Faves comptades… faves plantades!
Els Reis ens van portar faves per plantar. És llavors quan vam decidir comptar-les per a veure quantes en teniem. En total n’hi havien 182. Un cop comptades ens vam adonar que els nens i nenes de l’Arc de Sant Martí també els hi havien portat faves. Ens vam reunir els nens i nenes del Sol amb els de l’Arc de Sant Martí per veure com les planteriem i regariem. Vam decidir que les ajuntariem i les planteriem a la jardienera del pati. El Pere ens va preparar la terra per plantar. És llavors quan els nens i nenes de l’Arc de Sant Martí van fer els “cavallons” per poder-hi plantar les faves. Primer feiem un forat per posar-hi les faves i després amb la cinta mètrica mesuràvem 30 centímetres per fer-hi l’altre forat. Ens vam entrenar fent-ho primer a la classe. A cada forat hi vam posar tres faves i les vam tapar amb terra per sobre. Després les vam regar pels solcs dels cavallons i vam posar uns cartells perquè ningú les trepitgi.
Ara hem fet torns per poder anar regant les faveres quan la terra està seca. Les reguem els nens i nenes de l’Arc de Sant Martí i Sol per torns de quatre.
Estem esperant amb ganes que comencin a crèixer!
Des d’Esparreguera a Ekaterinburg
A la Fundació Tàpies veiem un quadre de l’Antoni Tàpies on hi sortia un llit. Aquest quadre ens porta a pensar en el dormir. L’Ivan, que té família a Rússia, concretament a Ekaterinburg, ens diu què allà quan aquí son les cinc de la tarda allà són les deu de la nit, hora en que la gent va a dormir.
És així que vam decidir parlar directamenet per Skype amb la família de l’Ivan d’Ekaterinburg per poder fer-los preguntes. Ahir, dilluns, a les quatre de la tarda és quan vam trucar a Rússia, quan allà eren les nou de la nit.
Ens van explicar moltes coses sobre, el clima, la cultura, les rutines del dia a dia en un lloc tan fred etc.
Ens van explicar que durant l’hivern està tot nevat i gelat. Al pati de l’escola hi tenien una pista de gel per poder-hi patinar i jugar a hockey sobre gel. Ekaterinburg està molt lluny del mar i és per això que no mengen peix de mar, sinò de riu, i que per pescar han de fer un forat al gel i ficar-hi la canya de pescar. A l’estiu, fan platges a la vora del riu per poder-s’hi banyar. Ens van explicar, també, que a l’escola feien dos torns, uns nens anàven a l’escola al matí i uns altres hi anaven a la tarda, ja que a l’escola hi van molts nens i no hi ha lloc suficient per anar-hi tots alhora.
Quan vam acabar de parlar amb els familiars de l’Ivan aquí eren les cinc de la tarda i allà les deu de la nit, hora d’anar a dormir…
Sant Antoni a pas de cavall…
El Reis de la classe del Sol !
Els Reis de la classe del Sol ens han deixat molts regals!! Ens han dut una pilota, jocs pels racons, jocs de cartes, retoladors, llàpis, regles, gomes, coles, llibres i contes, una corda per saltar, un Hula hoop, llapissets, faves i un Ipad !!!
Estem molt contents amb totes les coses que ens han deixat !
Moltes gràcies Reis d’Orient !
Festa de l’hivern a l’Escola
Marieta Castanyera…
MARIETA CASTANYERA 2012 from Escola El Puig on Vimeo.
Celebrem la Castanyada…
Fem Panellets !!
Avui hem fet panellets per menjar el dia de la castanyada! Hem pensat escriure la recepta per si ens animem a fer-ne aquest pont !
500 grams de Patata bullida.
500 grams de Sucre.
500 grams de Farina d’ametlla.
Pell de llimona.
Pelem la patata bullida i la posem en un recipient. Seguidament l’hem d’aixafar amb una forquilla. Un cop ben aixafada hi posem els 500 grams de farina d’ametlla i amb les mans ho amassem molt be. Després hi afegim 500 grams de sucre i tornem a amassar-ho tot. Per acabar posem una mica de pell de llimona ratllada.
Un cop tenim la massa feta ja podrem començar a decorar els panellets, ja sigui amb pinyons, xocolata, coco, ametlla, codonyat o cireres. Per fer-ho hem d’agafar un pessic de massa i li donem forma de bola.
Un cop tinguem la bola feta fem el següent:
Pinyons: Posem un plat amb pinyons i arrebossem la bola de massa amb els pinyons.
Xocolata: Posem xorrets de xocolata en un plat i arrebossem la bola de massa de xocolata.
Coco: Posem el coco ratllat en un plat i arrebossem la bola de massa amb el coco. Un cop arrebossat li donem de muntanya o bolet del revés.
Codony: Fem una bola amb la massa del panellet i l’aixafem una mica i a sobre hi posem un petit tall de codonyat.
Ametlla: Primer fem una bola amb la massa i després arrebossem la bola amb l’ametlla.
Cirera: Fem una bola amb la massa de panellet i posem mitja cirera confitada sobre del panellet.
Posem tots els panellets en una safata de forn pintada prèviament d’oli i farina perquè no s’enganxin. Posem els panellets dins del forn a 220-240ºC fins que quedin daurats.