Lectura recomanada: Inventat en català, de Maria Josep Picó

Inventat en català, de Maria Josep PicóAra que arriba el bicentenari de Narcís Monturiol, aquest llibre ens pot informar sobre aquest científic i altres com Frances Salvà i Campillo, l’inventor del telègraf elèctric; Jaume Ferran i Clua, l’inventor de la vacuna contra el còlera; Pius Font i Quer, creador de l’escola botànica catalana, i Eudald Carbonell, descobridor de l”Homo antecessor” i del primer europeu.

I ja que estem de centenaris, com que celebrem l’any de l’Astronomia, també podem trobar-hi informació de grans astrònoms catalans: Llorenç Presas i Puig, observador sistemàtic del cel, i Josep Comas i Solà, descobridor d’asteroides i cometes. 

TOT AIXÒ ESTÀ EN AQUEST LLIBRE:

Inventat en català, Maria Josep Picó, Editorial Mina, Barcelona, 2008.

Pròleg de Xavier Duran 

Sabies qui va inventar el telègraf elèctric; la vacuna contra el còlera; el primer submarí; l’hidròmetre, el gasogen d’aspiració? Sabies que tots aquests científics eren catalans? Des dels clàssics medievals fins a l’actualitat, Inventat en català fa un repàs de les descobertes fetes per científics del nostre país. El llibre, amb un to divulgatiu i un llenguatge proper, també et descobrirà figures emblemàtiques de la ciència més recent, com ara Ramon Margalef, Joan Oró, a més de científics en actiu, com per exemple Valentí Fuster, Anna Veiga, Joan Massagué, Eudald Carbonell… (Text de contraportada)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *