Models de les proves d’accés a cicles formatius. Recull d’enllaços.

Les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior s’apropen (2 de maig i 9 i 10 de maig respectivament).

Aquí teniu alguns enllaços a llocs web on podem trobar MODELS DE PROVES.

Generalitat de Catalunya. GENCAT.CAT.  Grau mitjà 2011 i Grau Superior 2011.

Grau Superior Lengua Castellana 2009 Llengua Catalana 2009 Anglès 2009 Francès 2009

IES Milà i Fontanals. Models i correccions des de 2000, totes les matèries.

CFA Salvador Espriu. Models de GS.

CF Grau mitjà, descarrega models.

CF Grau Superior, any 2008 a SCRIBD

I un examen d’alemany de GS 2010, que no sembla sortir per enlloc. AQUÍ.

Un bon bloc premiat: miLLoringlix

Avui us vull proposar un bloc molt interessant, que ha rebut el Premi Blocs Catalunya 2011 al bloc personal.

miLLoringlix és un bloc amb nanolliçons de llengua anglesa.  Cada parell de dies trobareu una breu entrada on s’explica el significat d’una expressió anglesa, o la traducció d’una expressió catalana, com “casar-se de penalt” o  “més feliç que un jínjol”. Són expressions que ens ajuden poc a poc a millorar el nostre nivell d’anglès, i que normalment poden passar inadvertides. És breu, interessant i molt didàctic, sense endinsar-se en la gramàtica o el vocabulari : a Internet ja hi podem trobar molts llocs per millorar això.

Writing a letter in English.

Davant la possibilitat que una de les opcions de l’exercici d’expressió escrita de la prova d’accés (ja falta poc!!) sigui escriure una carta, us ofereixo algunes opcions per practicar i millorar.

La primera és una mena de joc, anomenat Letter Generator de la web ReadWriteThink.org. Et va guiant pas a pas per tal d’escriure una carta formal o de negocis, que podràs guardar o imprimir al final. Més avall podeu veure un model de carta que he fet jo mateixa. Fins i tot hi pots afegir un marc bonic.

letter_generator

També us deixo un enllaç a la web Learn English Today, on hi trobareu seccions de Business English, Vocabulary, Newspapers… Especialment pensant en com escriure una carta, seguiu el següent enllaç:

Learn English Today: writing a letter, useful phrases.

I un altre link, de about.com, amb l’estructura bàsica d’una carta:

Business Letter Writing Basic

Mejora tu expresión escrita.

Después de mejorar con la ortografía y reducir el número de faltas, debemos mejorar nuestra expresión, sobretodo para poder llevar a cabo un perfecto ejercicio de redacción en la prueba.

Os dejo este link a un blog muy interesante, para que veáis algunos errores muy comunes en nuestra expresión, y que muchas veces cometemos sin darnos cuenta, como repeticiones innecesarias:

Blog “Expresión Escrita I: vicios del estilo”   http://expresionescrita1.blogspot.com/2008/05/vicios-del-estilo.html.

En este link se explican las etapas del proceso de escritura, que todos deberíamos intentar seguir cuando redactamos un escrito:

Centro Virtual Cervantes: http://cvc.cervantes.es/ensenanza/biblioteca_ele/diccio_ele/diccionario/expresionescrita.htm 

En el siguiente enlace encontraréis un libro gratis en formato pdf escrito por Pedro Jimeno y publicado por el Gobierno de Navarra para mejorar la Expresión Escrita:

Pedro Jimeno, “Lengua Castellana: Expresión Escrita.” http://dpto.educacion.navarra.es/publicaciones/pdf/lenguacastellana.pdf

Y ya para terminar un último libro para descargar, creado por José Joaquín Martínez Egido y con 56 ejercicios para mejorar la expresión escrita.

Expresión escrita: 56 ejercicios de coherencia, cohesión y adecuación: http://www.lavirtu.com/eniusimg/enius4/2009/3/adjuntos_fichero_408662.zip

http://www.lavirtu.com/noticia.asp?idnoticia=43544

Quantum Leap: Curs online d’anglès gratuït.

quantumleap2

 

 

Quantum Leap és un projecte creat per  tres universitats catalanes (UPC, UdL i URV) per tal de facilitar l’auto-aprenentatge de la llengua anglesa dins de l’àmbit acadèmic/universitari. Cal registrar-se -de manera gratuïta-  per poder realitzar els nombrosos mòduls temàtics de què disposa.

A més a més de l’àmbit universitari, crec que també pot ser molt útil per a aquells/es que us prepareu fer l’examen d’anglès a la prova d’accés a la Universitat o a un Cicle Formatiu de Grau Superior. Sobretot són molt escaients les activitats de Reading i de Writing, ja que els textos són d’un nivell i característiques semblants al que us podeu trobar a les proves.

quantumleap1

Hi ha fins a 15 mòduls, organitzats al voltant de temes tan actuals i interessants com les dones i la ciència, seguretat informàtica, la pirateria, els negocis i les tecnologies, la globalització,… És un entorn virtual d’aprenentatge totalment flexible, que cadascú pot seguir segons el seu ritme i interés.

I més enllà de preparar-se per a l’examen, si voleu millorar les vostres habilitats orals també hi trobareu molt material.

És realment un gran projecte, hi ha molta feina al darrera i espero que sigui un gran èxit.

 

NOTA:  Per a registrar-se a la pàgina i que guardi els resultats de les activitats que aneu fent heu de clicar sobre la imatge de la pàgina principal. Llavors heu de fer clic sobre la icona que representa una porta blava per entrar al curs. Un cop trieu un dels 15 mòduls us sortirà a la part superior l’opció “Register” per a poder-vos registrar i obtenir un nom d’usuari i contrasenya.