Com cada any, durant el matí de la diada de Sant Jordi, tot l’alumnat de l’escola va participar en el taller artístic cooperatiu.
D’aquesta manera, distribuïts en grups de tres classes, les quals es van barrejar entre sí, els nens i nenes van col·laborar en la creació d’un globus de paper maixé.
Sabeu quin és el destí d’aquests globus? Efectivament, tots aquests globus serviran per decorar la nova entrada de la nostra biblioteca escolar.
Els i les alumnes de 6è van participar, durant el matí de la diada de Sant Jordi, en un laboratori literari organitzat per la Biblioteca Central Xavier Amorós. L’activitat es va desenvolupar al Castell del Cambrer (plaça del Castell) i va tenir una gran acceptació entre els nens i nenes que hi van participar.
Volem agrair el suport i acompanyament que sempre hem rebut des de la Biblioteca Xavier Amorós. Com a biblioteca escolar ens sentim molt afortunats i privilegiats de tenir una entitat pública de referència sempre disposada a fer ciutat a través del món dels llibres i la lectura.
Durant aquest Sant Jordi, Òmnium ha impulsat la campanya Llegir ens fa més grans per fomentar la lectura entre els infants amb una recollida massiva de llibres en català per a les escoles i instituts.
D’aquesta manera, aquelles persones que han volgut col·laborar han adquirit, durant la diada de Sant Jordi, un dels llibres proposats per l’entitat. Els propers dies, Òmnium s’encarregarà de distribuir els llibres a les escoles seleccionades, entre les quals, està la nostra.
Per aquesta raó, des d’aquí volem donar les gràcies a Òmnium per aquesta iniciativa i per haver-nos seleccionat com a escola receptora.
Moltíssimes gràcies!
Si voleu saber més, mireu el reportatge que el programa de TV3, Els matins, va dedicar a aquesta campanya.
El passat divendres dia 19 d’abril l’Ángel Regalado, alumne de 5è, va participar a la Final del Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta que es va celebrar a Tarragona.
L’Ángel, que va venir de Veneçuela fa poc més de mig any, va prendre part a la categoria Timoners dedicada a aquells nens i nenes que porten poc temps dins de les escoles catalanes. De fet, la seva participació en aquesta gran final és tot un premi a l’enorme progressió que ha fet amb l’aprenentatge i ús de la llengua catalana des de que va arribar.
Felicitats Ángel!
Aquí podeu visionar la lectura de l’Àngel (temps 1:00:45):
El proper 14 de maig tindrem una visita molt esperada, la de l’escriptora i infermera d’origen marroquí i resident a Vic des del 8 anys, Laila Karrouch.
D’aquesta manera, les nenes i nens de 3r i 4t podran interactuar amb la Laila i conèixer una mica més la seva vida i obra. Aquesta activitat s’emmarca dins del programa Lletres a les Aules-Autors a les aules promogut per la Institució de les Lletres Catalanes.
Una de les activitats que centren la celebració de Sant Jordi són els Jocs Florals.
Cada any entre la comunitat del centre decidim un tema a partir del qual l’alumnat elabora un petit relat.
Durant la tarda de la Diada uns simpàtics personatges, els Nanos de Reus, fan acte de presència i lliuren els premis a les composicions més originals.
Enguany, la temàtica triada ha estat en Rovelló, gos creat pel Josep Vallverdú. Pensem que és una bona oportunitat per apropar aquest emblemàtic autor i el seu personatge als nostres nens i nenes.
Aquí trobareu el primer capítol de la sèrie que la Televisió de Catalunya va crear al voltant d’en Rovelló.
Comencem unes setmanes molt emotives: la vigilia de la Diada de Sant Jordi. Com cada any, a la nostra escola celebrarem aquesta data tan assenyalada amb diferents activitats:
Treball cooperatiu entre nivells per guarnir l’espai de l’entrada de la biblioteca.
Durant el matí del dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, les nenes i els nens de 4t i 5è amb la direcció de l’Èlia Romero han organitzat un espectacle poètic molt original. A partir dels llibre Zoo de paraules d’en Ramon Besora, l’alumnat s’ha distribuït per diferents espais del centre i han recitat alguns dels poemes de l’esmentada obra.
L’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia (DMP). Per celebrar ho, des de l’any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració tant en el nostre domini lingüístic com a la resta d’Europa i del món amb l’elecció d’un poeta i un seu poema per a l’ocasió. Partint d’aquesta composició, la ILC elabora un fullet amb l’original en català i la seva traducció a vint-i-dues llengües, que difon àmpliament, promou l’organització d’accions poètiques, presencials i a través de les xarxes, i organitza un acte central el mateix dia 21. En la dissetena edició del DMP, la ILC ha escollit el poema “m’he estimat molt la vida” de Vicent Andrés Estellés, de qui enguany commemorem el centenari del naixement.
Durant els propers dies anirem informant sobre les diferents activitats que hem preparat a l’escola per commemorar el Dia Mundial de la Poesia.
El passat dimarts 12 de març, tres mestres de la nostra escola (la Mar, la Sara i el Blas) van participar a la Hackató Bibliotech que va tenir lloc a l’espai HUB de la Fundació Bofill a Barcelona. En aquest sentit, aquest podria ser el primer Hackató sobre biblioteques escolars que s’hagués organitzat al món.
Durant més de 4 hores, les 15 escoles participants al projecte #Bibliotech van haver de reflexionar sobre la realitat de les seves biblioteques escolars i dissenyar una proposta de millora.
Un pas més en la revolució que estem intentant portar a terme a la nostra biblioteca. Som-hi!