Sant Jordi?

 

Hi havia una vegada un arbre que es menjava a totes les persones. Però hi havia una Princesa que tenia una vareta màgica. Però tenia un problema, que no li funcionava. Va aparèixer un nen que es deia Sant Jordi i no va poder matar l’arbre.

Aleshores va aparèixer una nena que es deia Sara i va matar l’arbre i es va enamorar de Sant Jordi.

La Sara li va regalar a Sant Jordi una rosa i ell també es va enamorar.

Sant Jordi i la Sara se’n van anar a viure junts i van tindre un fill.

Pili

Sant Jordi

Un dia a princesa no estava feliç perquè el drac l’ha segrestat.
Malauradament tots els soldats estaven dins de casa seva i van abandonar els seus treballs.
Al dia següent Sant Jordi, que era un príncep va anar al riu.
El drac i el seu fill estaven preparant el sopar. La princesa era carn especial…
Sant Jordi va córrer cap al drac i va treure l’aspasa…
BOOm!!! S’ha mort en… Sant… Sant Jordi!! Perquè la cua de el drac va pegar en Jordi i el va matar. San Jordi tenia vergonya perquè no podia ajudar la princesa…
(Nota: La princesa:carn especial i Sant Jordi: carn estrella.)

CHAINFANITA.

INGREDIENTS:

1/2 de caio de bou o vaca

2 branques de “hierba buena”

4 patates cuinades i picades en quadradets petits

2 cullerades de “ají panca molido”

1/2 d’oli

sal

pebre

comí

all

PREPARACIÓ:

Cuina el cai0 en una cassola amb aigua.Quan el caio estigui cuinat, l’escorrem i el tallem en quadradets.

En una altra cassola, cuinem l’all amb l’oli, ají panca molido,la sal i la pebra i el comí. Incorporem el caio i la hierba buena i cuinar-lo fins que quedi suau.

Si voleu afegiu arròs o espagueti.

BON PROFIT!!!!!!!

Finalment en Dilan ens va portar les postres, torró. Aquí teniu la foto:

ESTAVA BONÍSSIM!!!!!

p3220240.JPG

“ AJI DE GALLINA´´

Ingredients

– trossos de gallina

– pa

– patates

– ou

– llet

– ceba

– sal , pebre , safrà , oli

Preparació

– Bullir la gallina i tallar-la , després fem un sofregit amb ceba i oli . Afegim pa de motlle    amb llet . Afegim la gallina bullida a trossets .,

Posem sal ,  pebre i safrà  .

– Cuinar la patata i els ous .

– Sevir les patates bullides a rodanxes i damunt posem el preparat del “aji de gallina ´´. Després posem l´ou bullit damunt  i ho servim acompanyat de l´arrós .

p3220241.JPG

Coxinha

Ingredients:

1/2 litre de llet 2 ous batuts

1/2 taces de farina de blat de moro

 1/2 taces de farina

Per farcir:

400gr de pollastre

2 culleres soperes d’oli

1 ceba gran picada

 1 dent d’all picat

 2 culleres de sal

2 culleres de sopa de salsa picada

 pebre al gust

Preparació:

 Massa:posa al foc el paquet de knnor pollastre,barrejat amb llet. Barreja’l molt bé .Després treus del foc, afegeixes els ous ,la maizena i la farina.El tornes a posar el foc una altra vegada i es barreja molt fins que surti de la olla.Espera una estona fins que s’arrefredi.

Per farcir: Posa la gallina a l’oli ,després desfes el pollastre.Torna al foc, afegeix la ceba, all i sal. Deixes fregir una mica, després poses el pollastre a la massa. Ho tanques i ja està.

BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p3220244.JPG

Kim-bab

Ingredients : arros, algues , pastanagues, carn pincada , nap groc, ou, sal, oli de sesam.

Preparació:

L’arròs: bullim una mica l’arròs amb sal i oli de sesam. Ho reservem

La carn picada: la fregim amb  soja, all, oli i sucre.

L’ou: bullim l’ou amb sal,  despres a la planxa i el tallem

L’ espinac: bullir-los,després all,sal,oli

La pastanaga: tallar , fregir , després posar a dalt de l’arròs i tallar

Posem les algues a la taula, a sobre hi afegim l’arròs i la resta d’ingredients. Ho enrotllem i ja està preparat.

FI

En Min Jae al final va portar-nos don-gas, estava moooooooooooolt bo!

p3220243.JPG

Receptes del menjar. Milanesa

  

Ingredients Estris

Preparació

1.Bullim una tassa d’arròs blanc amb les patates.

2.Posem all picat, ou i julivert en un plat i ho remenen amb la carn.

3.Es fregeix la carn ,  l’ou i el plàtan verd.

4.Preparem una amanida amb enciam, pastanages cuites, ceba, tomaquet, sal i oli.

5.Finalment posem tot el menjar en un plat i l’ amanida en un altre plat.

p3220238.JPG

                                                               

    

Papa a la huancaina

INGREDIENTS: 

 2 patates grans

250 grans de formatge fresc

2 bitxos frescos

1 enciam                

1 litre de llet sencera

olives negres

ous durs

1 una cullerada d’oli d’ oliva

PREPARACIÓ:

Cuinar les patates senceres.

Quan estan cuites perlar-les i tallar-les en rodanxes.

Posar-les en un bol damunt de l’enciam.

Preparar la salsa:  licuar l’ aji amb el formatge, la galeta, la llet ,i l’oli.  Ha de quedar una massa no gaire espessa

 Després tirar la salsa damunt de les patates tallades.

Guarnir amb l’ou dur i les olives

ESTRIS:

1 forquilla

1 bol

1 ganivet

1 Olla

    

Trobats a l’Àrtic fòssils del carnívor més gran conegut

Una recreació del gegant? pliosaure, que arribava als 15 metres de llarg, capturant un plesiosaure. Foto: ATLANTIC PRODUCTIONS

Avui, 18 de març de 2009, ha aparegut a El Periodico que un equip de paleontòlegs va trobar un fossil d’un rèptil marí. Va viure fa 147 milions d’anys. Feia 15 metres de llargada i pesava 45 tones.

Si en voleu saber més, cliqueu els següents enllaços.

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=596069&idseccio_PK=1021&h=

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=596055&idseccio_PK=1021&h=