Apropament a la realitat dels infants, joves i famílies d’origen xinès

El divendres 26 de març les tutores de l’Aula d’Acollida vam anar a una de les Jornades que organitza l’EREIA (Espai de Reflexió Entorn la Infància i l’Adolescència a Santa Coloma de Gramenet). La Begoña, a la que tots coneixem, va fer una magnífica sessió aportant llum a molts temes que giren al voltant de les famílies xineses. Aquests nous coneixements em van ajudar a reflexionar sobre la tasca diària que fem amb els nostres alumnes i em van aportar noves idees per poder treballar millor amb ells.

Com que ho vaig trobar molt interessant, us deixo aquí el que vaig recollir d’aquella jornada amb la intenció de compartir-ho amb tothom que estigui interessant.

conferencia1

Crèdit de Síntesi 2010: Països del món

 

Aquest curs hem decidit estudiar els països de diferents continents. Un d’ells va ser la Índia i, per tal d’aprofundir el tema, vam visitar la Casa Àsia.

 

p1030107

p1030118

Després que la Deepti Golani ens expliqués diferents aspectes del seu país, la Índia, ens va ensenyar a fer estamapació de samarretes igual que allà. Ens van quedar molt maques!!

p1030132p1030134p1030138

p1030139

La Casa Àsia a més de ser un edifici molt bonic disposa de diferents recursos. Ens va cridar molt l’atenció la seva mediateca on podem trobar pel·lícules, llibres, músiques etc. de moltíssims països del continent asiàtic.

Podeu trobar tota la informació de la Casa Àsia aquí.

Al maig vam fer una visita al zoo

foto-final-de-grup

 

El dia 13 de maig vam fer una visita al Zoo de Barcelona. Unes noies ens van explicar les característiques dels diferents tipus d’animals vertebrats i vam poder tocar pèl, ous, pells… d’aquests animals.

Després vam anar a veure l’espectacle dels dofins. Ens va agradar molt!!!

Finalment, vam fer un tomb lliure pel zoo per poder veure els animals que més ens havien agradat.

Crèdit de síntesi: els animals

Aquest curs hem triat estudiar a fons els animals durant el crèdit de síntesi.
En primer lloc vam el·laborar un mural amb els diferents tipus d’animals vertebrats. Aquests són: els mamífers, els peixos, els ocells, els rèptils i els amfibis.
Aquí teniu les fotos per què pugueu veure com vam treballar.

BubbleShare: Share photos – Play some Online Games.

Després cadascun de nosaltres vam estudiar un animal concret. Vam escriure la descripció de l’animal triat i després la vam exposar oralment, sense mirar el full!!!
Podeu veure com van quedar els nostres treballs a l’apartat de naturals o clickant aquí.

Sant Jordi 2009

Avui hem celebrat el dia de Sant Jordi al nostre institut. Com ja sabeu, aquesta és una festa molt important arreu de Catalunya. Tothom regala llibres i roses.

Nosaltres hem treballat la llegenda…

p1020586.JPG

I hem elaborat un llibre explicant la llegenda de Sant Jordi.

p1020596.JPG

Aquest és el llibre fet per la Mingru.

p1020597.JPG

Si voleu llegir la Llegenda de Sant Jordi podeu clickar aquí.

Si voleu fer punts de llibre únics i originals clickeu aquí.

Que acabeu de passar un bon dia!!!

redrosewht1.gif

Any nou xinès

 

BubbleShare: Share photos – Easy Photo Sharing

La setmana passada vam treballar l’any nou xinès. Els alumnes xinesos de l’aula d’acollida ens van explicar que quan arriba l’any nou xinès es reuneixen en família i fan grans àpats. També els pares els dónen diners en un sobre vermell.  

Aquest és l’any del bou.

 El bou (o el búfal), és una animal d’aigua que destaca per la seva tenacitat, paciència i perseverança. Significa un nou començament. La gran diferència amb l’any de la rata (més destructiva i maliciosa) que ens deixa és que el bou construeix per a durar en una acció lenta però segura.

Després de la seva explicació van el·laborar uns fanelets típics d’aquesta  Ens ho vam passar molt bé i van quedar xulíssims!!!

p1020511.JPG