ÚS DE PROGRAMES INFORMÀTICS

GENERAL

 

Pàgina des d’on se’t fan diversos tests i on podràs triar el teu nivell i l’assignatura amb la qual et vulguis posar a prova. Interessant per repassar el que has estudiat i comprovar si ho has assimilat o encara et cal estudiar una mica més. No te’l perdis!!!

 

Algunes actituds no es poden permetre si es vol educar i créixer amb igualtat i respecte. En aquest vídeo pots observar algunes reaccions que permetran aconseguir-ho amb més facilitat si, des de petits, sabeu comportar-vos d’aquesta manera…

 

 

 

MATEMÀTIQUES

 

Per a l’alumnat de sisè seran bons aquests enllaços per poder repassar el temari abans de fer el control del tema.

 

 

 

NUMERACIÓ

 

Activitat completa de numeració on s’hi toquen diversos apartats, tant de numeració normal com d’escriptura en xifres romanes.

 

Numeració

 Amb l’activitat “Numeració” se’t donaran unitats de manera desordenada que després hauràs d’escriure correctament. Per al nivell del cicle, és convenient que triïs el Nivell 3. Comprova en cada cas si ho has fet bé i, si no és així, ets a temps de corregir-ho posant atenció…

 

Numeració 4

Activitat amb la qual podràs escriure les quantitats que surten escrites, utilitzant sempre que calgui el punt, i també hauràs de fer-ho a l’inrevés; és a dir, escriure les quantitats indicades. Podràs saber com vas en cada cas clicant la icona de la lletra I que tens a la part superior. L’ortografia compta, posa-hi atenció…

 

Numeració 3

En aquesta activitat, com diu el seu nom, hauràs d’ordenar les quantitats, de gran a petita o a l’inrevés. Si quan acabis, cliques a “resultados 1” i a “resultados 2” podràs saber si ho has fet bé i passar al següent calaix de paquets de números.

 

Numeració 2

Sigues el primer en aquesta cursa de “Moto GP”. Per aconseguir-ho, has de clicar on diu “cargar datos 1” i successius per contestar bé les preguntes que se’t facin. Hauràs d’escriure la teva resposta en el requadre vermell que hi ha sota cada pregunta. No t’oblidis els punts en el lloc corresponent de la xifra o no te la reconeixerà com a correcta. Si t’equivoquessis, tindràs una segona opció per contestar i, si malgrat això, continuessis sense encertar-la, sortirà una lletra S a la dreta, allà tindràs la solució. Posa molta atenció!

 

Moto GP

 

Comprova si entens el concepte del mètode de la propietat distributiva amb aquesta activitat “La propietat distributiva”.

 

Propietat distributiva

 

ELS  NOMBRES  ENTERS

 

Activitats  “La recta entera”, “Comparación de números enteros”, “Las altitudes y los números enteros”, “Los números enteros” i “El termómetro y los números enteros” on podràs situar-los a la recta numérica i practicar, de manera bastant senzilla, amb plantejaments de la vida quotidiana. No obstant això, cal que posis atenció a l’hora de resoldre’ls.

 

Recta entera

 

Nombres enters 4

 

Nombres enters 3

 

Nombres enters

 

Nombres enters 2

 

 

LA NUMERACIÓ ROMANA

 

Activitat “La numeració romana” que consta de dues parts. A la primera, hi ha les explicacions i instruccions bàsiques per poder escriure en xifres romanes, mentre que a la segona part hi ha el “Petit taller”, on podràs dur a la pràctica allò que hagis après abans.

 

Numeració romana 2.

 

Practica ara allò que has après de l’escriptura de xifres romanes.

 

números romans 2

 

Entra en el món de la civilització romana i compra els productes amb denaris, però compte, que hauràs d’escriure la quantitat en xifres romanes…

 

números romans

 

Paquet d’activitats molt complet en aquesta activitat. Si cliques on diu “Ver tabla de valores” se’t recordarà el valor de cada signe de l’escriptura en xifres romanes. A la part esquerra hi podràs veure les quatre regles que hauràs de tenir en compte per poder fer la pràctica de l’activitat i, quan cliquis els números de la part de sota, se t’obriran unes quantitats que hauràs de desxifrar.

 

Numeració romana

 

Activitat JClic  de “Numeració romana”“Els números romans”.

 

 

 

Activitat de “Los números naturales” molt completa amb sis paquets d’activitats. En aquest cas, clica l’opció “Romanos” i després repassa les altres opcions de numeració que hi trobis i que ja hagis practicat.

 

Numeració Vedoque

 

CÀLCUL

 

En aquest enllaç podràs trobar sèries de càlcul per a tots els nivells. Tria aquelles que corresponguin a cicle superior i mira de fer-les adequadament. Pots fer-ho sense temps, però si vols mirar quina és la teva rapidesa de càlcul, tria’t el marge de temps que creguis oportú.

