ELS IBERS

Els ibers

En aquest vídeo pots veure els orígens de la cultura ibèrica sota la influència dels grecs i dels fenicis. Es descriu l’economia i l’hàbitat, els déus i les creences, l’esciptura i l’art, la guerra i l’organització territorial en tribus. Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

ibers


Empúries i els íbers

Aquest vídeo, emes per TV3 amb el títol “Empuries l’Ànima de Catalunya”, explica com els polítics i arqueólegs noucentistes, veien els ibers, grecs i romans d’Empúries. Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

empuries_XL

Els ibers i els grecs

El vídeo pertany a la sèrie “Històries de Catalunya”, és el càpitol titulat ” Gent de mar enllà” i ens mostra l’arribada dels grecs a Catalunya i la seva relació amb les tribus ibèriques que hi vivien. Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

gent_de_mar_enlla

L’enigma iber

En aquesta ocasió, el programa “Tarasca” presenta un reportatge sobre la civilització ibèrica, des del seu origen fins a la seva desaparició, i n’explica amb detall els costums. Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

lenigma_iber

Un poblat reconstruït. La ciutadella ibèrica de Calafell

Aquí pots veure com és la Ciutadella ibèrica de Calafell. Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

calafell_reconstruit

Sahara el límit de la vida

Viatja fins al desert del Sàhara per veure com s’ho fan els humans, els animals i els vegetals per sobreviure-hi. Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

sahara

El Sol a les diferents zones del planeta

Aquest vídeo explica com el Sol condiciona la nostra forma de vida, els nostres costums i, fins i tot, el nostre aspecte físic veient les raons per les quals hi ha diferents colors de pell en el món. Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

el_sol_planeta


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *