ENIGMA DE MATEMÀTIQUES…

A la primera planta d’un edifici de dos pisos hi ha tres bombetes, i a la planta baixa, tres interruptors. Cada interruptor encén una bombeta.
Com es pot saber, pujant només una vegada a la primera planta quin interuptor encén cada bombeta?

Atenció, no podem sortir de l’edifici ni mirar la llum reflectida enlloc, l’única manera de comprovar-ho és pujant al pis de dalt.

SOLUCIÓ A L’ENIGMA:

Obrim el primer interruptor i esperar uns minuts. Tanquem el primer interruptor, 
obrim el segon i pugem a dalt a fer la comprovació. Si la bombeta està encesa, l’interruptor correcte és el segon. Si la bombeta està apagada, però la toquem i està calenta, vol dir que ha estat encesa fa poc i per tant l’interruptor correcte és el primer. Si la bombeta està apagada i freda vol dir que no l’hem obert amb cap dels dos primers interruptors, per tant l’interruptor correcte és el tercer.

Enhorabona a tots i a totes!

10 thoughts on “ENIGMA DE MATEMÀTIQUES…

 1. Mar Rocamora

  Primer encens un interrocto t’esperes i al cap d’una estona l’apagues
  Según encen un altre interroctor i deixe’l ences
  Puges toques la bombeta ,la calenta i apagada ja sabrás quien interroctor es l’encesa tambe no sabrás i l’apagada igual .

  Reply
 2. albert batlle

  Primer, encens una llum i la deixes encesa un bon rato, després, encens una altra i puges a dalt hi haurà dos bombetes obertes i les toques una estarà molt calenta i l’altra més freda, la més calenta será la que has obert primer, la que està encesa i més freda,serà la altra que has obert i la que no està encesa será la que no has obert.

  Reply
 3. laura

  1 interoptor el deixes desenxufat l’altre enxufat i l’ultim l’enxufes i el desen xufes de cop despres pujes ràpid a el 1r pis i toques les bombetes: la de l’interuptor desenxufat es la que esta freda , la del interruptor en xufat es la calenta i l’atre es quan esta calenta i va passan a freda.

  Reply
 4. joan massallé

  Encens el primer interruptor durant 15 min. després obres el segon interruptor,puges a dalt i,la que està encesa i més calenta és del primer interuptor,la que està ecesa i freda és del segon interruptor i la bombeta apagada i freda és del tercer interruptor.

  Reply
 5. Cristina

  Estas al pis de baix i encens el interronptor 1 esperas molta estona i despres tocas l’interropttor 2, pujas adalt tocas las bombetes i la que este mes calienta es la del interronptor 1 la que este una mica calienta es la 2 i la que sobra es le 3

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *