Ofici del pare de l’Aleix: l’hotel d’insectes

Aquest final de setmana ha vingut el pare de l’Aleix a ensenyar-nos el seu ofici: és fuster.

Hem aprofitat que venia per demanar-li que ens ajudés a fer un hotel d’insectes per posar-lo a la muntanyeta. Que no sabeu què és un hotel d’insectes? Doncs mireu aquest video!

Cliqueu la imatge per veure el vídeo

Amb el Natxo hem fet un munt de feina i estem supercontents del resultat. Esperem que durant l’estiu se’ns ompli de clients i el curs que ve els puguem observar!

Cliqueu la imatge per veure més fotos

Ara ens cal omplir les diferents habitacions. A classe tenim alguns elements, però si en podeu portar més molt millor: branques i branquillons, pinyes, troncs, canyes…

Excursió a la Casa de les abelles

Hem tornat meravellats de l’excursió a la Casa de les abelles. El Ramon i la Cèlia ens van rebre molt bé i van explicar-nos un munt de coses sobre el món de les abelles. Algunes ja les sabíem, però també vam poder aprendre algunes coses noves.

Primer ens van explicar un conte que explicava com les abelles ajudaven les flors en el procés de pol·linització i per això eren tant importants.

Després vam començar a fer els tallers d’apicultors.

El primer era L’APICULTOR A CASA: vam observar les bresques plenes de mel, vam treure la cera i les vam posar a una centrifugadora. Li vam donar unes quantes voltes i després la vam colar. Ens va sortir una mel d’un color groc molt fluixet (les mels poden ser de molts colors diferents, depenent de les flors d’on agafin el nèctar, la nostra era mel de romaní). després vam preparar unes etiquetes ben xules per poder emportar-nos els pots a casa.

Després vam fer el taller L’APICULTOR AL CAMP. Aquests han de tenir cura de les abelles i les seves cases. Les coneixen molt bé: l’abella reina, els abellots, les abelles obreres ( les netejadores, les guardianes, les que recullen el nèctar i el pol·len, les que construeixen les cel·les, les ventiladores, les que cuiden les larves o les exploradores). Com veieu tenen una organització molt planificada i es guien sempre per les olors (sabíeu que no tenen nas? oloren a través de les antenes). Posar-nos el vestit d’apicultor va ser molt emocionant i el principi estàvem una mica espantats per si se’ns acostava una abella, però realment anàvem molt protegits i no vam córrer cap risc. El Ramon ens anava agafant les bresques i ens mostrava les abelles feinejant, les tractava amb molt de respecte.

Voleu veure les fotos?