I la biblioteca s’ha convertir en la fàbrica de xocolata!!

I després de descobrir de quin llibre es tractava, hem vist com la nostra biblioteca es convertia en la fàbrica de xocolata, amb la porta de ferro daurada amb les lletres “Wonka”, el bitllet daurat, els caramels penjats del sostre, el tub amb l’Augustus atascat, la Violet convertida en una gran bola blava, la televisió que en Mike mira tot el dia, el vaixell que porta els protagonistes pel riu de xocolata i un Umpa-Lumpa que s’ho mira tot!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Concurs per descobrir el conte

Durant el pasat mes i des de la Biblioteca de l’escola s’ha proposat als alumnes un joc de pistes per a descobrir el llibre que es treballaria: Charlie i la fàbrica de xocolata.
De Dilluns a Divendres els alumnes de primària van trobar una pista cada dia a l’entrada de l’escola, i quan sabien la resposta havien d’escriure-la en un paper i deixar-la a la bústia.
Al final de la setmana i com a resposta van trobar la biblioteca decorada com la fàbrica del senyor Wonka.

Les xifres de participació són:
1r- 6 alumnes- 6%
2n- 14 alumnes -28%
3r – 8 alumnes – 17,7%
4t – 28 alumnes – 60,8%
5è – 13 alumnes – 56,5%
6è -4 alumnes – 19%

Del total de 235 alumnes de primària han participat 73 alumnes, un 31% del total

Quant als encerts:
1r- 1 alumne -2%
2n-10 alumnes – 20%
3r – 4 alumnes – 8,8%
4t – 18 alumnes – 39,1%
5è – 13 alumnes – 56,5%
6è 1 alumne – 4,76%

del total de 235 alumnes de primària han encertat 47 (20%)

I ara els noms:
1r: Carla
2n: Clàudia V, Dúnia, Unai, Marina, Karla, Pablo P i Pablo R, Irene S, Ferran R, Mònica, Jan
3r: Carlota, Raúl, Ariadna, Andrea, Pau R
4t: Júlia, carme, Naomi, Aina, Dàlia, Martina, Iris, Gisela, Ariana, Sandra, Laia, Estela, Unai, Shaima, Elena, Lluc, Martí, Salima
5è: Irene, Carla V, Carlos, Lídia, Carla C, Sheila, Laia, Pol, Ivon, Emma, Ashley, Dana
6è: Jan B

Felicitats!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ACTIVITATS DE LA BIBLIOTECA

Durant el primer trimestre d’enguany des de la Biblioteca s’han fet diferents activitats, a més de mantenir, decorar, endreçar i seguir catalogant els llibres de què disposem.
La primera va ser la presentació per part dels alumnes de Cicle Superior del Carter Joliu, que és aquest curs el Projecte Interdisciplinari. Lligat amb aquest es va fer un concurs en què va partcipar tota l’escola per tal d’endevinar a partir de 3 pistes quin seria el primer conte al que aquest simpàtic carter enviaria una carta. Ambdues activitats són al bloc general del centre perquè les pogueu veure.
En segon lloc el moble expositor de la biblioteca ens ha anat presentant els contes de cada temporada, primer els que feien referència a la tardor i la castanyada, després els diferents volums de la Rínxols d’Or (primer conte del carter Joliu) i actualment tots els que fan referència al Nadal i l’hivern.
També es va celebrar el Dia de le Biblioteques llegint a cada classe un poema que podeu consultar al bloc, i fent-ne després un dibuix. Amb els dibuixos i frases de cada nivell n’hem fet un llibret que es els alumnes poden veure al moble expositor.
Durant les darreres setmanes es posa en marxa un espai on els alumnes de primària podran recomanar als seus companys i companyes aquells llibres que més els agradin mitjançant unes petites fitxes on escriuran el seu nom, el llibre que recomanen i els motius pels quals ho fan.
Per celebrar l’aniversari de “Charlie i la fàbrica de xocolata” de l’escriptor Roald Dahl, s’ha proposat als alumnes de primària que en llegeixin el llibre o mirin qualsevol de les dues versions de la pel•lícula per tal de fer un treball sobre algún aspecte que considerin interessant, com ara els valors de les famílies, la crisi econòmica, la indústria, les condicions laborals… Segur que surten coses molt interessants.
I els nens i nenes de Cicle Mitjà participaran aquest curs en el XX Concurs del gust per la lectura, presentant unes entrevistes als personatges del Carter Joliu. Els de Cicle Superior, com han fet els últims anys, participaran en el Premi Sambori.

