Biblio/webgrafia

[] llibres w Webs    () Vídeos

w  SISTEMES OBERTS. Experimentalitat artística i creativitat científica.
http://sistemesoberts.wordpress.com/
Web del projecte
col·laboratiu Sistemes oberts, un projecte que ofereix l’oportunitat a professors de secundària i batxillerat, juntament amb els seus alumnes, de col·laborar estretament amb artistes i científics. Crearem, experimentarem, inventarem, indagarem, aprendrem, mostrarem i sobretot compartirem, perspectives transdisciplinars a l’entorn de l’aigua.

[]  Lehrer, Jonah, PROUST Y LA NEUROCIENCIA
Barcelona, Paidós, 2010.
(Proust was a neuroscientist, 2008 Mariner Books, NY.)
El llibre ens presenta l’exemple de diferents artistes que amb les seves obres s’han acostat a postulats sobre el funcionament del cervell que més tard la neurociència ha fonamentat. La idea del llibre parteix de la premisa que, tan l’art com la ciència són formes de coneixement que busquen donar respostes a allò que no acabem de comprendre.

[]  Duran, Xavier. EL ARTISTA EN EL LABORATORIO. Pinceladas sobre arte y ciencia
Publicacions de la Universitat de València, València , 2008.
El llibre ens explica com al llarg de la història artistes i científic s’han proporcionat mútuament eines de treball, nous materials i motius d’inspiració.

[]  EL CIENTÍFIC DIBUIXAT. Un llibre per pensar, descobrir i dibuixar
Observatori de la Difusió de la ciència UAB, 2009.
Llibre que mostra i analitza la imatge que les nens i nenes de Catalunya tenen a través dels seus dibuixos de les persones que es dediquen a la ciència, dibuixos fruit del concurs ‘Dibuixa un cinetífic’, 2007. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *