La Lola Casas a la nostra escola

Com sabeu, la Lola Casas va visitar la nostra escola!
Els nens i les nens de l’escola vam fer un treball previ de la seva vida i de la seva obra. Tot seguit us ho expliquem:

A P-5 i P-4 hem treballat:

Hem introduït aquest treball com un treball per projectes de la Lola Casas. Totes les activitats que estem realitzat les estem recollint i s’enduran el dossier a casa.

Contes:
1- “L’escala d’en Pinxo”. Ens hem inventat dos contes més amb altres animals , animals salvatges i animals del mar. (P-5)
2- “El jersei”,ens hem dissenyat un jersei, això també a P-4 i P-5
3- també he explicat “Em diuen Tano (P-5)
4- Del conte “Vermell tacat” una mestra de l’escola ha fet una presentació per PDI i el treballem amb els nens i nenes d’infantil i cicle inicial.
5- “L’ Ernest” (P-4) com cloenda del conte s’ha fet un recull dels treballs dels alumnes.

Poesia:
Hem treballat diferents poemes: jo els hi llegia i ells havien d’endevinar el títol. Això també ho he fet tant a P-4 com a P-5
El poema de Nadal: “La cavalcada de reis” (P-5) és el que van aprendre per casa.
Hem elaborat els mural de l’exposició “Caramels” a P-5 i “Caputxeta” a P-4 així com altres poemes del llibre Des de la finestra i Poemes petits.

Endevinalles:
Estem fent el treball d’exposició d’endevinalles a P-5. Cada nen/a escriu i “aprèn “ una endevinalla i amb col•laboració amb les famílies a dins d’una bosseta ha de portar l’objecte, dibuix, foto,,,, del que és ,els hi he dit que és un secret!!! Quan les tingui totes les llegirem i les endevinarem.

A 3r.A i 3r. B hem treballat:

Biografia:
A través d’un treball de cerca d’informació en la seva pàgina web. Aquestes dades les hem utilitzat per elaborar el cartell anunciador en forma de cal•ligrama.
També hem aprofitat per fer una activitat de formació d’usuaris que consistia en trobar la localització de tots els llibres d’en Roald Dahl que tenim a la nostra biblioteca, comentar-los i per poder posar-los exposats en un racó de la biblioteca.

Conèixer l’obra de la Lola (narrativa i poesia) i fer una cerca dels seus llibres en les biblioteques públiques del nostre entorn: biblioteques de Mont-ras (3 llibres); Palafrugell (9 llibres); Palamós (8 llibres); Olot (1 llibre) i de les biblioteques d’aula de l’escola ((2 llibres).

Contes:
Hem llegit i comentat els llibres de contes “L’escala d’en Pinxo”, “Em diuen Tano” i “Vermell tacat.

Poesia:
A cada sessió de la biblioteca lectura d’alguns poemes.
Memorització d’un poema, tota la classe el mateix, i diferent a cada 3r.
Llegir un recull de poemes dels llibres “Des de la finestra” 3r.B i del llibre “Coses de cada dia” 3r. A, escollir-ne un poema i elaborar el mural de l’exposició.
Treballar una poesia col•lectivament i exposar a la biblioteca (una cada 3r.)
Realitzar cada nena i nen una poesia individual i recollir-les totes en un llibre “Els nostres poemes”.

Endevinalles:
Lectura del recull d’endevinalles de la Lola, i a partir d’elles cada nen i nena ha fet la seva endevinalla, l’ha escrit i l’ha enganxat a la tapa d’una capsa en la que a dins, i com a solució de l’endevinalla, ha col•locat l’objecte que s’ha d’endevinar. Totes aquestes capses s’han exposat a la biblioteca perquè els altres cursos puguin llegir-les.

Altres cursos de l’escola també estan treballant els llibres de la Lola i estan realitzat diferents activitats al voltant de la seva obra.

DSC05489

DSC05486

DSC05470

DSC05473

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà