TRENCACLOSQUES “EL NOSTRE COS”

Avui començarem a treballar “el nostre cos”!

Per començar, muntarem el següent trencaclosques. Quan ho tinguem fet, parlarem sobre què veiem a la imatge.

Comencem!

Aquest trencaclosques l’he fet amb un programa molt senzill, que podeu utilitzar des del vostre ordinador portàtil. Només heu d’afegir una foto, que tingueu a la vostra unitat (crear), i decidir la dificultat (número de peces) i la forma de les peces! Així de senzill!!!

Podeu provar de fer-ho a casa entrant a: http://www.jigsawplanet.com/

AMB ULLS DE NEN

Des de l’escola podem donar la possibilitat als infants de conèixer un “nou recurs” com poden ser les càmeres digitals. Avui en dia, amb la utilització de tants dispositius (mòbils, tauletes…) la càmera digital ha passat a un segon pla, i potser hi ha alumnes que no saben què és i per a què serveix aquest objecte. Podem explicar als alumnes la importància de fer les fotos amb aquest recurs, ja que surten molt millor que amb el mòbil o les tauletes.

Podríem utilitzar els racons de l’aula, concretament el racó d’observació. Cada cop que es canviïn els racons, hauríem de canviar els elements a observar. Podríem observar (i fer fotos) de l’espai d’educació infantil (les aules, els lavabos, el pati, les sales polivalents…), l’espai de primària, només els patis, buscar a l’escola formes geomètriques i fotografiar-les per treballar-les a la classe, fer fotos de les parts del cos dels companys i també treballar-les a l’aula, fotografiar el personal de l’escola (mestres i personal de servei)…

Aquest recurs ens dona un munt de possibilitats de treball. Podem treballar la competència TAC, descarregant les imatges a l’ordinador i projectant-les a la PDI o amb el projector. Seguidament podran exposar-les a la resta de grup i explicar per què han escollit aquestes i no unes altres (expressió oral). A més els hi donem/deixem un objecte on ells són els responsables. En general amb aquest recurs es poden treballar totes les àrees (Descoberta entorn, descoberta un mateix i dels altres i l’àrea de comunicació i llenguatge) d’una manera divertida i propera per a ells.

És un recurs que farà que els nens se sentin partícips del seu propi aprenentatge. Els ajudarà a descobrir i els motivarà per continuar aprenent. D’aquesta manera potenciarem la descoberta i la capacitat de decidir, reforçant d’aquesta manera la seguretat i confiança en ells mateixos.

Us animo a que ho proveu! Deixar-los fer i sortiran treballs espectaculars!!!

Ajudem-los en els seus aprenentatges però deixem-los descobrir a ells sols! Ho necessiten per fer-se personetes competents!

Aprenem de nosaltres mateixos!!!

ALUMNES DE 6è
Ahir, fent una prova oral, li havíem d’explicar a la mestra què vàrem fer el cap de setmana passat. La Lucía no va fer res important així que va demanar si podia explicar què farà aquest cap de setmana, ja que es retrobarà amb uns bons amics i està molt emocionada!
Ens hem escoltat i ha estat molt divertit!!! M’agrada perquè podem veure on hem de millorar!

Lucía

 

ALUMNES DE 2n
Avui, a l’estona de llengua oral, hem parlat d’allò que ens agrada fer amb la nostra família.
Ho hem fet d’una manera diferent i MOLT divertida! La profe ens ha gravat i després ens hem pogut escoltar! Hem rigut molt!!!
Ens hem avaluat entre nosaltres. Gràcies a que ens hem gravat la veu, hem pogut comprovar on ens hem equivocat. El proper dia ho farem perfecte!!!

Mamadu

 

Fent d’artistes amb el portàtil!

IMG_2320

Aquesta tarda hem fet d’artistes amb l’ordinador. Ens agrada la tarda de divendres perquè tenim plàstica! Avui no ens hem posat la bata, però també hem descobert i experimentat molt. Hem creat i aprés tot jugant a l’ordinador!!!

L’Alba i la Jainaba han fet aquestes creacions utilitzant diferents programes de dibuix. Hem entrat al portal educatiu Edu 365 Dibuixa i pinta (http://edu365.cat/infantil/pinta/index.htm i hem trobat aquests i algun més. Ens ho hem passat molt bé!!!

Us presento la meva escola

IMG_2316

Primerament, us he volgut presentar el meu espai, la meva aula. Aquí és on aprenc diàriament i intento fer créixer com a persones als futurs ciutadans!

Totes les aules tenen pissarra digital! Aquesta i l’aula d’acollida encara no la tenen, però no ens podem “queixar”  perquè tenim 5 ordinadors portàtils i dues tablets!

2017-09-06-PHOTO-00000899

L’escola és bastant nova, té 10 anys. El Sr. Josep (conserge) la té impecable. Tots (nens, famílies, mestre, serveis) tenen molta cura d’ella. L’estimen!

Mica en mica va creixent i fent-se gran, a mida que ho fan els nens!

 

Aquest any…

Aquest any m’ha tocat amb alumnes de primària, concretament amb 3r, 4t, 5è i 6è! L’escola es troba a Pineda de Mar (Barcelona), és pública i aposta per l’educació inclusiva dels seus alumnes.

He tingut la gran sort de “caure” en aquesta escola! Aprendré molt i molt de tot/s: dels alumnes, dels meus companys, de les famílies, dels equips de treball, de maneres de fer, de procediments a seguir i un llaaaarg etcètera! Estic molt feliç!