Algunes cares d’Internet

El món ha canviat molt amb internet, i ens ha fet canviar els nostres costums i la nostra manera de comunicar-nos. Tot seguit presentarem els principals personatges que han fet possible aquest canvi, convertint internet en una eina essencial en les nostres vides.

 

Vint Cerf juntament amb Bob Kahn creador de TCP/IP, la tecnologia usada per transmetre informació per Internet.

 

 

 

 

Tim Berner-Lee es el pare del web (l’inventor de la World Wide Web) El 1990 va aconseguir la primera comunicació entre un client i un  servidor HTTP (Hyper Text Transfer Protocol), a través d’Internet amb llenguatge HTML (Hyper Text Markup Language) i el sistema de  localització d’objectes en el web URL (Uniform   Resource Locator).

 

 

 

 

Ray Tomlinson és el pare de l’eMail i feu possible l’intercanvi de missatges entre ordinadors. També fou el primer a usar la @ per unir el nom de l’usuari i el servidor. La idea consistia en usar un símbol que estigués en tots els teclats però que no aparegués en els noms de les persones o empreses ni dels servidors i va trobar la @ que no tenia cap utilitat.

 

 

 

Michael Hart fou l’inspirador dels eBooks, com a fundador del Projecte Gutenberg, que converteix llibres de domini públic en arxius de text electrònics que es poden llegir des de qualsevol ordinador. Els textos es poden descarregar gratuïtament des de qualsevol servidor del Projecte Gutenberg en diferents formats d’arxiu. Molts dels llibres inicials del projecte foren transcrits pel mateix Hart.

 

 

 

Gary Thuerk va enviar el primer email spam, és a dir, el primer correu brossa o missatges enviats indiscriminadament i massivament    sense el consentiment dels receptors.

 

 

 

 

Scott Fahlman és el creadors de les emoticones, amb la intenció d’ajudar a distingir entre aquells posts humorístics d’aquells més      seriosos.

 

 

 

 

Marc Andreessen va revolucionar la navegació d’internet. És el cofundador de l’empresa Netscape Communications Corporation i      coautor de Mosaic, un dels primers navegadors web amb interfície gràfica.

 

 

 

 

Jarkko Oikarinen va desenvolupar la primera xarxa de Xat a Internet, anomenada IRC (Internet Relay Chat)

 

 

 

 

Robert Tappan Morris va aconseguir el 1988 infectar 6.000 servidors connectats a la xarxa amb el Worm Morris. La propagació la va  realitzar des d’un dels terminals del MIT (Institut Tecnològic de Massachussets). En ser descobert, va ser condemnat a 4 anys de presó i  al pagament de 10.000 dòlars de multa, una pena que va ser commutada a complir 400 hores de treballs comunitaris.

 

 

Per saber-ne més: 40 people who changed the internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *