MÉS VIVA I MÉS OBERTA

Doncs sí, després d’uns anys organitzant l’espai i catalogant el fons, i d’un parell de cursos gaudint de la lectura i dels llibres en horari lectiu, aquest curs 2009-2010 hem començat a obrir la biblioteca a l’hora de l’esbarjo per als alumnes de 4t, 5è i 6è. Cada grup té un dia assignat i poden venir uns quants alumnes a llegir i i consultar.

A més, seguim comptant amb l’ajut d’un grupet de voluntaris de 5è i 6è, que des de fa temps venen a endreçar els llibres. Es comprometen a venir un dia a la setmana i la veritat és que ho fan molt bé! I fan una feina imprescindible!

Una altra novetat que fa que la biblioteca estigui més oberta és la possibilitat que donem als alumnes de Cicle Superior a emportar-se a casa llibres en préstec. I sembla que els agrada!

Aprofitem per comentar-vos que seguim necessitant voluntaris (pares, mares, avis, àvies…) que tinguin una mica de traça i es dediquin a folrar llibres. Hem comprat una sèrie de novetats i tenim molta feina. Podeu acostar-vos a l’escola i preguntar per la Belén i la Sílvia.

Aviat rebreu més notícies de la biblioteca escolar.

LLIURAMENT DE PREMIS…

I per fi va arribar el dia! Quina emoció!! fèia gairebé una setmana que teníem exposats els treballs finalistes, però ningú, ningú, o gairebé ningú, sabia el nom dels guanyadors i guanyadores (fins i tot el jurat ho desconeixia ja que els treballs es van presentar de forma anònima, només amb el número de llista)

Només  la Belén i la Sílvia, responsables de la biblioteca, ho sabíem! I què difícil mantenir el secret, eh!! Conèixer els premiats ens va permetre anar a comprar els llibres pensant en qui els rebria. Esperem haver encertat!!

I el matí de Sant Jordi, entre exposicions, roses, intercanvi de llibres, i altres històries que sempre hi ha a l’escola, ens vam haver d’amagar una mica per preparar els diplomes i la presentació: calia mantenir la tensió fins a última hora!!

I bé, la cosa va anar així:

Gràcies a la col·laboració dels mestres de l’escola vam tenir un escenari molt bonic i ple de detalls: flors, plantes, els premis. Ah! i música d’ambient també!

I cap a 2/4 de 4 de la tarda, un cop tots els grups de l’escola estaven a la pista, i els pares i familiars ens acompanyaven, va començar l’acte: mestres de la comissió de biblioteca, membres del jurat, representants de l’AMPA, cuineres i l’Anni d’extraescolars van ser els encarregats de lliurar els premis…

Ah… i el més important, ELS GUANYADORS I GUANYADORES VAN SER:

DEL 1r CONCURS LITERARI (un per nivell, per ordre, de P3 a 6è): Sebastià Guillén, Laia Piñol, Max Julbe, Rodrigo Sampedro, Laia Profitòs, Mariona Gil, Anna Segura, Odile Balde i Natasha Slivenko.

DEL 3r CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE (un per cicle, per ordre, de EI a CS): Dana Husheri, Chayaiwat Panla, Anna Segura i Agustina Díaz.

Volem felicitar a tots els finalistes i agrair la participació de tothom!! Els treballs finalistes i premiats estaran exposats uns dies al vestíbul de l’escola. Els punts de llibre guanyadors es faran servir el proper curs a la biblioteca del Garigot!!

SANT JORDI 2009

El dia 23 d’abril celebrem la festa de Sant Jordi!

Segons la llegenda, un noble cavaller va lluitar i va matar un drac ferotge que tenia atemorida a tota una població. Les llegendes són narracions, orals o escrites, d’aparença més o menys històrica, però que en realitat tenen molts elements imaginatius. El mite de l’enfrontament desigual entre l’home i la bèstia irracional -entre qui aparenta ser més fort i el qui sembla més feble- ha alimentat diverses llegendes i amb lleugers canvis i adaptacions, s’ha anat desplegant en l’imaginari de molts dels pobles d’Europa al llarg de la història.

 

I parlant de narracions…

Començarem les celebracions de Sant Jordi amb una MARATÓ DE CONTES a la Biblioteca de l’escola. Serà el dia 22 al matí.

A la tarda, a les 17h, farem una EXPOSICIÓ al vestíbul de l’escola. A més de les tradicionals roses, veureu una mostra de treballs i contes fruit del treball de l’enigma Pinotxo i els treballs finalistes del 3r concurs de Punt de Llibre i del 1r concurs Literari.

El dia 23 al matí farem INTERCANVI DE LLIBRES. Tots tenim a casa llibres en bon estat que ens hem llegit mil vegades. És l’ocasió de fer un canvi!!! de renovar-se!!! (porteu com a mínim un llibre abans del dia 20).

El 23 a la tarda hem programat el LLIURAMENT DE PREMIS DELS CONCURSOS. Tenim previst, si la pluja ho permet, fer-ho al pati de primària. Vindreu, oi?

EN PINOTXO ARRIBA AL GARIGOT

Doncs així és! En Pinotxo era l’enigma que buscàvem. Gràcies a les 3 pistes alguns dels alumnes del Garigot van endevinar de qui es tractava. Ara ja sabem que la foto antiga que va aparèixer al vestíbul de l’escola allà al novembre era la imatge de CARLO COLLODI, escriptor italià autor de “Les Aventures d’en Pinotxo”, i també hem descobert que era el titella de fusta qui dèiaDoncs jo vull fer només el que em vingui de gust. No penso anar a escola, m’enfilaré als arbres, faré fora els ocells dels nius…

Durant unes quantes setmanes tota l’escola, petits i grans, estem treballant al voltant d’aquest clàssic de la literatura europea. La comissió de biblioteca va triar aquest conte perquè l’any 2008 es va celebrar l’aniversari de la seva publicació.

Estem veient i comparant les diferents versions de la història que han fet diverses editorials… i hem fet una gran troballa: Collodi es va imaginar que un tauró s’empassava en Pinotxo. Posteriorment va ser Disney qui va dibuixar una balena per a la seva versió al cinema. També hem descobert que l’original de Collodi és una història força tenebrosa.

A TERCER LLEGIM ELS CLÀSSICS

Els alumnes de 3r han treballat una lectura clàssica a l’hora de biblioteca. Cada grup va escollir un títol d’una nova col·lecció que vam comprar a finals del curs passat.  Després de la lectura col·lectiva de les novel·les triades han buscat informació sobre els autors a internet, als llibres, a l’enciclopèdia…
Ah, per cert, els llibres són: Els tres mosqueters, d’Alexander Dumas; La volta al món, de Jules Verne; i el Llibre de la Jungla, de Kipling. Hem comptat amb la col·laboració de la Biblioteca Ramon Fernández Jurado per poder fer una petita mostra de diferents edicions d’aquestes novel·les clàssiques: per adults, infants, il·lustrades…

Entre els tres grups han realitzat un mural on s’exposa informació i algun dibuix dels alumnes.

EL JOC DE L’ENIGMA

Fa uns dies va començar el primer JOC DE L’ENIGMA promogut per la Biblioteca de l’escola. Cada setmana anirem donant pistes per aconseguir, entre tots, esbrinar què o qui s’amaga!

Podeu veure les pistes al vestíbul de l’escola o bé anar a la pàgina del bloc que es diu  L’ENIGMA???. Allà també ho trobareu…

Aviat tindrem la solució! Fer l'ullet

LA BIBLIOTECA ÉS UN TRESOR…

QUE HEM DE CUIDAR ENTRE TOTS!!!

Ja fa gairebé un any que fem servir la biblioteca! Sí, va ser al desembre del 2007 quan vam poder començar a utilitzar-la setmanalment. S’han anat treballant les normes, però encara no les teníem establertes ni a la vista de tothom, per recordar-les i fer-les complir.

Durant aquesta setmana s’han presentat als alumnes les normes generals d’ús de l’espai, així com unes recomanacions a tenir en compte tant a l’hora de llegir com en el moment de recollir.

També s’han penjat a la biblioteca uns cartells explicatius del tipus de llibres que tenim a l’àrea dels més petits.

ENS TORNEM A POSAR EN MARXA!

Hola!

Ha començat UN NOU CURS i la biblioteca escolar torna a posar-se en marxa. Gràcies al projecte puntedu dues mestres de l’escola dediquem hores lectives a la gestió i dinamització de la biblioteca. A més, comptem amb la col·laboració d’un GRUP DE MARES que tenen molta empenta. I com el curs passat, UNA ALUMNA DE L’INSTITUT vindrà properament per a donar-nos un cop de mà… Un equip de mestres formem part de la COMISSIÓ DE BIBLIOTECA i altres fem la SISENA HORA de biblioteca a primària i L’HORA DEL CONTE a infantil, animant als alumnes a la lectura, ensenyant-los a fer cerca d’informació i formant-los com a usuaris. També comptem amb un grup de CS que són ALUMNES VOLUNTARIS DE BIBLIOTECA: venen un dia a la setmana durant l’hora del pati i es dediquen a endreçar prestatgeries, col·locar alfabèticament els llibres… fan una feina molt important

Entre tots i totes estem realitzant tasques organitzatives per poder acondicionar l’espai (encara queden llibres en capses que s’han de catalogar, folrar…) i poder treure-li el màxim profit.

Ah… i una bona notícia! fa uns dies ens van instal·lar 3 ordinadors nous, un scanner i una impressora!!!