“Divendres expliquem…”

Aquest trimestre hem engegat una nova activitat: “Divendres expliquem…”. Els divendres de febrer i de març tots els nens i nenes de l’escola (des de P3 fins a 6è) poden escollir quin conte volen anar a escoltar dels diferents contes proposats, que llegeixen els/les mestres en diversos espais de l’escola.

Publicat dins de contacontes, General | Deixa un comentari

Llibres per La Marató

A la nostra biblioteca vam estar uns quants mesos fent esporga de material per tal de reorganitzar, rejovenir i actualitzar el seu contingut. Amb els documents retirats del seu fons es va decidir muntar una paradeta de venda de llibres en benefici de La Marató de TV3. La venda es va fer el 20 de desembre al Casal Municipal d’Ascó, abans i després del concert de Nadal de l’escola. Finalment es van recollir 97€. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

    

Publicat dins de biblioteca escolar, General, Marató de TV3 | Deixa un comentari

Arriba, un cop més, el cabàs viatger

A finals del mes d’octubre ens va arribar, un cop més, el cabàs viatger, que està ple de llibres que recomanen les diferents biblioteques escolars de la Ribera d’Ebre. Vam estar uns quants dies gaudint-ne i escrivint les nostres opinions i valoracions dels llibres per a que les poguessin llegir altres nens i nenes de la comarca. Fins la propera, cabàs!

  

Publicat dins de bibliocabàs Ribera, biblioteca escolar, General | Deixa un comentari

60 anys d’Astèrix

El 29 d’octubre del 1959 va sortir publicada la primera historieta d’Astèrix. Així doncs, l’Astèrix ha fet 60 anys! Per celebrar-ho ha sortit un nou àlbum anomenat “La filla de Vercingetòrix”. A l’escola vam voler muntar una exposició dedicada a aquest gal rebel a la dominació romana amb llibres, pel·lícules, dibuixos, puzles… i la Berta, la bruixa que vigila la nostra biblioteca, disfressada d’Obèlix.

  

Publicat dins de biblioteca escolar, Commemoracions literàries, Exposicions, General | Deixa un comentari

L’Elmer fa 30 anys!

Ahir, dissabte 25 de maig, va fer 30 anys que David McKee va publicar el seu primer llibre de l’Elmer, l’elefant multicolor estimat per tots els nens i nenes. Per celebrar-ho, l’autor publicarà un nou llibre el proper mes de setembre.

Nosaltres, hem volgut tenir present aquesta efemèride i hem exposat tots els llibres de l’Elmer que es poden trobar a la nostra biblioteca.

L’Elmer és un clàssic infantil que ha venut més de 8 milions d’exemplars. Els seus 38 contes són ideals per transmetre als nens valors positius com la solidaritat, el respecte, l’amistat i, especialment, la celebració de les diferències.

Moltes felicitats, Elmer!!! I per molts anys més de lectura amb la teva companyia!

Publicat dins de biblioteca escolar, Commemoracions literàries, Exposicions, General | Deixa un comentari

“Jo recomano”

Us presentem una novetat de la nostra biblioteca: el nou racó “Jo recomano” per a que pugueu recomanar aquelles lectures que us hagin agradat més als altres nens i nenes de l’escola. El trobareu al passadís de Cicle Superior, just davant de la biblioteca. Animeu-vos a participar-hi!

    

Publicat dins de biblioteca escolar, General, llibres recomanats | Deixa un comentari

Padrins lectors

Un any més, durant el 3r trimestre, els divendres a la tarda es troben les parelles de padrins i fillols per a passar una bona estona llegint plegats. És una activitat que pretén:

  • Crear situacions de lectura diferents a les tradicionals.
  • Fomentar el gust per la lectura.
  • Fomentar la col·laboració entre alumnes dels diferents cicles.
  • Potenciar el treball cooperatiu.
  • Treballar el compromís i la responsabilitat.
  • Fomentar la convivència.

    

Publicat dins de biblioteca escolar, General, padrins lectura | Deixa un comentari

Ens visita Eulàlia Canal

Mitjançant l’editorial Animallibres ens ha visitat a l’escola l’escriptora Eulàlia Canal el dia 7 de febrer. La trobada va ser molt enriquidora, ens va explicar com havia escrit els llibres a partir de les preguntes que feien els xiquets i xiquetes.

Destaquem els que hem treballat per cicles:

La nena que només es va poder endur una cosa.

Un somni dins el mitjó

L’arbre de les històries

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Butlletí Nadal 2018

2018 Nadal Ascó butlletí biblioteca

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Lo cabàs viatger!

Hem començat el nou curs, i al novembre ens arriba el cabàs. Ens agrada llegir aquests llibres i fer les nostres recomanacions.

 

Publicat dins de àlbums il·lustrats, bibliocabàs Ribera, biblioteca escolar, bibliotecaris | Deixa un comentari