Des de la Biblioteca i en general des de tota l’escola seguim treballant per tal de potenciar la lectura en els alumnes des de P3 fins a 6è amb activitats variades, algunes d’obligatòries i altres on els alumnes participen voluntàriament. Intentem presentar la gran aventura de la lectura i ajudar els nens i nenes a trobar el tipus de llibre que més els agradi.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Guia CLER

I per si en voleu més, aqui teniu l‘enllaç a la Guia CLER

Bones Festes i molt molt bones lectures!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Recomanacions lectores per aquestes festes

S’acosten novemant festes nadalenques, en què no només tindrem temps per llegir ab tranquilitat, sinó que podem aprofitar per demanar als Reis els llibres que més ens agraden.
Si no sabeu què demanar, ara us avancem les recomanacions de lectura, aquest cop ens les fem des dels Seminari de Coordinadors de Biblioteques Escolars, on mestres encarregats d’abastir i dinamitzar la biblioteca del seu centre ens diuen quins són els llibres que més llegeixen els alumnes.
Llibres per a nens/es d’Educació Infantil
Llibres per a nens/es de Cicle Inicial
Llibres per a nenes/es de Cicle Mitjà
LLibres per a nenes/es de Cicle Superior

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Voleu demanar llibres als Reis?

Si voleu demanar llibres als Reis, properament penjarem recomanacions per a totes les edats dels nens i nenes de l’escola.
Per anar fent boca podeu pensar en els temes i projectes que treballen a l’escola, com el Carter Joliu per a tota l’escola i els contes que en formen part, pels de P3, P4 i P5 El tema del CIRC.
També podeu tenir en compte els tipus de lletra, pels més petits contes en lletra de pal, a partir de P5-1r els de lletra lligada i d’impremta més endavant.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Novetats pel curs 2014-2015

Està a punt de començar un nou curs, i la biblioteca de l’escola està carregada de novetats.
El curs passat entre les famílies i l’equip de mestres es va donar una bona empenta a la biblioteca endreçant, col·locant, folrant, segellant i entrant a l’ordinador els llibres que tenim. També es va decorar la biblioteca, se’n va fer la inauguració i es van proposar activitats com “El dia de les llengües maternes” o el treball de “El petit príncep” i la Joana Raspall.
Enguany ja sabem tots on és la biblioteca, està ben senyalitzat on es troben els volums segons l’edat i la llengua i cada classe té delimitat en el seu horari un espai per anar-hi.
Amb tota aquesta feina feta, podem començar el servei de préstec de llibres, que realitzarà cada tutor/a, de manera que tots els nens i nenes tindran la oportunitat d’emportar-se llibres a casa i retornar-los un cop llegits. Recordeu que cal tenir molta cura d’aquests llibres, no guixar-los, trencar-los ni plegar-ne les pàgines.
Tanmateix us demanem que si teniu a casa llibres que ja no feu servir i que són adequats per a nens/es de 3 a 12 anys i estiguin en bon estat, us plategeu la possibilitat de donar-los per a la biblioteca de l’escola, de manera que dia a dia poguem augmentar el nombre de volums.

Molt aviat penjarem recomanacions de lectura!

Bon començament de curs

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Inaguració de la Biblioteca

Avui 23 d’Abril del 2014 ha quedat oficialment inaugurada la Biblioteca de l’escola Ardenya, amb llibres per totes les edats i en les tres llengües que utilitzem a l’escola:català, castellà i anglès. També hi ha llibres de consulta,.
Des de la Biblioteca mestres i alumnes podran consultar el fons de llibres, ja que s’han introduït tots al sistema de gestió de Biblioteques epergam.
Esperem qu tots els alumnes puguins gaudir de l’ús de la Biblioteca.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Diada de Sant Jordi

Avui és la Diada de Sant Jordi. Per a commemorar aquest dia tan important, des de la Comissió de Sant Jordi ens han proposat vàries activitats. Una ha estat la Lectura continuada, que ha consistit en anar passant tots els grups de l’escola per la Biblioteca i llegint les mestres o els propis alumnes fragments del llibre El Petit Príncep (en el cas de primària) i poemes de l’escriptora ganxona Joana Raspall (en el cas d’Infantil). A la Biblioteca hi hem trobat un racó dedicat a cada llibre que la Comissió de Biblioteca ha preparat, i on cada grup afegirem trballs que fem sobre la lectura. Properament els podreu veure.
També ens han proposat un concurs de punts de llibre, en què cada nen i nena de l’escola ha dibuixat allò que més li ha agradat sobre la llegenda de Sant Jordi en un punt de llibre. Cada classe presentarà 2 guanyadors, els seleccionats s’exposaran la propera setmana al vestíbul de l’escola i per votació de tots els alumnes es triaran els millors de cada cicle, que el proper Dimecres 30 rebran un premi a la Sala d’Actes de l’escola.
La tercera activitat proposada ha estat la lectura o explicació de contes, històries i llibres per part de les famílies, que es durà a terme al llarg de tota la setmana.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Guia CLER Sant Jordi, a partir de 12 anys

Bosch, Lolita. El nen que volia matar.
imagesCANBTXRT
Barcelona: La Galera, 2014. 115 p.

Comentari bibliogràfi c: “Em dic Max, tinc catorze
anys i passo molta més por que els altres nens. Perquè,
a vegades, em passen pel cap unes coses molt
estranyes que no sé què són, d’on vénen ni per a què
serveixen.” Així comença aquest relat ple de cruesa i
honestedat que enganxa des del primer moment. Max,
un adolescent plenament conscient del seu trastorn
psiquiàtric, s’enfronta a les seves pors i als seus pensaments
amb l’ajuda incondicional dels seus pares
que faran tot el que està a les seves mans per ajudarlo.
Una història de superació i esperança. Amb aquesta
obra Lolita Bosch ha guanyat el premi de narrativa
infantil i juvenil Guillem Cifré de Colonya 2013.

Draper, Sharon M. Fora de mi.
a href=”http://blocs.xtec.cat/biblioardenya/files/2014/04/imagesCAL19OOL.jpg”>imagesCAL19OOL
Barcelona: Cruïlla, 2013. 267 p. (Camp a través; 1)

Comentari bibliogràfic: La Melody és una nena que
pateix paràlisi cerebral i és incapaç de comunicar-se
tal com ho fan la resta de persones. No pot expressar
sentiments ni articular cap paraula. Gràcies, però, al
seu afany de superació i coratge aconseguirà sortir
del seu propi món i demostrar a tothom les seves capacitats.
És un relat optimista, un cant a l’esperança,
una història de superació molt bonica, que emociona
i commou, una història que no deixa indiferent i que
permet entendre una mica millor la realitat de les
persones que pateixen aquesta malaltia. Sharon M.
Draper utilitza un estil molt senzill però aconsegueix
explicar, amb molta delicadesa, la dura realitat de
l’adolescent.

Stiefvater, Maggie. Las carreras de Escorpio.
imagesCAXAANNN
Barcelona: Destino, 2013. 399 p. (La Isla del tiempo)

Comentari bibliogràfic: A l’illa de Thisby, els cavalls
d’aigua són capturats per participar en les curses
d’Escorpio. Aquests cavalls són tan espectaculars
com perillosos, sovint perden el control i maten homes.
Enguany, Sean Kendrick només ha de guanyar
una altra edició per aconseguir la seva llibertat i la
del seu estimat cavall d’aigua, Corr. Puck Connolly
s’inscriu a la cursa en un intent desesperat de salvar
la casa i la família, enfrontant-se al fet de ser dona en
un món d’homes. La cursa, però, només pot tenir un
guanyador. Maggie Stiefvater ha construït uns personatges
principals amb molta força, amb la narració en
primera persona, ràpida i profunda, que ens fa entrar
dins la història i no parar de llegir fins que acaba la
cursa.

Publicat dins de General | Deixa un comentari