Marcadors socials: compartir els nostres tressors

Els marcadors socials:

En la Web anterior al web 2.0 les diferents adreces que ens semblaven interessants les apuntàvem (fins i tot a mà) als favorits o a les adreces d’interès i per compartir-les amb altres companys els havíem de donar l’adreça o bé de veu, de forma escrita compartir documents on les apuntàvem o enviant-les per correu

Fins i tot nosaltres si les volíem utilitzar en un altre ordinador les havíem de copiar o fer el procés de gestió de favorits o adreces d’interès del nostre navegador i efectuar primer una exportació i desprès una importació.

En la web 2.0 això es pretén solucionar amb servidors que el que fan és lliurar-nos un espai on guardar les nostres adreces per que les puguem tenir a qualsevol ordinador amb internet i fins i tot ens permet la possibilitat de compartir-les i classificar-les amb tags o descriptors significatius.

Els principals servidors són:

Als blocs tots els blocaires tenim la possibilitat de compartir-los la forma més simple és inserir els enllaços en els diferents articles:

Un altra de les formes de compartir la informació és referenciar-les en articles creant una categoria d’enllaços comentats.

També es possible de fer-ho en una pàgina estàtica del nostre bloc:

Hi ha un apartat característic la Llista de Blocs en la que es recullen els blocs, les pàgines web,… i que es poden organitar en diferents apartats per a fer-les més accesibles.

La forma poder més efectiva de compartir les informacions son les feeds o RSS. Sindicació per accedir directament a les noves entrades d’informació dels blocs que ens són més útils

This entry was posted in Bloc recursos on by .

About bgene

Que puc dir de mi mateix??? Primer vaig treballar, després vaig estudiar,... ara faig de mestre. Aficions: viatjar en família, bolets, esquiar,... Tenia tan mala lletra (I la continuo tenint) que vaig arribar a l'ús de l'0rdinador i continuo. Un altre dia més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *