L’HORA DEL PLANETA 2009

L’organització ecologista WWF ha convocat per al dissabte 28 de març una desconnexió elèctrica mundial entre les 20:30 i les 21 :30 que ha batejat com “L’hora del planeta” i té el suport de Nacions Unides entre d’altres. Es tracta d’un gest simbòlic de sensibilització contra el canvi climàtic. Us animo a participar!

FÒRUM ESCOLES VERDES

El passat 18 de març va tenir lloc el Fòrum d’Escoles Verdes del Maresme- Vallès Oriental a la localitat de Cabrera de mar. El nostre centre va participar amb l’exposició del Projecte Gaia.

Aquí podeu veure algunes de les fotografies de la jornada.

dsc01693.jpg dsc01694.jpg dsc01696.jpg

dsc01697.jpg   dsc01699.jpg   dsc01700.jpg

COMISSIÓ DE SEGUIMENT ESCOLES VERDES

El passat dimecres 28 el nostre institut va ser l’amfitrió de la Comissió de seguiment d’Escoles Verdes del Vallès Oriental. Com a dinamitzadora del programa  vull donar-vos les gràcies per la vostra assistència , especialment als representants del Departament de Medi Ambient i de Escola de Natura del Corredor, la Paula Pérez i en Roger Porta.Com sempre, ha estat molt enriquidora la posada en comú de totes les activitats dels nostres plans d’actuació pel curs 2008-09. Aquí us faig un recull de les actuacions que es presentaran al Fòrum del proper 19/03/09 a Cabrera de Mar.

 1. IES CELESTÍ BELLERA(Granollers): Treballs de recerca de Batxillerat “Sostenibilitat” i “Instal·lacions solars” . On dintre de les activitats que han de fer els alumnes està l’explicació del programa d’escoles verdes a tots els alumnes nouvinguts i de 1r d’ESO.
 2. CEIP LA TORDERA: Millorar l’accés a l’escola. Accions perquè els pares comparteixin cotxes per portar els nens a l’escola.
 3. IES VIL·LA ROMANA (La Garriga): Estudi de l’estalvi energètic a casa de cada alumne.
 4. CEIP LES PRUNERES( Martorelles): Els alumnes de 1r de primària exposaran els seu projecte d’ocells.
 5. IES GIOLA( Llinars) Treball setmanal del curs passat: Salut, esport i medi ambient.
 6. CEIP LA GARRIGA: Estudi de l’ecosistema d’una bassa prefabricada muntada al centre el darrer curs.
 7. CEIP LA MUNTANYA ( Aiguafreda) Projecte de l’hort a l’escola.
 8. BARTOLÍ ( Montmeló): Han creat en col·laboració amb l’ajuntament de Montmeló la campanya: “Montmeló més sostenible i renovable”
 9. IES BELLULLA: Mercat d’intercanvi de roba, llibres i CD usats.

Companys, ens tornem a veure al Fòrum de Cabrera :”Torre Atmeller” .

Us informarem del programa de la jornada, però us avancem que serà d’allò més interessant, amb activitats per alumnes i professors: d’intercanvi d’experiències, sortides a l’espai natural més proper i l’elecció dels cartells que representaran la imatge del programa  al seu desè aniversari. FELICITATS A TOTS!

PSD:Ah, ens oblidàvem, una recomanació : llegir-ho el llibre “Suarem!” de Ramon Folch.

CONXI PEÑA ROVIRA

COMISSIÓ DE SEGUIMENT D’ESCOLES VERDES AL NOSTRE INSTITUT

El proper 28 de gener , el nostre centre serà seu de la propera reunió de seguiment del Programa Escoles Verdes a la nostra comarca. Tots els centres que pertanyen al programa estan convidats i presentaran  les actuacions del curs 2008-09.

L’acte començarà a les 10h a la Belluteca i comptarà amb la presència de la Sra. Paula Pérez ( Departament de Mediambient),el Sr. Roger Porta( Tècnic de l’Escola de Natura del Corredor), així com tots els dinamitzadors del programa a les escoles i instituts del Vallès Oriental.

