CONTE VIATGER

LA TRITÓ PERLA

HI HAVIA UNA VEGADA UNA TRITÓ QUE ES DEIA PERLA. VIVIA A LA MUNTANYA DEL MONTSENY I LI AGRADAVA MOLT MAQUILLAR-SE, CUINAR I JUGAR A FUTBOL. EL SEU MILLOR AMIC ÉS EL TRITÓ CAPITÀ ÀLEX I JUNTS VIUEN UNA PILA D’AVENTURES…

EL CAPITÀ ÀLEX I LA PERLA VAN SORTIR A BUSCAR BOLETS I CASTANYES. PEL CAMÍ VAN CANTAR I BALLAR LA MACARENA. AL TORNAR AMB EL CISTELL PLE ES VAN TROBAR A L’ÓS GRACIÓS QUE PORTAVA UN BARRET MOLT DIVERTIT.

ABANS DE TROBAR-SE A L’ÓS GRACIÓS , VAN SENTIR UN SOROLL QUE VENIA DE DALT D’UN ARBRE. QUAN VAN MIRAR AMUNT VAN VEURE UN ESQUIROL AMB UN LLACET PRECIÓS QUE ELS HI VA LLENÇAR UN AGLÀ! DESPRÉS VA BAIXAR DE L’ARBRE I VA ACOMPANYAR AL CAPITÀ ÀLEX I A LA PERLA PEL CAMÍ QUE DUIA AL CAMP DE FUTBOL TOT CANTANT CANÇONS AMB EL TAMBOR I LA GUITARRA I ALLÀ HI VAN TROBAR L’ÓS GRACIÓS!

EL CAPITÀ ÀLEX I LA PERLA VAN MARXAR DEL CAMP DE FUTBOL, DESPRÉS DE JUGAR UN PARTIT TOTS JUNTS, VAREN ANAR A LA GRANJA D’EXCURSIÓ. ALLÀ ES VAN TROBAR AL GALL SR. PANXITO, QUE BALLAVA “EL POLLITO AMARILLO”. TAMBÉ HI HAVIA UN GOS QUE ES DEIA SIXTOM QUE VIGILAVA TOTS ELS ANIMALS DE LA GRANJA. EL GAT MARRAMIAU S’AMAGAVA DEL GOS SIXTOM MENTRE FEIA LA PUNYETA AL RATOLÍ BENJAMÍ. ELS DOS TRITONS ES VAN QUEDAR UNA ESTONA JUGANT AMB TOTS ELLS A LA GRANJA I LA RESTA D’ANIMALS QUE EREN A DINS DE L’ESTABLE. S’HO VAN PASSAR MOLT BÉ!

TORNEM AL BOSC ON ES VAN TROBAR L’ÓS GRACIÓS: L’ÓS ELS VA DIR “VOLEU VENIR AL MEU CÀMPING? US HO PASSAREU PIPA!”. LA PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX VAN ANAR AL CÀMPING DE L’ÓS GRACIÓS. HI HAVIA UNA PISCINA, UN TOBOGAN GEGANT I DOS TOBOGANS PETITS. LA PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX VAN PUJAR AL TOBOGAN GEGANT, PERÒ AL BAIXAR ES VAN DONAR UN COP A LA BARBETA. VAN ANAR AL METGE, I ELS VA POSAR UNA TIRITA A CADASCÚ I NO VA CALDRE QUE ELS POSESSIN UNA INJECCIÓ.

EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ  PERLA  ARRIBEN DAVANT UN CASTELL ON VIUEN UNA I EL I ELS CONVIDEN A FER EL TE AMB ELLS. QUAN ARRIBA LA NIT LA TRITÓ PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX TAMBÉ ES QUEDEN A DORMIR AL CASTELL. AL MATÍ DESPRÉS D’ESMORZAR TOTS QUATRE ES DESPEDEIXEN I EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA ESTAN MOLT CONTENTS DE FER NOUS AMICS EN AQUEST VIATGE TANT DIVERTIT QUE FAN JUNTS.

LA PERLA I L’ÀLEX VAN TROBAR UN MAPA DEL TRESOR AL CASTELL, PER AIXÒ VAN MARXAR CORRENTS A SEGUIR LES PISTES. VAN SEGUIR LES LÍNIES FINS ARRIBAR A LES PEDRES GROSSES DAURADES. DESPRÉS VAN TROBAR UNA CREU VERMELLA I VAN EXCAVAR FINS TROBAR EL COFRE DEL TRESOR.

LA  TRITÓ  PERLA I  EL CAPITÀ ALEX VAN DECIDIR COMPRAR UNA MOTO AMB LES MONEDES DEL TRESOR. PEL CAMÍ ES VAN TROBAR LA SEVA AMIGA LA PRINCESA I EL PRÍNCEP I JUNTS VAN CANTAR “MALAMENTE” DE LA ROSALIA. DESPRÉS VAN ARRIBAR AMB LA MOTO A CASA SEVA PER JUGAR, PERÒ COM LA LLUM NO FUNCIONAVA BÉ VAM ANAR AL CASTELL I  ES VAN QUEDAR A DORMIR TOTS JUNTS.

EL DIA SEGÜENT SE’N VAN ANAR A LA PLATJA DE VACANCES. AL MAR VAN TROBAR UNA SIRENA I VAN ANAR A JUGAR AMB ELLA A DINS DEL MAR. ELS HI VAN DONAR UNES MASCARETES ESPECIALS PERQUÈ POGUESSIN RESPIRAR DINS DE L’AIGUA.

TOTS TRES JUNTS VAN BUSSEJAR MOLT I VAN TROBAR TRES MEDUSES QUE ELS VAN PICAR. RÀPIDAMENT VAN SORTIR DE L’AIGUA I A LA PLATJA HI HAVIA UNS NOIS QUE ELS  VAN DONAR GEL PER LES PICADES. LES PICADES ELS VAN FER UNA MICA DE MAL. DESPRÉS VAN ANAR A CASA DEL PRÍNCEP I DE LA PRINCESA TOT CANTANT L’ANIVERSARI FELIÇ PERQUÈ ERA L’ANIVERSARI DEL CAPITÀ ÀLEX. ES VAN DUTXAR I VAN FER UN PASTÍS DE XOCOLATA, NATA I CARAMEL I AIXÍ VAN CELEBRAR EL SEU ANIVERSARI TOTS PLEGATS.

EL TRITÓ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA VAN ANAR A LA PISCINA I ES VAN TROBAR UNA SIRENA, JUNTS VAN ANAR A CASA A DINAR I LA TRITÓ PERLA VA CUINAR UN TRUITA. VAN PASSAR UN DIA MOLT DIVERTIT!

DESPRÉS DE REFRESCAR-SE A LA PISCINA, EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA VAN ANAR AL CASTELL MÀGIC ON HI HAVIA EL CAVALLER MARTÍ I LA PRINCESA MARTINA. EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA ELS HI VAN DEMANAR SI ELS HI PODEN DONAR TOTS ELS MAPES DEL MÓN MUNDIAL. DESPRÉS VAN ANAR A DESCANSAR A CASA SEVA. VAN VEURE COCA-COLA PER AGAFAR ENERGIA I DESPRÉS VAN ANAR ELLS SOLS A BUSCAR TOTS ELS TRESORS DEL MÓN I VAN PASSAR MOLTES AVENTURES. A LA PRIMERA AVENTURA EN BUSCA DE TRESORS ES VAN TROBAR UN DRAC QUE ES DEIA LEO. LI VAN DEMANAR QUE HAVIEN DE FER PER SER AMICS, EL DRAC VA DEMANAR UNES LLAMINADURES, CARÍCIES I PETONS, AMB EL QUE VAN ACABAR SENT BONS AMICS I VAN AGAFAR EL TRESOR. DESPRÉS ES VAN POSAR A SOBRE DEL DRAC LEO PER TORNAR AL CASTELL MÀGIC. L’ENDEMÀ AL MATÍ ES VAN ENDUR EL DRAC A CASA PER CUIDAR-LO I PREPARAR-SE PER LA SEGÜENT AVENTURA.

AMB EL DRAC LEO VOLIEN TROBAR ON VAN NÉIXER. LLAVORS VAN ANAR VOLANT A MATARÓ I VAN VEURE LAS CASA ON HAVIEN NASCUT LA TRITÓ PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX. ERA LA MATEIXA CASA I VAN DESCOBRIR QUE EREN BESSONS! DESPRÉS VAN ANAR A L’HOSPITAL I ELS VAN DIR QUE ELS HAVIEN ADOPTAT. VAN TORNAR A LA CASA QUE ESTAVA CREMADA I VAN AGAFAR UN RELLOTGE AMB UN MISSATGE QUE NO ES PODIA TOCAR. EL VAN TOCAR I VAN ANAR AL PASSAT, AL DIA DE L’INCENDI, I VAN PODER SALVAR ALS SEUS PARES. ESTAVEN TOTS MOLT CONTENTS, VAN TORNAR A TOCAR EL RELLOTGE I TORNAREN A LA NORMALITAT. MENTRES VIATJAVEN DONAVEN LLAMINADURES, PETONS I CARÍCIES AL LEO PERQUÈ ELS PORTÉS A BUSCAR TOTS ELS TRESORS DEL MÓN QUE FALTAVEN.

LA TRITÓ PERLA VA COMENÇAR A CAMINAR SOLA MENTRE EL CAPITÀ ÀLEX ES VA QUEDAR A CASA. VA ARRIBAR  FINS UN CASTELL I VA ENTRAR I ES VA TROBAR ELS SEUS PARES… I ES VA DESPERTAR DE COP… RESULTA QUE ERA UN SOMNI. I VA PENSAR, OJALA QUE FOSSIN ELS MEUS PARES AQUÍ AMB MI.

DESPRÉS VENIR A VISITAR-LA LA SEVA AMIGA LA TRITÓ SARA I JUNTES SE’N VAN ANAR AL CASTELL DELS PARES DE LA SARA PER FER SERVIR EL RELLOTGE MÀGIC I FER TORNAR ELS PARES DE LA SARA QUE HAVIEN MORT. VOLIA  SALVAR-LOS. LA TRITÓ VA TOCAR EL RELLOTGE I ELS VA FER TORNAR. QUAN ES VAN REUNIR VAN VISITAR EL CASTELL MIRANT FOTOS I RECORDS DE QUAN ERA PETITA. ALLÀ ES VAN QUEDAR A VIURE I LA TRITÓ PERLA VA TORNAR A CASA AMB EL SEU GERMÀ EL CAPITÀ ÀLEX.

DESPRÉS AL MATÍ EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA VAN ANAR A LA PLATJA. ALLÀ ES TROBAREN AMB DOS AMICS: MANISH I DIEGO I VAN MONTAR UNA GRAN FESTA AMB GLOBUS D’AIGUA QUE SE’LS TIRAVEN ELS UNS ALS ALTRES. A LA TARDA VAN FER UN CASTELL DE SORRA MOLT GRAN PER ACABAR LA FESTA. TOT VA SER MOLT DIVERTIT!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ANIVERSARI NIL

AVUI EL NIL HA FET 6 ANYS! HA ESTAT MOLT CONTENT DE PODER-HO CELEBRAR AMB ELS SEUS COMPANYS/ES DE CLASSE, HA PORTAT UN PASTÍS PER ESMORZAR I COM QUE NO HEM POGUT BUFAR LES ESPELMES, HEM FET FOCS D’ARTIFICI, HEM CANTAT LA CANÇÓ D’ANIVERSARI FELIÇ, HEM PREPARAT LA CORONA I HEM ESCRIT UN DIPLOMA PERSONALITZAT AMB TOTES LES PARAULES BONIQUES QUE LI VOLÍEM DIR.

MOLTES FELICITATS NIL! ELS/LES TRITONS T’ESTIMEM MOLT!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA BARCELONA

LA CLASSE DELS TRITONS ESTEM TREBALLANT EL PROJECTE DEL COS HUMÀ, PER APRENDRE MÉS COSES, EL DIVENDRES PASSAT VAM VISITAR L’EXPOSICIÓ “THE HUMAN BODIES”. 

VAM PODER VEURE COM ÉS REALMENT UN COS PER DINS I TAMBÉ VAM TENIR UNA ESTONA PER DIVERTIR-NOS! ENS VA AGRADAR MOLT I ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!

US DEIXEM AMB UN RECULL D’IMATGES, ESPEREM QUE US AGRADIN!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ANIVERSARI LENA

AVUI LA LENA HA FET 6 ANYS! HA ESTAT MOLT CONTENTA DE PODER-HO CELEBRAR AMB ELS SEUS COMPANYS/ES DE CLASSE, HA PORTAT UN PASTÍS PER ESMORZAR I COM QUE NO HEM POGUT BUFAR LES ESPELMES, HEM FET FOCS D’ARTIFICI, HEM CANTAT LA CANÇÓ D’ANIVERSARI FELIÇ, HEM PREPARAT LA CORONA I HEM ESCRIT UN DIPLOMA PERSONALITZAT AMB TOTES LES PARAULES BONIQUES QUE LI VOLÍEM DIR.

MOLTES FELICITATS LENA! ELS/LES TRITONS T’ESTIMEM MOLT!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

RELAXACIÓ

CADA DIA QUAN ENTREM DEL PATI, DESPRÉS DE TREURE’NS LA JAQUETA I MENTRES APROFITEM PER RENTAR-NOS LES MANS, ELS TRITONS DEDIQUEM UNS MINUTS A RELAXAR-NOS, POSEM UNA MÚSICA TRANQUIL·LA, APAGUEM LES LLUMS I ENS FEM UN MASSATGE ENTRE ELS COMPONENTS DE LA TAULA, A VEGADES UTILITZEM UNA PILOTA, A VEGADES UNA PLOMA I D’ALTRES HO FEM AMB LES MANS.

SABEU QUE LA CAPACITAT DE SABER RELAXAR-SE ÉS UNA DE LES TÈCNIQUES QUE PODEN AJUDAR MÉS A LA GESTIÓ EMOCIONAL? PRACTICAR RELAXACIÓ HABITUALMENT  TAMBÉ MILLORA L’AUTOESTIMA, L’AUTOCONTROL I L’AUTOCONCEPTE.

DESPRÉS D’AQUESTS MINUTS QUE DEDIQUEM A TORNAR A LA CALMA, JA ESTEM PREPARATS PER TREBALLAR DE NOU.

US DEIXEM AMB UN RECULL D’IMATGES, ESPEREM QUE US AGRADI!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BENVINGUDA PRIMAVERA!!

EL PASSAT DISSABTE 20 DE MARÇ VAM DONAR LA BENVINGUDA A LA TAN ESTIMADA PRIMAVERA! COM JA SABEU ALS TRITONS ENS AGRADA MOLT AQUESTA ESTACIÓ I ESTEM MÉS ANIMATS I ALEGRES QUE MAI.

AHIR VAM FER UNA ACTIVITAT DE PLÀSTICA QUE ENS VA ENCANTAR: VAM PINTAR AL NATURAL UNA ANTHURIUM. PER FER-HO VAM UTILITZAR PINTURES I VAM COL·LOCAR LES TAULES DE TAL MANERA QUE TOTHOM POGUÉS VEURE BÉ AQUESTA PLANTA TAN MACA! LES NOSTRES CREACIONS VAN QUEDAR MAGNÍFIQUES I VAM PODER VEURE COM TOT I MIRAR LA MATEIXA PLANTA CADASCÚ TÉ PUNTS DE VISTA I VISIONS DIFERENTS, PERÒ TOTES SÓN BONES!!!

AQUÍ US DEIXO UN PETIT VÍDEO ON VEUREU L’ACTIVITAT.

GAUDIU DE LA PRIMAVERA I DE LES VACANCES MERESCUDES FAMÍLIES!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SAINT PATRICK’S DAY

EL DIMECRES D’AQUESTA SETMANA L’ESCOLA ES VA VESTIR DE VERD, ESTÀVEM DE CELEBRACIÓ! EL DIA 17 DE MARÇ ES CELEBRA A IRLANDA LA DIADA DE SAINT PATRICK’S DAY, A L’ESCOLA APROFITEM PER FER TOT EL DIA ACTIVITATS VINCULADES AMB LA LLENGUA ANGLESA I IMMERSAR-NOS UNA MICA MÉS EN AQUESTA CULTURA.

AIXÍ DONCS, DURANT EL MATÍ VAM APROFITAR PER FER LES RUTINES AMB ANGLÈS; DESPRÉS VAM PREPARAR LES CORONES AMB SÍMBOLS RELACIONATS AMB AQUESTA FESTA, D’AQUESTA MANERA VAM PODER BALLAR BEN GUARNITS LA CANÇÓ QUE HAVÍEM ESTAT PREPARANT ELS DIES ABANS; VAM VEURE A LA PDI UN CONTE QUE ENS EXPLICAVA LA HISTÒRIA D’AQUEST DIA. DURANT LA TARDA VAM VISUALITZAR LES DIFERENTS ACTIVITATS QUE HAVIEN ESTAT FENT TOTES LES CLASSES DE L’ESCOLA I EL QUE MÉS ENS VA AGRADAR VA SER BUSCAR LES MONEDES DE XOCOLATA QUE ESTAVEN AMAGADES A LA CLASSE!

ELS/LES TRITONS HEM GAUDIT MOLT DE L’ENGLISH DAY!!!

US DEIXEM AMB EL VÍDEO DEL NOSTRE BALL, ESPEREM QUE US AGRADI!!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONTE VIATGER

LA TRITÓ PERLA

HI HAVIA UNA VEGADA UNA TRITÓ QUE ES DEIA PERLA. VIVIA A LA MUNTANYA DEL MONTSENY I LI AGRADAVA MOLT MAQUILLAR-SE, CUINAR I JUGAR A FUTBOL. EL SEU MILLOR AMIC ÉS EL TRITÓ CAPITÀ ÀLEX I JUNTS VIUEN UNA PILA D’AVENTURES…

EL CAPITÀ ÀLEX I LA PERLA VAN SORTIR A BUSCAR BOLETS I CASTANYES. PEL CAMÍ VAN CANTAR I BALLAR LA MACARENA. AL TORNAR AMB EL CISTELL PLE ES VAN TROBAR A L’ÓS GRACIÓS QUE PORTAVA UN BARRET MOLT DIVERTIT.

ABANS DE TROBAR-SE A L’ÓS GRACIÓS , VAN SENTIR UN SOROLL QUE VENIA DE DALT D’UN ARBRE. QUAN VAN MIRAR AMUNT VAN VEURE UN ESQUIROL AMB UN LLACET PRECIÓS QUE ELS HI VA LLENÇAR UN AGLÀ! DESPRÉS VA BAIXAR DE L’ARBRE I VA ACOMPANYAR AL CAPITÀ ÀLEX I A LA PERLA PEL CAMÍ QUE DUIA AL CAMP DE FUTBOL TOT CANTANT CANÇONS AMB EL TAMBOR I LA GUITARRA I ALLÀ HI VAN TROBAR L’ÓS GRACIÓS!

EL CAPITÀ ÀLEX I LA PERLA VAN MARXAR DEL CAMP DE FUTBOL, DESPRÉS DE JUGAR UN PARTIT TOTS JUNTS, VAREN ANAR A LA GRANJA D’EXCURSIÓ. ALLÀ ES VAN TROBAR AL GALL SR. PANXITO, QUE BALLAVA “EL POLLITO AMARILLO”. TAMBÉ HI HAVIA UN GOS QUE ES DEIA SIXTOM QUE VIGILAVA TOTS ELS ANIMALS DE LA GRANJA. EL GAT MARRAMIAU S’AMAGAVA DEL GOS SIXTOM MENTRE FEIA LA PUNYETA AL RATOLÍ BENJAMÍ. ELS DOS TRITONS ES VAN QUEDAR UNA ESTONA JUGANT AMB TOTS ELLS A LA GRANJA I LA RESTA D’ANIMALS QUE EREN A DINS DE L’ESTABLE. S’HO VAN PASSAR MOLT BÉ!

TORNEM AL BOSC ON ES VAN TROBAR L’ÓS GRACIÓS: L’ÓS ELS VA DIR “VOLEU VENIR AL MEU CÀMPING? US HO PASSAREU PIPA!”. LA PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX VAN ANAR AL CÀMPING DE L’ÓS GRACIÓS. HI HAVIA UNA PISCINA, UN TOBOGAN GEGANT I DOS TOBOGANS PETITS. LA PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX VAN PUJAR AL TOBOGAN GEGANT, PERÒ AL BAIXAR ES VAN DONAR UN COP A LA BARBETA. VAN ANAR AL METGE, I ELS VA POSAR UNA TIRITA A CADASCÚ I NO VA CALDRE QUE ELS POSESSIN UNA INJECCIÓ.

EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ  PERLA  ARRIBEN DAVANT UN CASTELL ON VIUEN UNA I EL I ELS CONVIDEN A FER EL TE AMB ELLS. QUAN ARRIBA LA NIT LA TRITÓ PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX TAMBÉ ES QUEDEN A DORMIR AL CASTELL. AL MATÍ DESPRÉS D’ESMORZAR TOTS QUATRE ES DESPEDEIXEN I EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA ESTAN MOLT CONTENTS DE FER NOUS AMICS EN AQUEST VIATGE TANT DIVERTIT QUE FAN JUNTS.

LA PERLA I L’ÀLEX VAN TROBAR UN MAPA DEL TRESOR AL CASTELL, PER AIXÒ VAN MARXAR CORRENTS A SEGUIR LES PISTES. VAN SEGUIR LES LÍNIES FINS ARRIBAR A LES PEDRES GROSSES DAURADES. DESPRÉS VAN TROBAR UNA CREU VERMELLA I VAN EXCAVAR FINS TROBAR EL COFRE DEL TRESOR.

LA  TRITÓ  PERLA I  EL CAPITÀ ALEX VAN DECIDIR COMPRAR UNA MOTO AMB LES MONEDES DEL TRESOR. PEL CAMÍ ES VAN TROBAR LA SEVA AMIGA LA PRINCESA I EL PRÍNCEP I JUNTS VAN CANTAR “MALAMENTE” DE LA ROSALIA. DESPRÉS VAN ARRIBAR AMB LA MOTO A CASA SEVA PER JUGAR, PERÒ COM LA LLUM NO FUNCIONAVA BÉ VAM ANAR AL CASTELL I  ES VAN QUEDAR A DORMIR TOTS JUNTS.

EL DIA SEGÜENT SE’N VAN ANAR A LA PLATJA DE VACANCES. AL MAR VAN TROBAR UNA SIRENA I VAN ANAR A JUGAR AMB ELLA A DINS DEL MAR. ELS HI VAN DONAR UNES MASCARETES ESPECIALS PERQUÈ POGUESSIN RESPIRAR DINS DE L’AIGUA.

TOTS TRES JUNTS VAN BUSSEJAR MOLT I VAN TROBAR TRES MEDUSES QUE ELS VAN PICAR. RÀPIDAMENT VAN SORTIR DE L’AIGUA I A LA PLATJA HI HAVIA UNS NOIS QUE ELS  VAN DONAR GEL PER LES PICADES. LES PICADES ELS VAN FER UNA MICA DE MAL. DESPRÉS VAN ANAR A CASA DEL PRÍNCEP I DE LA PRINCESA TOT CANTANT L’ANIVERSARI FELIÇ PERQUÈ ERA L’ANIVERSARI DEL CAPITÀ ÀLEX. ES VAN DUTXAR I VAN FER UN PASTÍS DE XOCOLATA, NATA I CARAMEL I AIXÍ VAN CELEBRAR EL SEU ANIVERSARI TOTS PLEGATS.

EL TRITÓ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA VAN ANAR A LA PISCINA I ES VAN TROBAR UNA SIRENA, JUNTS VAN ANAR A CASA A DINAR I LA TRITÓ PERLA VA CUINAR UN TRUITA. VAN PASSAR UN DIA MOLT DIVERTIT!

DESPRÉS DE REFRESCAR-SE A LA PISCINA, EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA VAN ANAR AL CASTELL MÀGIC ON HI HAVIA EL CAVALLER MARTÍ I LA PRINCESA MARTINA. EL CAPITÀ ÀLEX I LA TRITÓ PERLA ELS HI VAN DEMANAR SI ELS HI PODEN DONAR TOTS ELS MAPES DEL MÓN MUNDIAL. DESPRÉS VAN ANAR A DESCANSAR A CASA SEVA. VAN VEURE COCA-COLA PER AGAFAR ENERGIA I DESPRÉS VAN ANAR ELLS SOLS A BUSCAR TOTS ELS TRESORS DEL MÓN I VAN PASSAR MOLTES AVENTURES. A LA PRIMERA AVENTURA EN BUSCA DE TRESORS ES VAN TROBAR UN DRAC QUE ES DEIA LEO. LI VAN DEMANAR QUE HAVIEN DE FER PER SER AMICS, EL DRAC VA DEMANAR UNES LLAMINADURES, CARÍCIES I PETONS, AMB EL QUE VAN ACABAR SENT BONS AMICS I VAN AGAFAR EL TRESOR. DESPRÉS ES VAN POSAR A SOBRE DEL DRAC LEO PER TORNAR AL CASTELL MÀGIC. L’ENDEMÀ AL MATÍ ES VAN ENDUR EL DRAC A CASA PER CUIDAR-LO I PREPARAR-SE PER LA SEGÜENT AVENTURA.

AMB EL DRAC LEO VOLIEN TROBAR ON VAN NÉIXER. LLAVORS VAN ANAR VOLANT A MATARÓ I VAN VEURE LAS CASA ON HAVIEN NASCUT LA TRITÓ PERLA I EL CAPITÀ ÀLEX. ERA LA MATEIXA CASA I VAN DESCOBRIR QUE EREN BESSONS! DESPRÉS VAN ANAR A L’HOSPITAL I ELS VAN DIR QUE ELS HAVIEN ADOPTAT. VAN TORNAR A LA CASA QUE ESTAVA CREMADA I VAN AGAFAR UN RELLOTGE AMB UN MISSATGE QUE NO ES PODIA TOCAR. EL VAN TOCAR I VAN ANAR AL PASSAT, AL DIA DE L’INCENDI, I VAN PODER SALVAR ALS SEUS PARES. ESTAVEN TOTS MOLT CONTENTS, VAN TORNAR A TOCAR EL RELLOTGE I TORNAREN A LA NORMALITAT. MENTRES VIATJAVEN DONAVEN LLAMINADURES, PETONS I CARÍCIES AL LEO PERQUÈ ELS PORTÉS A BUSCAR TOTS ELS TRESORS DEL MÓN QUE FALTAVEN.

LA TRITÓ PERLA VA COMENÇAR A CAMINAR SOLA MENTRE EL CAPITÀ ÀLEX ES VA QUEDAR A CASA. VA ARRIBAR  FINS UN CASTELL I VA ENTRAR I ES VA TROBAR ELS SEUS PARES… I ES VA DESPERTAR DE COP… RESULTA QUE ERA UN SOMNI. I VA PENSAR, OJALA QUE FOSSIN ELS MEUS PARES AQUÍ AMB MI.

DESPRÉS VENIR A VISITAR-LA LA SEVA AMIGA LA TRITÓ SARA I JUNTES SE’N VAN ANAR AL CASTELL DELS PARES DE LA SARA PER FER SERVIR EL RELLOTGE MÀGIC I FER TORNAR ELS PARES DE LA SARA QUE HAVIEN MORT. VOLIA  SALVAR-LOS. LA TRITÓ VA TOCAR EL RELLOTGE I ELS VA FER TORNAR. QUAN ES VAN REUNIR VAN VISITAR EL CASTELL MIRANT FOTOS I RECORDS DE QUAN ERA PETITA. ALLÀ ES VAN QUEDAR A VIURE I LA TRITÓ PERLA VA TORNAR A CASA AMB EL SEU GERMÀ EL CAPITÀ ÀLEX.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXCURSIÓ AL MACBA

EL PASSAT DIVENDRES ELS TRITONS VAM ANAR D’EXCURSIÓ AL MACBA (MUSEU D’ART CONTEMPORANI DE BARCELONA) I VAM REALITZAR EL TALLER COM SONA UN MUSEU? A CÀRREC DE LA BALLARINA, COREÒGRAFA I EDUCADORA D’ÀNGELA PERIS I L’ARTISTA PLÀSTIC, COREÒGRAF I EDUCADOR JORGE HORNOS.

EL TALLER CONSISTIA EN UN RECORREGUT SONOR OBSERVANT QUE TOTS ELS SONS SÓN AQUÍ, AL NOSTRE VOLTANT, PERÒ SI NO PAREM L’ORELLA SEMBLA QUE NO EXISTEIXIN. EL MUSEU ÉS UN ESPAI ON ES POT DESCOBRIR EL QUE NO S’APRECIA A PRIMERA VISTA. LES SALAMANDRES VAM PODER OBSERVAR QUE HI HA SONS LLIURES I HI HA SONS QUE S’AMAGUEN A LES OBRES D’ART, A LES PARETS, A TERRA, A LES BARANES… TAMBÉ VAM RECONÈIXER SONS QUE HEM TREBALLAT COM ELS AGUTS I MELÒDICS, ELS SONS LLARGS I CURTS…

AMB DIFERENTS MATERIALS VAM PODER CREAR ELS NOSTRES SONS DINS DEL MUSEU I VAM PODER EXPRESSAR-NOS LLIUREMENT TAL COM ENS SENTÍEM I DONAR SO A AQUELLES COSES QUE SEMBLEN MUDES.

FINALMENT, UNA VEGADA RECOPILATS TOTS ELS SONS I SOROLLS, VAM PODER CREAR LA NOSTRA PARTITURA COL·LECTIVA I CANTAR-LA I BALLAR-LA PLEGATS!

AQUÍ US DEIXEM UN PETIT RECULL D’IMATGES I VÍDEOS DE L’ACTIVITAT! ESPERO QUE GAUDIU COM ELLS I ELLES HO VAN FER!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXPERIMENTEM!

COM MOLT BÉ SABEU ESTEM TREBALLANT EL PROJECTE DEL COS HUMÀ. I QUINA MILLOR MANERA D’APRENDRE QUE EXPERIMENTANT AMB ÒRGANS DE VERITAT?

AQUEST DIMARTS A LA TARDA, A LA CLASSE DELS TRITONS, VAM VEURE UNS PULMONS DE XAI.

VAM PODER COMPROVAR COM S’INFLAVEN QUAN BUFAVAM A TRAVÉS D’UN TUB. TAMBÉ VAM TALLAR LA TRÀQUEA I VAM VEURE ELS BRONQUIS I ÀLVEOLS. A MÉS, ELS VAM TOCAR I VAM EXPERIMENTAR QUINA TEXTURA TENIEN. TAMBÉ VAM PODER OBSERVAR QUINA FORMA TÉ EXACTAMENT EL COR I TAMBÉ VAM COMPARAR LA SEVA TEXTURA AMB LA DELS PULMONS.

SEGUR QUE ELS VOSTRES FILLS/ES US HO EXPLICARAN AMB DETALLS, JA QUE ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ I VAM APRENDRE MOLT!

US DEIXEM AMB UN VÍDEO, ESPEREM QUE US AGRADI!

Publicat dins de General | Deixa un comentari