Museu d’història de Catalunya

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Tallers setmana cultural

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS BOMBERS

ELS BOMBERS VENEN A L’ESCOLA

 

Què hem de fer quan hi ha un incendi? Això, és el que ens han explicat uns bombers que han vingut a fer-nos una conferència  i ens han aclarit què fer en aquestes situacions.

 

Ens han explicat els elements que componen el foc: la calor, l’oxigen i el combustible. I per demostrar-nos-ho ens van fer uns quants experiments on ens van representar com treure algun d’aquets components, al treure’l, el foc s’apagava.

 

I ens han recordat que: HEM DE TRUCAR AL 112 SI TENIM UNA

EMERGÈNCIA.

Recordeu que si l’incendi està a les escales del pis, el més important és no intentar sortir de l’edifici. Tancar la porta i posar-hi un drap humit per la part de sota, tancar totes les portes possibles i tancar-se en una habitació amb finestra o balcó per cridar l’atenció quan vinguin els bombers, és important trucar al 112 i mai pensar que ja ha trucat un veí teu.

Si l’incendi està a la teva cuina, per exemple, has de tancar totes les portes possibles, si et dona temps agafar les claus de casa i el mòbil, i sortir ràpidament de l’edifici, un cop ja estàs fora ja pots trucar al 112 per poder contactar amb l’equip de bombers especialitzats.

Ens van explicar que cal trucar al 112, perquè són els bombers de la Generalitat que estan per tot Catalunya i sempre estan a la nostra disposició (treballen 24 hores diàries.) En canvi, si truquem al 080 contactarem amb els bombers de Barcelona i només treballen a la ciutat (de totes maneres també treballen 24h).

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Arriba el carnestoltes

ARRIBA EL CARNESTOLTES!!! PERÒ LA VELLA QUARESMA ENS TRENCA LA DISBAUXA I EL BON HUMOR

Ens ho estavem passant genial, però de sobte, aquella Vella amb set  cames i cor negre ens ha arruïnat la festa. Amb les seves queixes i obligant-nos a treballar, ens ha ordenat parar de festejar i el pobre Carnestoltes a casa ha hagut que marxar.

Els alumnes de 6è han col·laborat en aquesta festa, incloent idees que ens han ajudat a millorar el gran espectacle del Carnestoltes i la Vella Quaresma.

La setmana cultural ha estat molt divertida!!!Hem estat fent disfresses i l’escenificació del ball per divendres. Dimecres va venir un científic que es deia Miquel, ens va explicar els passos per fer un experiment, vam poder veure el nostre propi ADN, amb la saliva, i vam comprovar si una ceba era de plàstic o era de veritat, ho vam fer mirant les seves cèl·lules, vam arribar a la conclusió de que era de veritat perquè amb el microscopi es veien perfectament unes ratlles que eren les cèl·lules. Vam aprendre molt sobre la ciència.

TOTHOM ESPERAVA QUE ARRIBÉS LA SETMANA CULTURAL, EN LA QUE TOT S’HI VAL!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conferència pare professor

 

 

ALBERTO, PROFESSOR DE MECATRÒNICA

L’Alberto, professor de mecatrònica,i pare de l’Abel i de l’Alba, ens explica els camins que hi ha per arribar a la universitat i alguns aspectes sobre la electrònica i la mecànica (mecatrònica).

Ens va explicar molts projectes que havia fet amb els seus alumnes, com una caixa que sona sola,”un cajón flamenco”, un robot amb vuit braços que tocava la bateria, una màquina que podia fer clauers, una impressora tres D, i un braç que podia fer puzles.

Va portar el “cajón flamenco”i ens va dir que per fer-ho, va necessitar l’ajuda d’un bateria de la banda de, “ OJOS DE BRUJO”, més concretament, en Sergio Ramos.

Ens va ensenyar vídeos que ens mostraven com un braç electrònic podia fer un puzle, donava igual que posessis les peces d’una manera o una altra, ell ho detectava i posava la peça correctament.

Per fer el robot que tocava la bateria van necessitar uns quants maniquís, i molts braços.

També ens va explicar com funcionava la impressora 3D, aquesta treia un tipus de líquid que formava un objecte d’una textura rugosa.

