Fem Panellets !!

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui hem fet panellets per menjar el dia de la castanyada! Hem pensat escriure la recepta per si ens animem a fer-ne aquest pont !

500 grams de Patata bullida.
500 grams de Sucre.
500 grams de Farina d’ametlla.
Pell de llimona.

Pelem la patata bullida i la posem en un recipient. Seguidament l’hem d’aixafar amb una forquilla. Un cop ben aixafada hi posem els 500 grams de farina d’ametlla i amb les mans ho amassem molt be. Després hi afegim 500 grams de sucre i tornem a amassar-ho tot. Per acabar posem una mica de pell de llimona ratllada.

Un cop tenim la massa feta ja podrem començar a decorar els panellets, ja sigui amb pinyons, xocolata, coco, ametlla, codonyat o cireres. Per fer-ho hem d’agafar un pessic de massa i li donem forma de bola.

Un cop tinguem la bola feta fem el següent:

Pinyons: Posem un plat amb pinyons i arrebossem la bola de massa amb els pinyons.

Xocolata: Posem xorrets de xocolata en un plat i arrebossem la bola de massa de xocolata.

Coco: Posem el coco ratllat en un plat i arrebossem la bola de massa amb el coco. Un cop arrebossat li donem de muntanya o bolet del revés.

Codony: Fem una bola amb la massa del panellet i l’aixafem una mica i a sobre hi posem un petit tall de codonyat.

Ametlla: Primer fem una bola amb la massa i després arrebossem la bola amb l’ametlla.

Cirera: Fem una bola amb la massa de panellet i posem mitja cirera confitada sobre del panellet.

Posem tots els panellets en una safata de forn pintada prèviament d’oli i farina perquè no s’enganxin. Posem els panellets dins del forn a 220-240ºC fins que quedin daurats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *