EL SENYOR MIQUEL

Aquest vol ser un petit homenatge a un gran home: EL SENYOR MIQUEL

Un home que ha quedat lligat a la història, el tarannà i els costums de l’escola Àngela Bransuela…

Ja feia temps que no estava a l’escola… s’havia jubilat… i  l’anàvem trobant per aquí i allà… però aquests dies ja estàvem alerta . “no anàvem be”… hagués dit ell arronsant el bigoti. Ahir i avui, la crida i la pena per la seva mort  ha corregut com la pólvora… per això som tots aquí, nois i noies, mestres… pares…

Ell vivia allà, a l’escola, en aquella casa envoltada de pati.

Encara és a casa el Sr. Miquel, i crec que ara menys que mai canviarà de nom.

Ell cuidava de nosaltres i de l’escola les 24 hores del dia .

Ell necessitava compartir alegries, inquietuds i penes … quantes vegades el vaig veure content, orgullós, satisfet… també… preocupat o plorós  pels seus fills, la dona, els avis… el petit… No es podia amagar de res…la seva cara cantava… però també se li negaven els ulls quan s’assabentava que eres tu qui tenies problemes…

Ell organitzava les calçotades, botifarrades i barbacoes més cèlebres, els diumenges al pati de l’escola…i així sense adonar-se, amb un trago de vi,  unia a tots els membres de la comunitat educativa.

Ell era qui manava a l’escola. Els nens ho deien… “el Sr. MIQUEL és l’amo… és el que mana…”

I ell…té un cap gros, en MIQUELET, perquè així d’important era ell per a l’escola..

Els que som aquí hem tingut molta sort. Sort de compartir uns anys de les nostres vides amb ell.

Però Sr. Miquel NO se’n vagi trist perquè …. aquells nens que el reclamaven constantment, aquells adults que l’envoltàvem, el portarem sempre amb nosaltres… i en MIQUELET continuarà passejant orgullós el seu nom MIQUEL-ET a totes les trobades geganteres …i amb l’Angeleta de la mà, units per sempre a nosaltres i la nostra escola .

Per tot això… per tots els records que deixa a cada un de nosaltres, gràcies Sr. MIQUEL.

Gràcies per tot.

Escola Àngela Bransuela

Mataró, 29 de març de 2015

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *