Youkalis

Youkalis és una formació de sis músics que neix l’any 2003 a Barcelona. Els seus components, que provenen d’arreu de Catalunya i el País Basc, comparteixen una formació acadèmica, principalment clàssica, però han trobat en les músiques populars una forma de llibertat i d’expressió ideal per a les seves interpretacions.
Aquí podem veure un vídeo de compositors catalans basats en obres populars.

En aquest altre, podem veure una projecció d’una selecció de curtmetratges de George Méliès, amb la banda sonora basada en músiques populars d’arreu del món, composada i interpretada per ells mateixos. Una vetllada on la màgia de la llum i el moviment, ens fa descobrir, de nou, l’espectacle del cinema.

Documental

El programa Què, qui, com de tv3 ha realitzat un documental sobre els problemes que afecten als músics. Consta de 3 capítols i ens dóna una idea del treball dels artistes i les seves conseqüències.

Les dones i la música

Interessant documental sobre el paper que han tingut les dones a la música a travès dels temps. En l’obra Feminisme i música la professora de història de la música Pilar Ramos fa una anàlisi d’aquest fet.

Susan McClary, professora de Musicologia de la Universitat de California, Los Angeles, ens parla de la seva formació i educació i de com ha evolucionat aquesta disciplina. Podeu activar els subtítols, clicant en el video a CC i activar la transcripció automàtica en l’idioma que preferiu.

En aquesta pàgina trobareu més informació sobre Musicologia feminista.

Article sobre diferents aspectes de les dones i la música.