EL LIBRO ELECTRONICO

Avui presento una sèrie de “links” que penso que poden ser d’interès.

EL LIBRO ELECTRÒNICO és un espai de l’Universitat de Navarra dedicat especialment a temes d’ecologia medi ambient i sostenibilitat.
NATIONAL GEOGRÀFIC
CIENCIATECA Revista digital de divulgació científica
Canals de vídeo científic
Ciència net Predomina l’astronomia, però també post trobar temes de física i d’altres temes.
Pàgina de la NASA Dedicada a l’astonomia, es clar.
PROYECTO BIOSFERA Ja el coneixeu.
Wikipedia
Geologia
http://www.jadbp.org/links-ciencias Recomenada per l’Adrià

El Karakatoa

El Krakatoa (nom indonesi: Krakatau) és un volcà prop de l’illa indonèsia de Rakata, a l’estret de Sunda. Ha entrat en erupció repetidament, massivament i amb conseqüències desastroses durant la història enregistrada. El més conegut d’aquests esdeveniments tingué lloc a finals d’agost de 1883.

L’erupció de 1883 expulsà més de 25 km³ de roca, cendra, i pedra tosca, i provocà el so més intens, registrat històricament, sentit pels humans: l’explosió se sentí clarament tan lluny com Perth, a Austràlia, i a l’illa Rodrigues prop de Maurici. Les ones de xoc acústiques van ressonar arreu del món. Prop de Krakatoa, van quedar devastats 165 pobles, van morir 36.000 persones i molts milers van resultar ferits per l’erupció, principalment en el tsunami que se’n seguí.

L’erupció va destruir dos terços de l’illa preexistent de Krakatoa. Les erupcions noves del volcà, des de 1927, han format una illa nova, anomenada Anak Krakatau (“nen de Krakatoa”).

Curiositats sobre volcans i terratremols

El terratremol més fort mai enregistrat es va produir el 22 de Maig de 1960 a les 14:55 p.m. en Valdivia, Chile. Aquesta tarda els sismógrafs van marcar 9,5 grados en la escala de Richter.

El volcà Paricutín va fer erupció el 20 de febrer de 1943 i la seva activitat va acabar 4 de març de 1952. La lava que va llançar arribar a a cobrir una àrea de 40 quilòmetres quadrats destruint tot el poble de San Juan Parangaricutiro del que només va respectar l’àrea interna del Santuari. -Estat de Michoacán, Mèxic-