Hola a tothom

Com cada any, els alumnes de sisè fan un bloc sobre les activitats que realitzem a l’escola. Així que quan hi entreu podreu veure tot el que fan els vostres fills. Esperem que us agradi el nostre bloc.

Nosaltres també som animals, PROTEGIM-LOS!!!

Aquest escrit parla sobre els problemes que porten els animals salvatges a la pastura d’animals i als atacs i les pèrdues que pateixen els ramaders per culpa de la fauna salvatge i els problemes que també aporten a l’agricultura.

1) Per què els animals salvatges ens ataquen? Son ells qui ens ataquen o som nosaltres?. Som nosaltres, perquè hem volgut aprofitar-nos econòmicament del que ens dona la natura i això està bé fins a cert punt. Els animals necessiten territori i un espai que nosaltres els hi prenem amb la desforestació i quan no tenen menjar ataquen a les preses més fàcils que són els ramats.

2)Ens invadeixen?

La desforestació i la falta d’aliment és la major causa de la invasió dels animals a les nostres ciutats. Els ossos rentadors viuen als grans abocadors juntament amb els voltors en busca de menjar. En Tasmania els dimonis de Tasmania un estrany marsupial busca menjar en els abocadors i habita en els forats, graners i sotans de les granges. Però no tots.

os.jpg

3)Com evitar aquests problemes?No tancar els menjadors de voltors ni de carronyers. Poseu menjadors per als ocells i no mateu espècies en extinció o amenaçades. No poseu trampes i eviteu la desforestació. Nosaltres no podem fer molt però si tots col·laborem dia a dia podrem aconseguir-ho.

martaiana.jpg   Ana Simon i Marta Viles

TRIAL

El trial és un esport de motor sobre motocicleta d’habilitat, no de velocitat. Consisteix en superar una sèrie de seccions amb obstacles damunt la moto i sense posar els peus a terra. És una modalitat esportiva molt popular al Regne Unit i a Catalunya.Les motocicletes de trial es distingeixen per ser extremadament lleugeres i per no tenir seient. És dissenyada per a ser conduïda dempeus. A més tenen molta suspensió.

Una competició es divideix en seccions. La secció consisteix en un recorregut, bé natural, bé artificial, que el participant ha de superar sense posar un peu a terra. Cada cop que un peu (o qualsevol altre part del cos) es recolza a terra el participant és penalitzat amb un punt. Si recolza els dos peus o arriba a cinc punts de penalització, el pilot ha d’abandonar la secció acumulant el màxim de penalització que és de cinc punts. Aquest fet rep el nom de fiasco. També hi ha un màxim de temps per superar la prova, en cas contrari, també s’obté un fiasco.

El vencedor és el pilot que ha acumulat menys punts de penalització al final de totes les seccions.

Actualment existeixen competicions indoor, disputades dins de pavellons esportius, i competicions outdoor, disputades a l’aire lliure

dscn2809.JPG

Joan Servat