Recepta de panellets

PANELLETS DE PINYONS

Ingredients:

Per fer la massa:
– 800 grams d’ametlla picada.
– 500 grams de sucre.
– 250 grams de patata bullida.

Per decorar:
– Dos ous batuts
– Pinyons crus

Preparació:

Bullim la patata amb pela o la fem al forn.
La deixem refredar i la pelem
Aixafem la patata amb una forquilla.
Barregem el sucre, l’ametlla picada i la patata.
Ho amassem amb les mans fins que la massa no s’enganxi a la safata o al recipient on fem la barreja.
Si ens costa amassar i posarem una mica d’aigua (però no molta, nomes una miiiiiica).
Fem boles amb la massa de la mida d’una pilota de ping pong.
Per decorar, posarem una mica d’ou batut amb els pinyons crus, per què s’enganxin millor.
Amb les mans enganxarem els pinyons a la bola.
Per acabar, pintarem la part de dalt dels panellets amb rovell d’ou.
Els posarem en una safata per anar al forn. A 180º uns 10 minuts fins que estiguis rossos, vigilant que no es cremin.
Els traiem del forn i els deixem reposar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *