Estats etiquetats “fallits”

 

Hi ha un seguit d’indicadors (dotze) que utilitzem per indicar l’índex d’inestabilitat d’un país, a on qualsevol petita gota pot fer vesar el got i provocar de la nit al dia un desastre de mides incalculables.

Un dels indicadors què jo considero com a més representatiu per “etiquetar” un país com a “estat fallit” és el relacionat amb l’assoliment o l’absència de drets humans, per què no potser d’un altra manera. Quan no ens sentim tractats amb les mínimes deferències que mereix un ésser humà com el dret a la vida , a la dignitat, a la llibertat, a circular lliurement pel planeta … pensem que ja ho hem perdut tot …que ja res importa i això  provoca a la curta o a la llarga una onada de problemes que no poden ser menyspreats fins a límits insospitats (com passa a països com Sudan), sense que es provoqui una vulnerabilitat molt perillosa. 

1-Cerca informació a la web   Criteris que s\’empren per definir un país com “Estat fallit” sobre els indicadors d’inestabilitat i fes-ne una breu explicació. Comenta algun dels  indicadors .

2.Llegeix i comenta breument alguna de les notícies que recull amnistia internacional al seu web. sudan

 

 

 4-Selecciona alguna fotografia que representi un dels indicadors citats i comenta la relació.images?hl=ca&source=imghp&biw=1020&bih=520&q=drets+humans+a+sudan&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *