HIMNES OLÍMPICS

HIMNE OFICIAL DELS JOCS OLÍMPICS.

L’himne dels Jocs Olímpics, també anomenat “Himne Olímpic” o “Himne del Comitè Olímpic Internacional”, va ser compost pel grec Spyridon Samaras, qui va utilitzar part d’un poema escrit per un altre grec, Kostis Palamas. Es va cantar per primera vegada el 25 de març de 1896, a la inauguració dels primers Jocs  olímpics de la història moderna.

 

FANFARE OLÍMPICA DE JOHN WILLIAMS

Olympic Fanfare and Theme[ és una composició que va crear John Williams l’any 1984 a petició deL COMITÉ OLIMPIC DE LOS ÁNGELES, que va encarregar al compositor una fanfàrria pels Jocs Olímpics d’Estiu de Los Angeles.

Una fanfara, o fanfàrria,[ és una peça musical curta, amb gran força i brillantor, interpretada per diverses trompetes amb altres instruments de vent-metall, que sovint estan acompanyats per instruments de percussió.[2] Normalment es fa servir amb finalitat cerimonial, per expressar majestuositat o en esdeveniments d’importància social.

 

BANDA SONORA DE LA PEL.LÍCULA CARROS DE FOC

Carros de foc és una pel·lícula britànica d’en Hugh Hudson, estrenada el 1981.  L’aclamada banda sonora és de Vangelis . L’any 1981 Vangelis va compondre la banda sonora de la pel·lícula anglesa Carros de foc, treball pel qual va rebre un Oscar l’ any 1982  a la millor banda sonora.  S’ entén com a banda sonora original aquella música tant vocal com instrumental composta expressament per a una pel·lícula, complint com a funció la de potenciar aquelles emocions que les imatges per si soles no són capaces d’expressar

 

LA NOSTRA  CANÇÓ DE LES OLIMPIADES DEL TURONET.

TRENCADÍS DE CANÇONS

AAA

LA GATA I EL BELITRE

LA PLOMA DE PERDIU

A LA VORA DEL CAMÍ

ELS BOMBERS

LA CAMPANETA

LES PEDRETES

DEMÀ ÉS FESTA

LA CANÇÓ DEL CAPITÀ

ASSAIG DE NADAL

[youtube]https://youtu.be/cW9aIY1r0uk[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/NGGCdiAT594[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/Cbvrf8wGcy4[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/zfAtbPt3yR8[/youtube]

VIDEOS DE LA VISITA DEL JOAN

[youtube]https://youtu.be/kNupYS5-3kw[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/UzxMBNSUQGg[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/UYWE9KTpgXs[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/tX0k-hCrDG8[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/_ViORl2BAng[/youtube]