La 2a hora del conte 2013-2014: “L’ ANEGUET LLEIG” i les OMBRES XINESES !

El passat dijous, 6 de febrer de 2014, va tenir lloc la representació d’un dels contes més popular de l’escriptor danès Hans Christian Andersen: l’ “L’ANEGUET LLEIG”. A través d’aquest conte, l’Assumpció Ferrer i la Cristina Alvelo, han treballat el SENTIT DE LA VISTA utilitzant la tècnica mil.lenària de les ombres xineses.

Un cop finalitzada l’actuació, els nens i nenes més intrèpits s’han animat a practicar aquesta tècnica, col.locant les seves manetes i les titelles de pal entre un projector (la font de llum) i una cortina blanca, per tal de projectar les ombres de cignes, ànecs i la resta de personatges del conte.

Per cert, no us penseu pas que les ombres xineses vagin néixer a la Xina com el seu nom indica, no … Es van inventar a l’illa de Java, situada a Indonèsia, una de les illes més poblades del món.

Així doncs, aquest conte ens ha permès reflexionar sobre la importància d’una bona convivència, el respecte als companys i els sentiments que generem a través de les nostres relacions, la perseverància i la constància alhora d’aconseguir un objectiu, la nostra identitat i la de la família, la necessitat de compartir i de sentir-nos estimats … En definitiva, el conte l’ “ANEGUET LLEIG” afronta un tema que encara és força tabú i que hauríem de fer desaparèixer de la nostra societat: el REBUIG social.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *