L´Herència lligada al sexe

Herència lligada al sexe

És l’herència dels gens situats en el cromosoma X. Aquests gens s’expressaran de manera diferent en els homes i les dones.
En els cromosomes sexuals, a més d’existir gens relacionats amb el sexe, hi ha altres gens per caràcters no sexuals o caràcters somàtics, la manifestació dependrà del sexe de l’individu en anar al cromosoma X o Y.
És el cas de malalties com l’ hemofília o el daltonisme , la manifestació es deu a la presència d’un al·lel recessiu lligat al cromosoma X, de manera que en homes mai pot aparèixer en homocigosis. Si tenen un cromosoma X afectat desenvoluparan la malaltia, mentre que en dones pot haver individus que porten l’al lel de la malaltia (dones portadores) i l’hi podran passar als seus fills barons, i individus homozigots recessius, que desenvoluparan la malaltia (en el cas de l’hemofília, l’al·lel recessiu en homozigosis és letal i provoca la mort, de manera que no hi ha dones hemofíliques, només portadores).
Si vols comprovar la teva vista visita aquesta pàgina . És un TEST SOBRE DALTONISME: http://translate.google.com/translate?hl=ca&sl=es&u=http://www.webpersonal.net/unsitiomas/test_daltonismo.htm&prev=/search%3Fq%3Dcnice%2Bbiosfera%26hl%3Dca%26prmd%3Divns&rurl=translate.google.es&twu=1″>

test d'Ishihara

test d'Ishihara

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *