Novetats i recomanacions

NOVETATS A LA BIBLIOTECA:

L’Esberla ha fet una donació de llibres nous a la nostra Biblioteca Escolar que ja poseu agafar en préstec:

 Sense títol

 

RECOMANACIONS DE LECTURES

Allà on viuen els monstres (Cicle Inicial)

b

 

Sinopsi: En Max s’ha portat malament, ha fet algunes destrosses i ha maltractat el gos. La seva mare el renya tractant-lo de «monstre» i l’envia al llit sense sopar.

 

Un cop a la seva habitació, aquesta es va transformant.

Destaca: És un dels àlbums dels considerats clàssics que l’editorial Kalandraka ha tornat a reeditar. Les il·lustracions són senzilles i molt expressives a la vegada. Un joc molt interessant que planteja el llibre és veure com a mesura que la història avança, les il·lustracions van creixent fins a arribar al punt més alt de la història representat en tres pàgines a sang i com, a partir d’aquest punt, es van tornant a fer cada cop més petites i permeten que el text cobri més presència.

 

Avis (Cicle Mitjà)

biblio

Sinopsi: Un dia arriba al poble una orquestra. Aquella nit hi haurà ball a la Plaça. L’avi Ramon va a casa a buscar l’àvia per engrescar-la per anar a ballar però l’avia li contesta que ja no té edat per aquestes coses.

 

Destaca: Aquest llibre va ser mereixedor del IV Premi Llibreter.

Està presentat en format àlbum il·lustrat i les imatges estan fetes amb diverses tècniques. Algunes de les imatges —les que corresponen als pensaments de l’avia— van invertides i en blanc i negre.

 

Hi ha un nen al lavabo de les nenes. (Cicle Superior)

biSinopsi: Aquesta novel·la presenta l’evolució escolar d’un noi, en Bradley, estudiant de cinquè curs. Als primers capítols sabrem com és, com pensa i com actua: Bradley s’asseu a la darrera filera de la classe, no escolta, insulta i es baralla amb tothom. Tot i que és repetidor, suspèn totes les assignatures i ningú no li parla.

 

Destaca:

Es tracta d’una novel·la de superació personal, de com es pot modificar la conducta, si es vol. Al llibre es presenten situacions divertides i estereotips escolars que ens faran passar una bona estona.

 

Nicòstrat (Cicle superior)


Sinopsi: En Yanis malviu amb el seu pare, un mariner grec exigent I irascible d’ençà que va morir la seva dona. Un dia, el noi salva una cria de pelicà i la duu a la seva cambra d’amagat. Entre ells es generarà una forta i tendre amistat. Però l’ocell creix i cada vegada es fa més difícil amagar-lo. Quina serà la reacció del pare quan s’assabenti de la presencia de l’animal a casa seva?

 

 

 

La filla del carboner  (Cicle Mitjà)

Sinopsi:  La filla petita del  carboner era molt llesta. Ho era tant, de llesta, que aconseguia tot el que volia.t el que volia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *