Sortida al bosc de Can Déu

                                            img_2812.jpgbosc-de-can-deu.jpg

Per celebrar el Dijous Gras vam fer una petita excursió al bosc de can Déu. Després d’ esmorzar ,vam fer una petita passejada pels voltants de la masia. Vam recollir pinyes, herbetes,diferents classes de fulles, i fins i tot vam poder observar durants uns minuts un pit-roig preciós. Va ser molt divertit!!

EIX TRANSVERSAL ” ESTIMEM LA TERRA”

A l ‘escola estem treballant l’ eix transversal “Estimem la Terra “i gràcies a l ‘ esforç i dedicació de mestres i alumnes estem aprenent moltes coses. Els alumnes de P-5 l’ altre dia vam estar navegant per internet per veure si trobavem contes o cançons que parlessin de Natura i vet aquí que vam trobar la lletra d’ una cançó d’ un gran autor de literatura infantil: el senyor Gianni Rodari. Vam seguir buscant i vam trobar un video molt divertit d’ aquesta cançó. Hem volgut compartir amb vosaltres aquest descobriment. La lletra és en Italià però és molt fàcil d’ entendre  i la música enganxa !!!

Taller de fang

                   

                                   dsc04047.JPGdsc04046.JPG

                     dsc04070.JPGdsc04060.JPGdsc04052.JPG 

Els nens i nenes de P-5 hem realitzat un taller de fang en el qual hem preparat el regalet que exposarem pels pares a la propera fira de St. Llùcia que es celebra cada any a l’ escola . Es tracta d’ un preciós arbre de Nadal amb volum, ideal per decorar quasevol racó de casa en aquestes dates nadalenques. Aquí teniu algunes fotos de com es va desenvolupar aquest taller.

ANTONIO VIVALDI

vivaldi1.jpg    Antonio Vivaldi, compositor i músic que va nèixer a Venecia l’ any 1678. Va ser mestre de violí , instrument amb el qual va composar centenars d’ obres. Una de les més reconegudes i admirades va ser “Les Quatre estacions”, 4 concerts per a violí inspirades per les emocions que li provocaven els canvis de paisatge segons l’ estació de l’ any. 

      La història ens explica que Vivaldi va passar una part de la seva juventud malalt al llit. Des de la finestra de la seva habitació anava observant com cambiava el paisatge i va ser llavors quan va decidir escriure aquesta  gran obra .

      Aquest dies hem estat  parlant sobre la vida i obra d’ aquest gran compositor i hem escoltat amb molt interès el concert nº 3 ,” La Tardor”, inspirada  en uns alegres campesins que celebren amb dançes i cants la fi d’ una bona collita .

      Si voleu més informació sobre aquesta obra o d’ altres de la seva carrera musical ho trobareu a la wikipèdia. Aquí teniu l’ enllaç :

     http://es.wikipedia.org/wiki/Antonio_Vivaldi

      

El món per un forat

http://www.edu365.cat/infantil/monperunforat/

Pares i mares de la classe de les Girafes us convidem a entrar al portal Edu365 , fer un tomb en família  i conèixer ” El món per un forat”. És una de les moltes activitats interactives que ens ofereix aquest portal a través de la qual  d’ una manera molt engrescadora, els nens i nenes poden conèixer moltes coses   interessants del seu entorn.  Aprofitant que som la classe de les Girafes, divendres passat vam dedicar la sessió quinzenal de pantalla digital per fer algunes d’ aquestes activitats i a través d’ endevinalles, trencaclosques i altres jocs  vam passar una estona molt divertida i vam aprendre moltes coses. Desitgem que us agradi tant com a nosaltres!!