La ciència del ‘mojito’: la menta enganya el cervell
Actualitzada el 17/05/2012 1:42
Diari Ara.cat
El ‘mojito’ és una de les begudes més refrescants. I no només pel gel picat. La menta, a més del gust, és capaç d’enganyar el nostre cervell per fer-nos sentir més frescor. El mentol s’uneix als receptors de les cèl·lules nervioses de la boca sensibles a la temperatura i fa que enviïn al cervell senyals conforme la beguda està entre 4 i 7 graus més fresca de com està en realitat.
La concentració de mentol varia en cada planta. Augmenta amb l’edat de la fulla, i això fa que les més velles tinguin un gust més refrescant. Si la planta creix en un entorn calorós i sec és menys refrescant.
Això comença a agafar forma!
Ara a omplir-lo!
Joan
Molt interessant !! És veritat aquest article ?
Això sembla. A l’igual que hi ha moltes il·lusions òptiques . Ja sabeu, el nostre cervell a vegades ens juga males passades!! 🙂