L’IES BELLULLA RENOVA EL DISTINTIU D’ESCOLA VERDA

 L’IES BELLULLA ha renovat el seu distintiu d’escola verda per tres anys més. L’acte va tenir d’entrega de distintius va tenir lloc al CosmoCaixa de Barcelona el passat 3 de desembre.

img_0741.jpg     img_0730.jpg 

A la imatge esquerra podeu veure el moment on dues professores del centre: la Piedad Gallardo i la Conxi Peña recullen el diploma de renovació. Elles formen part de la comissió ambiental que des de l’any 2003 treballa per aconseguir que el centre sigui un model medi ambiental. S’han dissenyat moltes actuacions pel proper trienni: concurs literari i fotogràfic, taller de roba i llibres usats per la festa de Nadal, díptics informatius i la creació d’un bloc ambiental portat pels alumnes de 2n cicle (imatge dreta), l’adreça del qual és :  http://blocs.xtec.cat/bellullaescolesverdes.

L’acte va comptar amb la presència d autoritats del Departament d’Educació i Medi Ambient , així com  de la Dra. Josefina Castellví , Oceanògrafa, Biòloga marina i  i professora d’investigació de CSIC. I per tancar l’acte , el professor de secundària Anton Aubanell que ens va fer gaudir de l’activitat: Bombolles, geometria i natura.

img_0747.JPG   img_0749.jpg img_0754.JPG

MERCAT D’INTERCANVI A L’IES

img_0793.JPG     img_0771.JPG    cartell1.jpg 

El mercat d’intercanvi de roba, CD i llibres usats que es va celebrar al nostre centre el passat 19 de desembre va ser tot un èxit! La comissió ambiental us vol agrair les vostres aportacions.

La jornada, inclosa dintre de les actuacions pel trienni 2008-2011 , va ser molt ben acollida per tota la comunitat educativa. Pares, alumnes i professors van col·laborar molt activament. El recompte de peces  intercanviades va ser el següent:

 • 75 Llibres.
 • 22 CD de música.
 • 3 DVD de pel·lícules.
 • 73 peces de roba.
 • 23 articles de complements.

Un cop finalitzada la jornada , tots els articles restants van ser portats a Càrites de Granollers, es van comptabilitzar 2 sacs grans de roba i 2 caixes de llibres i CD. Moltes gràcies per participar-hi!

Aquí pots veure algunes de les fotografies d’aquell dia.

img_0797.JPG   img_0796.JPG  img_0798.JPG

img_0799.JPG img_0795.JPG  img_0794.JPG

PRESENTACIÓ

Ara fa tres anys que l’IES Bellulla de Canovelles és Escola Verda. Durant aquest trienni, i gràcies a l’actuació de la Comissió Ambiental formada per pares, professors, alumnes , tècnics de l’Ajuntament i personal no docent, són moltes les actuacions realitzades per convertir el nostre centre en un model d’Escola Verda. Amb petites i senzilles aportacions, com ara utilitzar el paper per les dues cares, usar l’agenda escolar o els sms per contactar amb els pares, o entregar carmanyoles pels entrepans als alumnes de 1r cicle s’han aconseguit no només reduir i controlar la despesa de paper sinó també, educar als alumnes amb una consciència més ecològica. Per això, durant el curs 07-08 s’ha engegat una proposta que ha tingut una gran acollida. L’institut ha organitzat un concurs mediambiental on han participat totes les classes del centre. En el marc d’una competició, els nostres alumnes diàriament han de vetllar per a que a l’hora de finalitzar la jornada escolar, l’aula estigui ventilada, tingui les persianes baixades, les taules estiguin prou separades dels radiadors, els llums restin apagats i les cadires pujades. La classe guanyadora té el reconeixement setmanal de tot el centre.

Dins de la setmana verda i coincidint amb el dia internacional del mediambient, el dia 6 de juny va tenir es van realitzar una sèrie d’actuacions didàctiques i de lleure amb temàtica ecològica: tallers , conferències, fòrums d’opinió i moltes altres activitats.

Com a dinamitzadora i coordinadora del Projecte, us dono les gràcies a tota la comunitat educativa per la vostra col·laboració i us animo a prendre part activament al trienni 2008-2011 ja que queda molt per fer.

                                                                           CONXI PEÑA ROVIRA