ACTES MENTALS PER LA PAU I PER LA LLENGUA (AMPL).-

Parteix del plantejament que la majoria de qüestions socials tenen la clau sense cap cost econòmic, en el senzill i humil canvi de la nostra pròpia mentalitat.

La majoria dels nostres problemes és principalment qüestió de mentalitat. Per això CERADAI promou Actes Mentals per a la Pau i per la Llengua. Són Actes que tenen per finalitat la cooperació de la ciutadania, sensibilitzant-nos i mentalitzant-nos junts que:

a) El fet de portar  a terme activitats (jocs, excursions, visites de pobles i de museus, programes de ràdio, xerrades…) i treballar sobre continguts locals com Priorem sigles de persones, recursos, iniciatives, organitzacions, rutes, espais naturals i museus) ho fem per distracció i per a divertir-nos, a la vegada que enriquim les nostres relacions socials i ampliem els nostres vincles d’amistat.

b) Que per dur tot això ens expressem lliurement i precisem un mínim de normes debatudes i acceptades democràticament. Entenem que la cultura és més rica si és més participativa al voltant de la nostra llengua i com un gra de sorra de més per a la pau.

c) A la fi la pau és el camí que fem i podem fer tothom per a créixer com a persones i per a sentir-nos més ciutadans i ciutadanes de la nostre pàtria i del nostre món, planeta Terra, que ara ens toca viure i conviure.

d) A més en aquesta fulla de serveis i amb el nostre full de ruta podem aconseguir reconeixements per assolir les condicions constitutives de la Fundació, en pro dels canvis mentals en la causa per la pau global.

Més informació sobre el projecte de fundació FES B 

http://blocs.xtec.cat/fesb

                                                                Ferran 3

                     Pseudònim creatiu de Josep Maria Ferran i Torrent 

    Barcelona, 15 de juny de 2011   Fòrum de les persones del Consell Audiovisual de Catalunya. Acte de presentació de COOPERIS:

http://blocs.xtec.cat/cooperis/2011/06/16/ara-som-els-primers/

http://blocs.xtec.cat/cooperis/2011/06/16/ens-presenten-en-el-consell-audiovisual-de-catalunya/

www.cooperis.cat

Són iniciatives adherides a la cooperació internacional i per la pau de les Nacions Unides i per la Conservació mundial del patrimoni de la UNESCO i a favor de la cultura, l’educació i la ciència al servei de la Humanitat.

Promou CERADAI de Catalunya, en el 25 aniversari. Entitat reconeguda, adherida i difusora de la UNESCO.

Fotos del reconeixement a CERADAI l’any   2000

                       http://picasaweb.google.com/educert/UNESCO

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Propers articles a:

Clica a  http://blocs.xtec.cat/actes001

Degut a l’espai queocupen les fotos i el del bloc, creem un nou bloc de a continuació del present

Publicat dins de General | Deixa un comentari

16.- AMPL.- Entrevista Fe Ferré Ferraté

Diumenge, dia 28 d’agost a les 18 hores a la sala del cinema.

Escriptora i metgessa homeopata i acupuntora

http://www.editorialomicron.com/oasi_alquimia-aigua.html

http://www.homeopatafeferreferrate.com/

Amb l’assistència d’un centenar de persones.

Més de deu preguntes des del públic amb l’entrevistador Ferran 3 per a Priorem Priorat de ràdio Falset.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

15.-AMPL.- Participem a la Nit dels Ratapanats de Cabacés

Organitzat pel Parc  natural serra de Montsant va ser una experiència molt interessant

Publicat dins de General | Deixa un comentari

14.-AMPL.- Participem a l’aplec de l’Aleixar.-

Dia 20 d’agost de 2011

XXXIII aplec de sardanes a l’Aleixar. Sopar a la fresca.

Foto a primeres hores de l’aplec. Quasi dos-centes persones s’aplegaren al menys ni que fos una estona.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

13.-AMPL.-Descoberta del Païs Basc, Navarra i Osca.-

http://blocs.xtec.cat/anims/2011/08/07/visitarem-la-setmana-que-ve-el-pais-basc/

Hem visitat segons ordre alfabètic: Calasanz, Ejea de los Caballeros, El Ciego, Estella, Estibaliz, la Bastida, Labraza, Laguardia, Leza, Monastir Iratxe, Peralta de la Sal, Tafalla, tudela, Viana i Vitoria-Gasteiz.

Visita de museus, monuments amb entrevistes a gent del carrer (21) i a tècnics com Oficina de Turisme com guies (17)  i un total de 1200 fotografies entre detalls, carrers, monuments, museus i les persones guies de carrer voluntaris, on podem comprovar la cultura i l’interès dels pobles per les persones.

Entrevista per exemple que serà emesa per COOPERIS Ràdios a En Lluís Fuster de Peralta de la Sal, el millor guia de carrer que ens hem trobat dins de la ruta setmanal.

Turisme per la Pau i per la Llengua es tracta de visitar indrets conversant amb la gent del carrer la qual fa de guia cultural, històric i lingüístic de la zona, després s’entrevista a tècnics (oficina de turisme, ajuntament, responsables de museus) i es contrasta la informació. A més de donar vida al nostre país i als nostres productes catalans.

Turisme per la Pau i per la Llengua hem tingut dos centres d’interès un el cap de setmana de sant Joan que vàrem fer la descoberta de Catalunya Nord i ara set dies en el mes d’agost 09-15, la descoberta de Vitòria, Navarra i Osca franja catalana.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

12.-AMPL.- Inici de l’exposició ALL (Art llibres locals)

07-08-11   A dos quarts d’una del mig dia al Museu municipal de Cabacés

http://blocs.xtec.cat/anims/2011/08/07/cabaces-avui-iniciem-lexposicio-que-acabara-el-dia-28-dagost/
Publicat dins de General | Deixa un comentari

11.- AMPL.- Lliurament dels premis de futbolí i d’escacs.-

Dins del ball de l’associació de dones l’Albareda de Cabacés. Ferran 3 i la presidenta Angelines.

Més informació:

http://blocs.xtec.cat/anims/2011/08/03/105-ceradai-cabaces/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

10.- AMPL.-Derbi entre la parella campiona femenina contra la masculina.-

Publicat dins de General | Deixa un comentari

09.-AMPL.- ORALITAT: Entrevista col.lectiva de gent del poble.-

Divendres, dia 05 d’agost a les set de la tarda, 25 aniversari de CERADAI. Entrevista presencial  del metge jubilat el Sr. Josep Cid. Altres intervencions En Joan Masip (alcalde 1986-1995), Estefania Castellví (mestra 1986-1995), entre altres. Entrevistes i iniciatives locals. Tot a la sala de l’amistat al costat del cine de Cabacés. Col.labora la Societat Recreativa.

Amb la participació d’una trentena de persones i en motiu dels 25 anys de CERADAI es va dur a terme una sessió d’ Oralitat Interpretativa dins del projecte O.L.I. entrevistant a tres persones jubilades del poble: N’ Estefania Castellví (directora i mestra de l’escola 1986-2000), En Josep Cid (metge del poble en el segle XX) i En Joan Masip (alcalde 1986-1995). Estefania va col.laborar conjuntament amb Maria Glòria Compte en la primera peonada comarcal toponímica que es celebrà a Cabacés el juny de 1989, amb la participació de mestres i alumnat de Cabacés, la Vilella Baixa, Marçà i Capçanés, a més de participar en el grup de treball l’any 1996 sobre el museu Eco del Greco. N’Estefania va parlar sobre la ZER que enguany compleix 20 anys. En Josep Cid va explicar cinc experiències de metge al poble i a la comarca. N’Estefania i el Sr. Cid van poder presenciar de joves la filmació de la pel.licula del Cid Campeador  a Penyíscola. En Joan Masip va parlar de la iniciativa de la presa de Margalef, en motiu que CERADAI een 1992 en va fer un estudi de la construcció i sobre el pensament infantil i escolar del paper de la presa en la comarca. Van passar dues hores volant amb aportacions de les persones assistents, interessades per la història i la cultura de Cabacés.

Fotos. Clica: https://picasaweb.google.com/ferrancrea/CidEstefaniaJoan

Publicat dins de General | Deixa un comentari