El futbol

Tenim que tenir coneixements de totes les coses, per això durant aquets dies us deixarem una mica d’informació sobre els esports més coneguts i alguns que hem treballat a l’escola.

Espero que us agradi!

El futbol va ser jugat per primera vegada a Egipte, com part d’un ritu per la fertilitat, durant el Segle III abans de Crist.

La pilota de cuir va ser inventada pels xinesos en el Segle IV abans de Crist. Els xinesos emplenaven aquestes pilotes amb truges. Això va sorgir, quan un dels cinc grans governants de Xinesa en l’antiguitat, Fe-hi, apassionat inventor, apelmasó diverses arrels dures fins a formar una massa esfèrica a la qual va recobrir amb trossos de cuir cru.

Això ha sigut una petita introducció de com va començar l’esport del fútbol, però ara us parlarem del que és el fútbol, actualment.

Avui en dia hi ha molts club de fútbol, com per exemple: el SANI, el Levante las Planas, el Cornellà,etc.

Molta gent diu, que el fútbol es nomes  per nens, però jo que soc una nena, jugo a fútbol a Levante las Planas, i també un altre membre del grup, el Luiz, juga a fútbol al SANI.

El fútbol es molt divertit, es pot jugar de dos maneres, en fútbol 7, o en fútbol 11.

El futbol, consisteix en marcar gol, es un esport d’equip. Tens que començar desde baix i després vas pujant pels defenses, després al mig camp, i finalment la porteria contraria que es on has de marcar gol.

4 thoughts on “El futbol

  1. lpb1145

    M’ha semblat una redacció molt interessant, ja que no tincni idea del futbol, nom´s savia lo de marcar a la porteria ja que a mi no m’apassiona el futbol.

    Att: Laia Piquera Barragán

  2. arl1289

    Com que ami m’agrada molt el futbol i el practico molt sovint, m’agradat aquesta explicació sobre el seu origen i la seva història.Gràcies per la informaició i seguiu així companys.

    Álvaro

Leave a Reply