TAULES DE MULTIPLICAR

Per practicar les taules de multiplicar:

1. https://www.mundoprimaria.com/recursos-educativos/tablas-de-multiplicar

2. https://www.liveworksheets.com/worksheets/es/Matem%C3%A1ticas/

Multiplicaciones/Multiplicaciones_por_una_cifra-f%C3%A1ciles_II_ft1579377lz

3. https://www.liveworksheets.com/worksheets/es/Matem%C3%A1ticas/

Multiplicaciones/Multiplicaci%C3%B3n_por_una_cifra_et513528bi

4. https://www.liveworksheets.com/worksheets/es/Matem%C3%A1ticas/

Multiplicaciones/Tablas_1,2,3,4,5_xz200248yc

 

TALLER D’ESCACS

Els alumnes de quart, durant la segona setmana de març, vam fer un taller d’escacs. El senyor Enric ens explicava cada dia les regles fonamentals d’aquest joc. Primer, ens va recordar el moviment de les peces i el vocabulari bàsic i cada sessió fèiem vàries partides. Ens va dir que és molt convenient fer l’enroc i que el seu avi li deia: “no siguis ruc i fes l’enroc”. També ens va aconsellar que les peces haurien d’anar cap al centre del tauler. És important pensar molt la jugada i les conseqüències que tindrà el nostre moviment i no precipitar-nos en “menjar” peces.
Aquesta activitat ens ha agradat molt, sort que l’any vinent farem la continuació!
Gràcies sr. Enric!!

Fotos Taller d’escacs I

Fotos Taller d’escacs II

DIBUIXEM LA FAÇANA DE L’AJUNTAMENT DE VILADECANS

Els nens i les nenes de quart hem sortit fora del centre per a fer una activitat d’educació artística. Aquesta activitat consisteix en dibuixar la façana de l’Ajuntament o Can Modolell, que es troba a la plaça de la Vila.
Can Modolell era una casa fortificada amb una torre de defensa contra els pirates, construida al segle XVI. Aquest edifici va ser reformat el 1892.
Ha estat una tarda diferent on hem après alguns conceptes del dibuix al natural i de perspectiva. Hem vist l’Ajuntament amb uns altres ulls!! La torre del rellotge, el balcó, les finestres i els finestrals en forma d’arc ens han encantat!

Cliqueu aquí per veure les fotos d’aquesta sortida tan artística.

ESTUDIEM PER L’EXÀMEN DE MEDI DE 3R

MESUREM EL TEMPS:

https://clic.xtec.cat/projects/temps/jclic.js/index.html

RELACIONS FAMILIARS:

http://www.xtec.cat/~mgil2243/material/activitatsjclic/familia/familia.htm

ARBRE GENEALÒGIC

http://clic.xtec.cat/quaderns/mgil2243/arbre/html/section_1.htm?&js=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/scripts/&appl=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/appl/&css=http://clic.xtec.cat/qv_viewer/dist/html/css/

NOMBRES ROMANS (PRACTICAR NOMÉS DEL 0 AL 20)

https://clic.xtec.cat/projects/romans/jclic.js/index.html

 

EL NOSTRE CARNAVAL

El divendres 12 de febrer vam celebrar el carnaval a l’escola.
Al matí, primer, ens vam fer fotos i després, vam fer un taller de màscares. A continuació,  l ‘AMPA ens va convidar a xocolata desfeta amb melindros. Per últim, després del pati, vam demostrar les nostres especialitats, vam explicar acudits i vam jugar a l’aula.
A la tarda, vam fer la rua amb el gegantó del Pau Casals i el nostre carnestoltes. Per acabar, a classe, vam fer festeta amb música, crispetes i altres snacks.
VAM PASSAR UN DIA BEN DIVERTIT!!

Cliqueu aquí per veure les fotos del nostre Carnaval

TALLER DE LES ABELLES A 4T

El dimecres 3 de febrer vam fer un taller sobre les abelles. La Núria, una apicultora, va venir a classe i ens va explicar moltes coses. Ens va dir que hi ha més de 20.000 espècies d’abelles. La majoria d’elles són solitàries i només una espècie fa mel.    També ens va informar de que les abelles són un dels éssers vius més necessaris per a que hi hagi vida a la Terra, ja que una de les seves feines és la pol·linització de la majoria dels aliments que mengem.                                                                              Per això, la Núria ens va insistir molt en que hem d’evitar la contaminació, els pesticides, els canvis en l’ús de terres, així com l’arribada de les espècies invasores, com la vespa asiàtica.                                                                                                    Una manera senzilla de començar a ajudar-les podria ser plantant a casa espígol, lavanda, farigola…o construint un hotel d’insectes, segur que per a elles seria un hotel de cinc estrelles.                                                                                                        Aquest taller ens ha agradat molt, la veritat.                                                        CUIDEM LES ABELLES, ABELLES PER VIURE!

Et convidem a clicar aquí per veure les fotos.

 

INTERCANVI DE CARTES A 4T

Els alumnes de quart hem fet un intercanvi de cartes explicant les vacances d’hivern.
Hem estudiat l’estructura formal d’una carta i hem afegit un dibuix. La veritat és que ha estat una bonica experiència. Tots i totes estàvem una mica nerviosos/es a l’hora de rebre la carta del nostre company o companya. Després de llegir-la, la majoria de nosaltres ens hem tornat a cartejar.
Ah! Sabeu quan costa enviar una carta per correu?

Fotos de l’intercanvi de cartes.