PROPORCIONALITAT I PERCENTATGES

Ara, proporcionalitat, percentatges i regles de tres a dojo!

Per fer-ho més asequible a tothom us deixo una feineta molt ben feta d’un col·le canari.

Llestossss!!

Si encara no tens prou, igual, aquest altre programa t’ho acaba d’aclarir.

FEM MATEMÀTIQUES…

Els alumnes de sisè han participat al concurs Fem Mates, que organitza anualment la FEMCAT amb el suport del Departament d’Educació. Té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica i permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya.Va dirigida als alumnes de sisè de Primària, primer i segon d’ESO dels centres escolars de Catalunya. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

  • Primera fase: és la que hem fet a l’escola en la que els nens i nenes participants han hagut de resoldre tres problemes tot treballant en grup de tres o quatre alumnes. Els grups participants han pogut avançar en les solucions dels problemes i el ritme de treball i interès han estat bons, els  que es classifiquen passen a la segona fase.
  • Segona fase: es farà a Banyoles, on hi hauran els participants classificats de les escoles de la província de Girona. D’aquí sortiran els representants que participaran en la darrera fase, la Regional, amb els millors treballs de Lleida, Tarragona, Girona i Barcelona.
  • Tercera fase o fase final s’estructura com una jornada matemàtica amb un component lúdic i aquest any es farà a Lloret de Mar el dissabte 12 de maig.

Molta sort a tots i a totes!

Per més informació, podeu clicar sobre la imatge..

ENIGMA DE MATEMÀTIQUES…

A la primera planta d’un edifici de dos pisos hi ha tres bombetes, i a la planta baixa, tres interruptors. Cada interruptor encén una bombeta.
Com es pot saber, pujant només una vegada a la primera planta quin interuptor encén cada bombeta?

Atenció, no podem sortir de l’edifici ni mirar la llum reflectida enlloc, l’única manera de comprovar-ho és pujant al pis de dalt.

 

ENIGMA DE MATEMÀTIQUES…

Imagínate que vas conduciendo un autobús y en la primera parada se montan 34 personas. En la siguiente parada se bajan 11 y suben 17 personas. En la tercera parada se suben 15 personas y se bajan 20. En la cuarta se suben 3 personas y no baja nadie.

¿Puedes decir cómo se llama el conductor de este autobús?

RESPUESTA: ¡El autobús lo conduces tú!

Gracias a todos por participar…

 

SORTIDA ELS CARCAIXELLS!!!

El dijous 8 de novembre els alumnes de 6è  vam anar a fer una ruta fins als Carcaixells.

Vam sortir de Santa Maria de Solius i vam anar fins a Comabona. De camí vam passar pel bosc que estava cremat per causa de l’incendi de l’any passat i alguns nens ens vam pintar la cara de negre. Va ser molt divertit!

Un cop a Comabona vam esmorzar, des d’allà es veien les Roques Bessones i pel camí trobarem un bonic salt d’aigua i després d’una bona pujada arribarem als Carcaixells. Des de  la carena es veia la Via Ferrada i una magnífica vista, fins hi tot es veia Pedralta!

Al Castell de Solius dinàrem i vam visitar una cova.

Va ser molt divertit…

Vegeu-ne les fotos!!!