Visita a la biblioteca

Els alubibliobellvitgemnes de 3r de l’escola de M.de D. de Bellvitge vam anar a la biblioteca de Bellvitge, van veure l’exposició de Bellvitge 50,un recull de fotografies del nostre barri des de que van començar a fer els primers blocs. Després la Pilar, la bibliotecària ens va explicat com funciona el préstec de llibres i ens va ensenyar diferents llibres que van estar mirant i alguns els van portar a l’escola.hansel i gretel

Ja a  l’escola van mirar la programació de la biblioteca de la biblioteca del mes de novembre i després van fer aquesta activitats agenda biblio fixant-nos molt en les dades que llegien.

La història de Bellvitge abans del barri

bellvitge, exposició filatelica,1972 (2)

Bellvitge exposició filatèlica 1972

La història de qualsevol barri té moments decisius i claus per ordenar cronològicament. Una bona manera de fer-ho és utilitzar els mapes conceptuals ja que ajuden a organitzar la informació de manera esquemàtica i visual. Hi ha diverses eines para utilitzar online o per descarregar .Algunes de elles són  bublbl.us aplicació  senzilla que és pot treballar online i Dipity, tot i que és important que els alumnes recopilin primer tota la informació en un esborrany abans de fer-ho servir.

La història de Bellvitge ,recopilada per  la Mª Angels Carpintero ens serveix per a què els alumnes de Cicle Superior o ESO realitzin  una línia del temps amb les  dades més rellevants de  la nostra història amb la ajuda d’eines educatives TIC.

Bellvitge i Scratch

Qui ha dit que programar no és fàcil!! Amb el programa Scratch,llenguatge de programació que els alumnes de 4t de  l’escola  Mare de D. de Bellvitge ja  havien utilitzat a l’aula,han fet aquest petit projecte sobre l’aniversari del nostre barri.Les possibilitats són  infinites!

Exposició Bellvitge 50

expobellvitgeExposició sobre els 50 anys de Bellvitge,
del 17 de setembre al 18 de desembre.
La Biblioteca Bellvitge acull l’exposició sobre els 50 anys del, amb maquetes, fotografies i explicacions sobre el naixement, el present i el futur del barri.La exposició està oberta per a les escoles ,instituts i d’altres entitats o públic general que vulgui conèixer amb més profunditat la història del barri en imatges. La visita a l’exposició es pot concertar perla pàgina web de  l’intro ,cercador ‘activitats de l’Hospitalet de Llobregat.

Hundertwasser

Si una una classe ha treballat el pintor neerlandès ,l’altre classe de 2n B de l’escola M. D. de Bellvitge  han fet un mural de l’artista i arquitecte austríac  Hundertwasser. Una creació també molt interessant  unint la manera de fer del pintor i els blocs del nostre barri.DSCN2799 - còpia

        Gràcies per compartir!