UN TOMB PEL BARRI

 

El dia 23 de març vam fer una sortida al barri amb els alumnes de l’ aula d’ acollida i amb les nostres professores Ester i Rosa. Vam anar pel barri i vam apuntar en un dossier totes les botigues per les que passàvem. Després vam entrar al mercat municipal i vam escriure el que hi havia i el que no hi havia. Més tard vam anar al parc del Centre Cívic a descansar i a menjar-nos l’ esmorzar i ens vam fer fotos. Finalment vam tornar a l institut.

    Svetlozara Petrova Ivanova 

 

El dimarts dia 23 de març van fem una sortida al barri de Torreforta, aquesta sortida és dels alumnes de l´Aula d´Acollida . A dos quarts d´onze vam sortir amb les nostres professores Ester i Rosa, vam escriure els noms de totes les botigues que vam veure, per exemple: la ferreteria, la botiga d´esports, la carnisseria, l´òptica… Al Centre Cívic vam seure per menjar l´esmorzar i per dibuixar els gronxadors que hi ha. A la una en punt vam tornar a l´institut.

    Mohamed Reda el Montaser

 

LA NOSTRA CUINA

Ara us presentem algunes receptes de cuina:

RECEPTA DE COLÒMBIA

ajiaco20santafereno13

AJIACO SANTAFEREÑO 

Hi ha moltes versions  d’aquest plat típic , cadascú ho fa diferent. És un plat típic de la sabana de Bogotà que a alguns els queda per a llepar-se els dits …

 

Ingredients

·         250 grams de patates criolles

·         250 grams de patates “pastusas´´  ( pastusa vol dir de la regió de Pasto)

·          ½  lliura de pèsols

·         4 panotxes de blat de moro tendre

·         1 pollastre

·         “guascas´´

·         crema de llet

·         formatge camperol rallat

·         Tàperes i alvocats

 

Posar a bullir en aigua freda el pollastre. Quan esta bullint, afegir les panotxes i bullir uns 15 minuts més. Llavors afegir les patates “pastusas´´ i els pèsols  per a deixar- los bullir uns 7 minuts més. Després afegir les patates criolles grogues tallades per la meitat i treure el pollastre que ja ha d’estar tou  per esmicolar-lo … Seguidament afegir el pollastre esmicolat i les “guascas´´ . Al final  tapar y deixar reposar uns minuts. Es serveix acompanyant  de formatge, crema de llet, tàperes i alvocats tallats a daus, qui ho desitgi.

 

Recepta de Geraldine Cano, Cristian Cuéllar i Luis Cano.

 

 

RECEPTA DEL MARROC

   TE AMB MENTA

INGREDIENTS

Te

Menta

Sucre

Aigua

1. Posem aigua a la tetera, la posem al

  foc i ho deixem bullir fins que comencin a

 sortir bombolles.

2.Posem el te a la tetera, esperem uns

5 minuts i ho treiem del foc.

3.Posem sucre i ho remenem una  mica.

4.Posem menta a la tetera, esperem una

mica i ja tenim el te preparat.

 

Recepta feta per Anouar Kacimi.

 

RECEPTA DE BURKINA FASO

 

         ARRÒS AMB TOMÀQUET I CARN

 

 

 

  Preparació:

 

Bullir l’arròs  amb una mica de sal i escorre’l. Deixar-lo.

Preparar la salsa, posar l’ oli en una paella i caure la carn, afegir la ceba tallada petita, el tomàquet triturat i l´all xafat.

 Afegir una mica d`aigua amb la pastilla de caldo i el llorer mòlt, pebre negre mòlt…

 

Ingredients:

 

Carn de vedella, tomàquet, ceba, salsa de tomàquet, oli, alls, una mica d`aigua, sal, pastilla de caldo, espècies i arròs.

 

 

 Recepta feta per Asmahou Sorgho.