Construïm amb LEGO !

El dimarts 19 de maig els alumnes de 3rA van començar una activitat pionera amb LEGO, amb la professora Patrícia de Andrés i un noi voluntari, Ramon Camps. El dimecres i el dijous van fer la mateixa activitat els alumnes de 3rB i 3rC, respectivament.
L’ activitat consistia en construir figures amb LEGO sense pensar, ja que inconscientment
col·locàvem les peces d’una manera. Depèn de la manera que col·locàvem les peces volia
dir una cosa o una altra;per exemple, si algú feia la torre molt alta i inestable, segurament fos una persona amb un caràcter diferent al d’una persona que feia la torre baixeta i estable.
També van demanar que construint amb LEGO havíem de descriure al pitjor professor per a nosaltres, i finalment van dir que havíem de descriure el professor perfecte per a nosaltres.
En conclusió, va ser una activitat molt divertida i interessant, ja que vam descobrir històries personals dels nostres companys.

image lego

Eloy Navarro i Mario Ortiz

També juguem a rugbi!

Durant uns dies hem tingut la sort de tenir a alguns membres del club de rugbi de Vilanova. Han vingut aquí, a l’Institut Baix a mar a fer unes sessions d’iniciació al rugbi.
En el nostre cas, 3rA, van venir dos monitors el dimecres 27 de Maig de 13:30 a 14:30. Primer ens van explicar les regles bàsiques del rugbi. Després, per escalfar, vam jugar a un joc on cadascú portava un cinturó amb dues cintes enganxades i ens les havíem de treure entre nosaltres i guanyava qui en tenia més .
Després vam fer dos grups on un feia placatge amb un monitor i l’altre grup feia passes amb la monitora. Ens van ensenyar a placar i a passar la pilota correctament com es fa al rugbi. Finalment, quan els dos grups ja havíem acabat les dues activitats vam fer un partit al llarg de tota la pista, però com no es podia placar perquè ens podríem fer mal, portàvem els cinturons que havíem fet servir prèviament i l’altre equip havia de treure-li la cinta per simular que l’havia placat.
Personalment, aquesta activitat em va agradar molt perquè vaig aprendre a jugar a rugbi i les seves regles, crec que en general va agradar molt a la classe, va ser molt divertit!

Jordi Pagés

S’ha acabat la lligueta de futbol!

Com ja es va publicar al seu moment, el dia 23 de febrer es va iniciar una lliga de futbol, organitzada pel professor Marco d’Educació Física; aquests partits s’han jugat a l’hora del pati els dilluns, dimarts, dijous i divendres. I va finalitzar la setmana del 25 de maig. Després de gairebé quatre mesos que va durar la lliga, i molt esforç, els guanyadors van ser l’equip de 3rA.
Els guanyadors rebran un premi: un dia a la platja. Felicitats equip!

Alejandra Ravelo i Sònia Vicente

Obrim un cor!

El passat dijous el alumnes de 3A van disseccionar* cors de diferents animals com els del porc, xai, vaca,… Això ho han fet al laboratori, per a l’assignatura de biologia. Van gravar un vídeo de la dissecció mostrant l’anatomia interna d’aquest òrgan i van presentar-lo a la professora. Aquest treball ja l’havien fet els alumnes de 3B i 3C, i ara tocava als de 3A!
Us deixem una imatge

cor

*Disseccionar no és correcte en català, hauria de ser dissecar, però s’admet en casos com aquests, per poder-lo distingir del sentit de preparar un animal mort amb l’aparença de viu.

Alejandra Ravelo i Sònia Vicente

Coneixem els nostres volcans!

El passat 5 de maig els alumnes de 2n d’ESO vam fer una sortida a la zona volcànica de La Garrotxa per fer una activitat guiada sobre volcans, dins de la matèria de Ciències Naturals.
Tot i que el dia estava una mica ennuvolat al començament, després va sortir el sol i vam gaudir de la natura i dels bellíssims paisatges de la zona, alhora que vam veure sobre el terreny el que havíem estudiat a classe.

Clicant aquí podeu veure un vídeo amb les imatges d’aquest dia.

Sorres en moviment

El dia 21 de maig, els alumnes de tercer van anar a Sitges a fer una excursió educativa. Van visitar Centre d’Estudis de Mar, amb un dossier per omplir a partir dels comentaris dels monitors. Es van dividir en tres grups ja que havia tres activitats. La primera consistia en escoltar unes explicacions i anar mirant els peixos i plantes que mostraven, mentre apuntaven les respostes al dossier. La segona activitat era a la platja, van anar als espigons i als illots. Després van llançar una pilota lligada a una corda per així comprovar cap a quin sentit anaven les onades. Més tard van recollir petxines i sorra, que farien servir a la tercera activitat. Aquesta, consistia en fer un experiment amb els materials recollit anteriorment. Van aplicar àcid clorhídric a les petxines i a la sorra per veure com reaccionaven. Per acabar, van veure un vídeo relacionat amb l’extinció de la posidònia. Abans de tornar cap a Vilanova es van quedar una estona voltant pels carrers de Sitges.

Ainoa Serrano

Dario Ruiz, nou campió d’Espanya!

El nostre alumne de quart, Darío Ruiz, va participar a la cursa nacional de cadira de rodes, al País Basc. Prèviament havia quedat primer classificat de Catalunya, i d’aquesta manera passava directament a la final de tota Espanya. Un cop al nord del país es va trobar amb 48 participants de diferents categories. Ell va participar a la de cadira de rodes impulsades amb les mans. També afirma que hi ha altres categories com la de cadira de rodes elèctriques. En la seva categoria participaven 7 persones més, i ell va ser classificat com a campió d’Espanya. Diu que el País Basc és molt maco i que hi tornaria, i el que més li ha agradat han estat els “pinxitos” tradicionals!

Ainoa Serrano

Travessa als Pirineus

Aquest any els alumnes de tercer d’ESO anirem de Travessa als Pirineus del 16 al 18 de Juny tal i com van fer els de tercer de l’any passat. Pel que diuen, els hi va agradar molt, ens han explicat que s’ho van passar molt bé perquè van estar 3 dies junts passant molt bons moments. Va ser una experiència molt interessant, van caminar molt però l’esforç va valer la pena ja que van poder veure uns paisatges impressionants i molts animals. La Vall de Núria els hi va encantar i els hi ha quedat un bon record.

Esperem que els alumnes de tercer d’aquest any gaudim molt i puguem explicar les nostres experiències a la tornada.

travessa

Jordi Pagès

Projecte “Re@cciona”

Ahir dimecres es van projectar a l’Auditori Eduard Toldrà els treballs dels centres de secundària de Vilanova (8 en total) participants en l’edició d’enguany del projecte Re@cciona.

La presentació dels curtmetratges va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras. El projecte Re@cciona està organitzat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cooperació i Solidaritat. La realització va a càrrec de Taller de Cinema i té el suport de la Diputació de Barcelona i la fundació SGAE.

Clicant aquí podreu veure el vídeo de l’Institut Baix a Mar