BONES VACANCES!!

 

BONES VACANCES!

Ens veíem el proper curs 2011/12 amb moltes novetats.

Molts i moltes de vosaltres ja esteu disfrutant de les vacances i crec que, tant els profes com l’alumnat, ja  ens s’ho mereixíem. No obstant, també és un període de reflexió per a uns, encaminat a avaluar si s’ha acomplit els objectius del curs. Alguns tindran deures per aquest estiu perquè s’han distret durant el curs, d’altres tindran el premi a l’esforç i la constància passant un estiu ben distret.

Enfí, us desitjo un bon estiu i no deixeu de fer exercici físic durant les hores de menys calor, ben hidratat i no abuseu dels menjars molt calòrics. Un gelat al dia no passa res, però millor una fruita com el meló o la sandia.
Fins a setembre.

Ja sabeu que us podeu posar en contacte amb mi en aquest correu:

alfredcuchi@gmail.com

——————————————————————————————————————————————————————–

En aquest document trobareu les bases per fer el pòster per les portes obertes:

bases per al pòster

Si voleu riure una mica per començar l’any nou, mireu aquests videos d’un humorista.

el xandall

Els gimnasos

Els gimnasos II

Las olimpiadas

SANT JORDI EN EL 25 ANIVERSARI DE L’IES

El passat 23 i 24 d’abril vàrem celebrar el Sant Jordi en el nostre centre. Aquest any la festa del llibre i la rosa a coincidit amb el 25 aniversari de l’IES EL CAIRAT amb la qual cosa s’ha organitzat durant dos dies tot un programa d’activitats culturals i esportives pels alumnes. Des del departament d’educació física hem participat organitzant unes activitats físicoesportives per als dos dies: el primer dia s’ha jugat un triangular de voleibol entre l’alumnat de 4t, Batxillerat i una selecció de professors i el segon dia els alumnes han realitzat una cursa d’1 quilòmetre i mig. Finalment, els grups de balls de fanki i break van fer unes genials actuacions amb diverses coreografies. A banda d’aquestes activitats, l’alumnat ha realitzat diferents tallers: ràdio, cuina,tennís,jocs d’ordinadors i etc, i s’ha portat a terme el concurs de lectures de poemes en veu alta. Paralelament, el departament de tecnologia ha muntat una exposició de materials, màquines i/o eines que es feien servir els últims 25 anys.

La cloenda  va acaba a la pista en què tots els alumnes i professors/es dels centre vem formar les paraules 25 anys.

El 25 aniversari de l’IES El Cairat


 

Durant aquest curs celebrarem el 25 aniversari de l’IES El Cairat. Des de totes les àrees estem organitzant unes activitats que anirem exposant fins al final de curs. El nostre departament estem preparant vàries activitats perquè puguint participar tant els alumnes o professorat com exalumnes o pares. Entre les activitats podem avançar que organitzarem una jornada de voleibol així com una excursió a peu fins la Salut. A dintre de l’institut penjarem murals sobre treballs dels alumnes i fotos relacionades amb les sortides d’Educació Física.  Esperem la vostra participació, som-hi!

Ja és Nadal!

   

Ja som a Nadal! això vol dir que hem acabat un trimestre i ja em encetat el segon. Nadal són dies festius per a molta gent però també són dies de reflexió. Molts alumnes heu aprovat, enhorabona, però també hi d’altres que no i, per tant, cal preguntar-se què hem fet malament i com puc millorar. Les notes són simplement uns indicadors de com anem i ens han de servir com un element de motivació per recuperar i/o millorar, per buscar altres recursos,vies o mitjants que em permetin avançar i seguir endavant. Ja ho diu la dita ” feina començada és mig acabada”, això vol dir que l’objectiu estarà assolit si teniu els mitjans adients.

Endavant, qui segueix ho aconsegueix! encara ens queda un bon troç per recórrer.

Bones festes i salut.

Iniciem un nou curs amb molta il.lusió. Després d’haver renovat les forces i disfrutat de l’estiu, ara toca posar una mica d’ordre i disciplina en el treball del dia a dia. Una bona eina és l’agenda i fer-se un calendari setmanal prioritzant la dedicació als estudis, després la resta de les activitats han de completar la jornada però sense condicionar els estudis. Hi ha temps per tot però cadascuns/es ha de saber el temps que necessita per repassar els deures i estudiar cada dia, perquè serà una bona manera per invertir el temps i estar preparat per als exàmens. No ho deixeu a la sort.

Ànims i bon començament a tots i totes.

Si us trobeu en aquesta pàgina i voleu consultar vostre curs, només heu de mirar a l’esquerra de la pantalla on posa PAGINES i trobareu el vostre curs. (Batxillerat)

Cloenda del Projecte “Tu hi ets”

Aquest curs el Projecte “Tu hi ets” acabarà amb un acte de cloenda el dimecres 18 de juny a les 18’30h a Can Pasqual. Representa un acte de tancament de curs en el qual es premiarà la voluntat i predisposició de moltes persones per ajudar a obrir unes portes d’esperances i expectatives a un grapat d’alumnes. “Tu hi ets” és un exemple de projecte interdisciplianri i integrador que ha permés que uns alumnes puguin tenir unes vivencies a nivell personal i socioafectives molt enriquidores a través d’unes estades a diferents empreses.

“Tu hi ets” ha de continuar creixent i madurant per consolidar-se. És per això que creiem en aquest projecte com una eina per ajudar no tan sol a obtenir un graduat sinò també perquè puguin continuar formant-se en cicles formatius o incorporar-se en el món laboral.

Per últim, vull felicitar a tots i totes els/es alumnes de l’aula oberta de 4 ESO de l’IES el Cairat que han obtingut el graduat i els hi desitjo molt sort.

HIGIENE POSTURALS PER A DOCENTS

Docents, quants cops heu patit mal d’esquena? Nombroses són les vegades que ho hem patit o hem sentit parlar-ne a un company/a. També són moltes les vegades que escoltem” que puc fer?” aqui teniu un document que us pot ajudar o complementar un treball de compensació. Es basa fonamentalment en un treball d’estiraments musculars:

https://www.prevencio.cat/resources/higiene_postural_ca.pps

Activitat física i salut

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/YFbjdFsXc1w" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/yRCOuqumVRY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

La Postura corporal en els adolescents

Mural sobre l’educació de la postura corporal

Alguns artícles que fan referència a la postura corporal dels alumnes:

http://revista.consumer.es/web/es/20051101/pdf/consejo-del-mes.pdf

http://paper.avui.cat/article/societat/114375/lopcio/mes/comoda.html

http://paper.avui.cat/article/societat/114374/una/motxilla/amb/exces/pes/primer/pas/mal/desquena.html

http://www.prevencio.cat/resources/Higiene%20postural%20Infantil%20-%20CA.pdf

http://www.farmaceuticonline.com/familia/familia_motxilles.html

Una bona tècnica d’execució en els exercicis físics o en la tècnica d’un esport garanteix no tan sol un òptim rendiment sino també és la clau per protegir i vetllar per a la nostra salut. A continuació podeu trobar un vídeo interessant sobre alguns exercicis que no són aconsel.lables per la columna vertebral.

http://www.inde.es/inde_1.html

Per ampliar els conceptes sobre l’educació de la postura podeu consultar aquesta pàgina:

http://www.efdeportes.com/efd117/educacion-postural.htm

En aquesta altra web trobareu informació com “què cal evitar, què cal fer?, posicions de relaxacions i etc

http://www.cspt.es/webcspt/InformacioClient/raquis/lumbar.htm#lumd1

http://www.ub.es/ossma/info/documents/prev06.pdf

Què és l’escoliosi?

http://www.gencat.net/ics/usuaris/campanyes/escoliosi/index.htm