Els participants poden fer les preguntes i / o respondre a les qüestions formulades pels altres.
Si es considera necessari algunes de les preguntes/respostes es poden convertir a articles i inserir en altres categories.
Per a canviar la imatge de la capçalera
Es pot fer a dos “presentacions” o “termes” diferents la que vaig utilitzar per fer-ho i que es va veure al curs, era la que reb el nom Xtec, la darrera de les que surt en l’actualitat i la que ha desenvolupat la SGTI del Departament.
Aquesta imatge es pot guardar en un dels magatzems d’imatges tipus Picasa o Flickr haven-te enregistrat
També és possible pujar la imatge a l’espai reservat al servidor i utilitzant la seva url
La imatge correcta és del tipus panoràmica és tracta d’unes messures concretes que encara no he investigat. Jo vaig triar una imatge normal i me la va reproduir 4 vegades.
És un tema que no abordarem en profunditat al curs de Blocs de La Noguera, però si que val la pena referenciar-ne l’ús i donar alguns exemples i recursos:
YouTube:
És el servidor de vídeos més conegut. Cada dia es pengen milers de vídeo.
Si únicament volem penjar un vídeo n’hi ha prou amb visitar la pàgina YouToube i seleccionar el enllaç corresponent al vídeo que volem incrustar al nostre article.
Com en quasi tots els servidors de serveis web 2.0 si volem utilitzar els serveis que ofereix el millor és registrar-se com a usuari.
Exemple:
Audio y podcasting
Mireu a l’ajuda de XTECBlocs:
Alguns dels servidors especialitzats en àudio:
Veiem alguns exemples:
powered by ODEO
A internet en els darrers anys els serveis que més s’han estes estan relacionats amb el món del vídeo, animacions i les diferents formes de presentació multimèdia. Coincidint amb el concepte de la web 2.0 s’han penjat a internet tot tipus d’imatges en els diferents formats i se’n ha compartit el seu ús.
Mireu a l’ajuda de XTECBlocs la informació relacionada amb aquest tema:
Alguns dels servidors que presten serveis són:
Exemples
Picasa:
Bubbleshare:
[bubbleshare 253422]
You Tube:
Embed:
Flash
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/jIgk8v74IZg” width=”400″ height=”325″ wmode=”transparent” /]
Google Video:
[kml_flashembed movie=”http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=3300949009607360994″ width=”400″ height=”326″ wmode=”transparent” /]
SlideShare:
[slideshare id=77073&doc=els-blocs-i-la-seva-aplicaci-didctica2179&w=400]
Comic:
1. Utilitzar els fitxers de l’espai del bloc:
Informació útil a XTECBlocs:
2. Incrustar la url d’una fotografia penjada en un servidor a Internet:Només cal copiar l’adreça url de la imatge i utilitzar a l’editor la opció insereix o edita una imatge, (alt + m, l’arbre de l’editor d’articles)
3. Serveis d’allotjament d’imatges digitals web 2.0:
Hi ha multitud de webs especialitzades en donar servei d’allotjament de fotografies:
En general es pot dir que cal registrar-se, tot i que per visualitzar i incloure-les imatges al nostre bloc no sempre és necessari.
Aquests servidors ens permeten deixar i/o organitzar les nostres imatges digitals
Una vegada pujades les imatges cal cercar l’adreça de visualització de cada imatge i inserir-la de la mateixa manera que es referencia en el punt anterior.
Conceptes legals:Aquest apartat mereix article al marg, ens queda un article pendent per a fer-ho
Els marcadors socials:
En la Web anterior al web 2.0 les diferents adreces que ens semblaven interessants les apuntàvem (fins i tot a mà) als favorits o a les adreces d’interès i per compartir-les amb altres companys els havíem de donar l’adreça o bé de veu, de forma escrita compartir documents on les apuntàvem o enviant-les per correu
Fins i tot nosaltres si les volíem utilitzar en un altre ordinador les havíem de copiar o fer el procés de gestió de favorits o adreces d’interès del nostre navegador i efectuar primer una exportació i desprès una importació.
En la web 2.0 això es pretén solucionar amb servidors que el que fan és lliurar-nos un espai on guardar les nostres adreces per que les puguem tenir a qualsevol ordinador amb internet i fins i tot ens permet la possibilitat de compartir-les i classificar-les amb tags o descriptors significatius.
Els principals servidors són:
Als blocs tots els blocaires tenim la possibilitat de compartir-los la forma més simple és inserir els enllaços en els diferents articles:
Un altra de les formes de compartir la informació és referenciar-les en articles creant una categoria d’enllaços comentats.
També es possible de fer-ho en una pàgina estàtica del nostre bloc:
Hi ha un apartat característic la Llista de Blocs en la que es recullen els blocs, les pàgines web,… i que es poden organitar en diferents apartats per a fer-les més accesibles.
La forma poder més efectiva de compartir les informacions son les feeds o RSS. Sindicació per accedir directament a les noves entrades d’informació dels blocs que ens són més útils