MENJARS DE NADAL DE BOLÍVIA

Els plats del sopar varien d’acord a la regió, però hi ha certs menjars que es mengen a tot el país com el llom rostit de porc o de cap de bestiar, patates al forn, amanida d’enciam, rodanxes de tomàquet i ceba, locotos o fesols i abundant beguda. Un altre plat deliciós és la sopa feta amb vegetals, choclo fresc, vi, patates, tres classes de carns i espècies com el clau d’olor.

Ja en el mes de desembre es guarneix la ciutat amb tot el que està relacionat amb el Nadal:  un arbre de nadal, un naixement del Nen Jesús acompanyat de Sant Josep i la Verge Maria i els Reis de l’Orient.

Quan arriba el dia 24, hi ha una gran  alegria, els nens dormen fins a les 11 pm per esperar la Nit de Nadal al costat dels seus pares. A les 12 se celebra amb un brindis, desitjant la pau de tots.

Després del brindis se serveix un plat que es diu picana, que consisteix en una mena de brou quasi picant amb alguna cosa de dolç (és una cosa exòtica), amb  “choclo” (elot o blat de moro), trossos de carn de bestiar i pollastre, pastanaga, tomàquet, ceba, patates, vi sec i altres  ingredients per a una bona sopa.

Un cop acabat el sopar tots obren els seus regals de nadal. Oberts els regals, cada un diu els seus bons propòsits per contribuir a la unió i la pau de casa seva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *