Posa’t a prova, tests online de totes les matèries.

Posa’t a prova és un recurs del Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

En principi està pensat per practicar i preparar-se per a les PAU (proves d’accés a la Universitat), però també és útil per a les Proves d’accés a la Universitat per a majors de 25/45 i fins i tot per a Cicles Formatius de Grau Superior.

Hi trobareu preguntes extretes de les PAU sobre diferents matèries, des de llengua a Ciències, organitzades en diferents graus de dificultat.

Són autocorregibles, i us permet avaluar-vos per veure com aneu.

Només cal triar la matèria del menú de la dreta.

En Anglès, per exemple, hi ha quatre nivells de dificultat, i es tracta sobretot de comprensió lectora de texts, una habilitat que cal practicar molt per als exàmens.

Aquí teniu un exemple de test d’anglès

INTERESSANT: està adaptada a persones amb dificultats de visió.( Activar l’opció lector de pantalla)

La Formació Professional a Lleida

Si encara no teniu clar quin Cicle Formatiu estudiareu un cop superada la prova d’accés, aquí us deixo uns enllaços, amb informació sobre com són els diferents cicles que podeu estudiar.

A la pàgina “Estudiar a Catalunya” podeu trobar informació actualitzada de tots els Cicles Formatius que es poden fer a Catalunya, organitzats per famílies:

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/fp/

Quins Cicles Formatius es poden estudiar a Lleida?

Pàgina de la Paeria de Lleida amb informació sobre la Formació Professional a Lleida

Alguns dels Instituts de la Ciutat que ofereixen Cicles Formatius:

Institut Torrevicens –  Escola del Treball –  Institut Ronda

Institut Caparrella –   Institut Guindàvols

 

Writing a letter in English.

Davant la possibilitat que una de les opcions de l’exercici d’expressió escrita de la prova d’accés (ja falta poc!!) sigui escriure una carta, us ofereixo algunes opcions per practicar i millorar.

La primera és una mena de joc, anomenat Letter Generator de la web ReadWriteThink.org. Et va guiant pas a pas per tal d’escriure una carta formal o de negocis, que podràs guardar o imprimir al final. Més avall podeu veure un model de carta que he fet jo mateixa. Fins i tot hi pots afegir un marc bonic.

letter_generator

També us deixo un enllaç a la web Learn English Today, on hi trobareu seccions de Business English, Vocabulary, Newspapers… Especialment pensant en com escriure una carta, seguiu el següent enllaç:

Learn English Today: writing a letter, useful phrases.

I un altre link, de about.com, amb l’estructura bàsica d’una carta:

Business Letter Writing Basic

Quantum Leap: Curs online d’anglès gratuït.

quantumleap2

 

 

Quantum Leap és un projecte creat per  tres universitats catalanes (UPC, UdL i URV) per tal de facilitar l’auto-aprenentatge de la llengua anglesa dins de l’àmbit acadèmic/universitari. Cal registrar-se -de manera gratuïta-  per poder realitzar els nombrosos mòduls temàtics de què disposa.

A més a més de l’àmbit universitari, crec que també pot ser molt útil per a aquells/es que us prepareu fer l’examen d’anglès a la prova d’accés a la Universitat o a un Cicle Formatiu de Grau Superior. Sobretot són molt escaients les activitats de Reading i de Writing, ja que els textos són d’un nivell i característiques semblants al que us podeu trobar a les proves.

quantumleap1

Hi ha fins a 15 mòduls, organitzats al voltant de temes tan actuals i interessants com les dones i la ciència, seguretat informàtica, la pirateria, els negocis i les tecnologies, la globalització,… És un entorn virtual d’aprenentatge totalment flexible, que cadascú pot seguir segons el seu ritme i interés.

I més enllà de preparar-se per a l’examen, si voleu millorar les vostres habilitats orals també hi trobareu molt material.

És realment un gran projecte, hi ha molta feina al darrera i espero que sigui un gran èxit.

 

NOTA:  Per a registrar-se a la pàgina i que guardi els resultats de les activitats que aneu fent heu de clicar sobre la imatge de la pàgina principal. Llavors heu de fer clic sobre la icona que representa una porta blava per entrar al curs. Un cop trieu un dels 15 mòduls us sortirà a la part superior l’opció “Register” per a poder-vos registrar i obtenir un nom d’usuari i contrasenya.