I l’ultim que ens va explicar va ser el funcionament d’una màquina que fa clauers. Ens va posar un vídeo que es veia com posaven un cub de ferro que girava molt ràpid i amb un estri d’una punta molt punxeguda, feia la forma del clauer i quan ja estava feta l’estructura li donaven un cop i ja quedava fet.

Amb la impressora 3D ens va fer unes roses molt boniques, una vermella i una altra groga.

A technically mechanical heart at hard work

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Jocs solidaris per recaptar aliments

Al final de trimestre vam organitzar uns jocs per a què juguessin els nostres companys del cole i a la vegada recaptavem aliments per a Corbera voluntària. Fes click a la imatge.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Auditori

El dia 8 de novembre, els alumnes de cicle superior vam anar a l’Auditori de Barcelona a veure l’obra “Banda Ampla”. Allà, la Banda Municipal de Barcelona, amb tots els seus instruments, van tocar dues obres: Banda Ampla de J. A. Amargós i Quatre Danses Escoceses de M. Arnold.

Nosaltres vam escoltar les obres amb molta atenció i, en total, el concert va durar aproximadament una hora. Va ser una activitat molt interessant, que us recomanem a tots i totes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BRASIL

 

 

 

 

 

 

 

 

El dia 7 de novembre va venir el Daniel Florestano un pare d’un alumne de 6è, per explicar-nos curiositats de Brasil. Algunes que més ens van impactar són:

A Brasil hi viuen més de 209 milions d’habitants, el 47% de tota Sud America són brasilers. La capital de Brasil és Brasília. A Brasil hi ha més de 8 mil kilòmetres de platja, aquest país va ser descobert en el any 1500.

La gent més respectada de Brasil són els Indis.

A Brasil parlen portugués, Oi tudo bem = hola com estas, Meu nome é = el meu nom es, beleza = guay.A l’Amazones hi viuen més de 17.000 espècies d’animals diferents, des de 1980 els Indis són oficialment els propietaris de l’Amazones. La deforestació és un dels problemes més greus de l’Amazones, des de 1970 s’ha perdut una superfície forestal més gran que tota França.

Ens va encantar que vingués a fer-nos aquesta xerrada i en volem moltes més! Va ser molt interessant!

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Jardí botànic

UNA EXPERIÈNCIA SORPRENENT

El dilluns 5 de novembre del 2018 vam anar de excursió al Jardí Botànic de Barcelona i ens van donar molts aprenentatges sobre les plantes.

Només entrar al Jardí, ens vam adonar que al terra hi havia uns noms d’uns països que no vam entendre el per què estaven allà. Més endavant, ens vam trobar a una noia que ens va fer un petit recorregut pel jardí i ens va explicar que els països que havíem vist al terra eren aquells que tenien el mateix clima que el nostre i que, per això, també trobaríem plantes d’aquelles zones.

Al principi, ens va explicar uns hàbits que tenien les plantes per sobreviure diferents perills: la resistència al foc, les aromes, els tricomes, … Cada planta té les condicions de vida determinades pel lloc on viu i perquè ho comprenguéssim ens va ensenyar un climograma , que és un gràfic que mostra les temperatures i les pluges d’un lloc en concret.

L’experiència al Jardí Botànic va ser meravellosa i ens ho vam passar molt bé perquè vam aprendre molta informació nova que no coneixiem.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA IMPORTÀNCIA DE LES PLANTES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Eduard, el pare d’una companya de 6è A, ens va venir a explicar informació sobre les plantes.

Ell es va criar en una masia amb la seva família de pagesos, on ajudava als seus pares en tot i, quan era més gran, es va voler dedicar a la jardineria per seguir els passos de les seves generacions.

Va explicar uns conceptes bàsics sobre les plantes i la importància que tenen en el nostre planeta. A més a més,  ens va fer reflexionar sobre el mal que li estem fent al nostre món, simplement per avarícia i ambició.

L’ Eduard ens ho va explicar molt bé perquè ho va expressar amb saviesa i seguretat. Ens va agradar moltíssim perquè vam aprendre la importància que tenen les plantes a la nostre vida,  MÉS XERRADES AIXÍ!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari