..), apropar-te a la música clàssica, o endinsar-te en el món de compositors o històries que van musicar. T’hi animes?

Edu365.cat

Com aneu? Estem passant uns dies molt difícils per a tots però esperem que passi ràpid i ens podem tornar a trobar aviat. Us deixo aquesta cançó dels XIULA que han fet en 24 hores “CANÇÓ DEL CORONAVIRUS”. Escolteu-la que mola molt.

Hola de nou, nois i noies:

si obriu aquesta web apareixerà un globo terraqui on hi ha mil·lers de punts verds. Són emissores de ràdio de tot el món. Si cliqueu damunt d’un punt verd podreu sentir el que està transmetent l’emissora. ÉS UNA PASSADA. MÚSICA DE TOT EL MÓN!!!

Resultado de imagen de RADIO GARDEN

Nois i noies ja tenim aquí la cançó del “VERANO”:

Sóc la Carmen Melero, la mestra de música de l’escola, i en el blog de música aniré recollint les activitats que anem treballant a la classe.