Ara us presentem algunes receptes de cuina:
RECEPTA DE COLÒMBIA
AJIACO SANTAFEREÑO
Hi ha moltes versions d’aquest plat típic , cadascú ho fa diferent. És un plat típic de la sabana de Bogotà que a alguns els queda per a llepar-se els dits …
Ingredients
· 250 grams de patates criolles
· 250 grams de patates “pastusas´´ ( pastusa vol dir de la regió de Pasto)
· ½ lliura de pèsols
· 4 panotxes de blat de moro tendre
· 1 pollastre
· “guascas´´
· crema de llet
· formatge camperol rallat
· Tàperes i alvocats
Posar a bullir en aigua freda el pollastre. Quan esta bullint, afegir les panotxes i bullir uns 15 minuts més. Llavors afegir les patates “pastusas´´ i els pèsols per a deixar- los bullir uns 7 minuts més. Després afegir les patates criolles grogues tallades per la meitat i treure el pollastre que ja ha d’estar tou per esmicolar-lo … Seguidament afegir el pollastre esmicolat i les “guascas´´ . Al final tapar y deixar reposar uns minuts. Es serveix acompanyant de formatge, crema de llet, tàperes i alvocats tallats a daus, qui ho desitgi.
Recepta de Geraldine Cano, Cristian Cuéllar i Luis Cano.
RECEPTA DEL MARROC
TE AMB MENTA
INGREDIENTS
Te
Menta
Sucre
Aigua
1. Posem aigua a la tetera, la posem al
foc i ho deixem bullir fins que comencin a
sortir bombolles.
2.Posem el te a la tetera, esperem uns
5 minuts i ho treiem del foc.
3.Posem sucre i ho remenem una mica.
4.Posem menta a la tetera, esperem una
mica i ja tenim el te preparat.
Recepta feta per Anouar Kacimi.
RECEPTA DE BURKINA FASO
ARRÒS AMB TOMÀQUET I CARN
Preparació:
Bullir l’arròs amb una mica de sal i escorre’l. Deixar-lo.
Preparar la salsa, posar l’ oli en una paella i caure la carn, afegir la ceba tallada petita, el tomàquet triturat i l´all xafat.
Afegir una mica d`aigua amb la pastilla de caldo i el llorer mòlt, pebre negre mòlt…
Ingredients:
Carn de vedella, tomàquet, ceba, salsa de tomàquet, oli, alls, una mica d`aigua, sal, pastilla de caldo, espècies i arròs.
Recepta feta per Asmahou Sorgho.