 

Les multiplicacions. Ets prou ràpid/a a l’hora de multiplicar?

 

Rapidesa de càlcul

 

Prepara’t tu mateix/a per a un control de multiplicacions. Entra a l’opció “con tiempo” i escriu 10, que seran els segons que tindràs a cada multiplicació. Si al final aconsegueixes treure uns bons resultats, escriu un número més baix per millorar la teva rapidesa a l’hora de multiplicar. Al final, podràs observar on has comès errades i quines han estat les multiplicacions que hagis pogut deixar sense contestar.

 

Control taules

 

Aconsegueix que la teva granota guanyi les seves tres curses. Posa atenció perquè aquesta pràctica requereix rapidesa i encert!

 

Granota

 

I per poder realitzar operacions de tots tipus, amb diferents nivells de dificultat. Fes servir el cap!

 

Càlcul

 

Participa en aquesta cursa del Grand Prix on es tenen en compte la rapidesa i l’encert a l’hora de contestar les multiplicacions que se’t plantegin. Si no et surt prou bé la primera vegada, procura millorar!

 

Grand Prix

 

Combina bé tres de les sis peces que et sortiran a cada cas i els signes d’operacions oportuns per aconseguir que encaixi el plantejament del problema amb el resultat final. Si cliques al damunt de la rodona que hi ha a la part dreta de la pantalla, podràs comprovar en cada moment quants en portes d’encertats i quants de fallats, amb el resultat final. Posa atenció i endavant!

 

Operacions

 

Omple cada casella d’aquestes piràmides de números sumant les dues que estan a sota seu. Al final d’aquesta, han de coincidir totes per arribar al resultat final.

 

Piràmides de sumes

 

Les multiplicacions. Programa amb tres nivells de dificultat, on has d’anar triant el teu i fent bé les multiplicacions que calguin. Si t’equivoques, t’indicarà on has fet l’errada. També pots practicar la multiplicació d’una quantitat per la unitat seguida de zeros amb el segon programa.

 

Multiplicacions

 

Multiplicacions 2

 

Les divisions.  Vés practicant les divisions on el dividend tingui dues xifres i observa abans de fer-ho les instruccions que et van sortint. Tu mateix/a pots triar el dividend i el divisor. Quan tinguis superada aquesta pràctica, et pots atrevir a fer aquestes divisions on el dividend té tres xifres i seguir igualment les instruccions que se’t donen.

 

Practica el repàs de les divisions d’una i dues xifres i comença a practicar amb les de tres xifres. En cada cas, se’t demana que vagis pas a pas i, en cas d’errada, t’ho senyalitza perquè puguis veure on és i la corregeixis.

 

Dividir

 

Amb el programa “Todo Matemáticas” tindràs explicacions a la primera pàgina, però si tries la segona trobaràs que pots realitzar diferents operacions, com les de multiplicacions i divisions de decimals i exercicis de conversió d’unitats dels diferents tipus de mesura. Posa atenció i practica-ho per poder avançar en pràctiques de més dificultat.

 

Todo Matemáticas

 

 

Amb aquest joc de “Bingo Matemàtic” podràs comprovar la teva rapidesa en el càlcul. Tria l’opció que desitgis i mira de fer-ho tot en el menor temps possible…

 

Bingo

 

Amb el programa “Bolsas de cálculo. Nivel 1” posaràs a prova la teva capacitat de càlcul. Es tractarà d’escriure el resultar de la suma de totes les quantitats que hi hagi a cada bossa. Com pots veure, hi ha tres nivells de dificultat, segons que siguin d’una, dues o tres xifres. Comença per les més senzilles i posa’t a prova…

 

Cálcul 1

 

Activitat “¡Opera y compara! Números naturales”on hauràs de realitzar l’operació de cada bossa i comparar tots dos resultats clicant al damunt del signe corresponent. Per al teu nivell, tria l’opció “Nivel 2 – Sumas y restas”.

 

Càlcul 3

 

Aquí tens un generador d’operacions matemàtiques. Prova de fer-ne de tota mena, tu mateix/a pots triar el tipus i el seu nivell de dificultat. A l’esquerra tens l’opció de triar què és el que vols fer, tria l’opció “escribir”, indica les pàgines que vulguis fer i la quantitat de xifres que vols que hi hagi en cada cas. Posa atenció i molta sort!

 

Amb aquesta activitat d’operacions combinades hauràs de posar atenció a les normes per resoldre-les i fer-ne ús correctament.

 

Operacions combinades

 

 

CÀLCUL MENTAL

 

En aquest programa trobaràs daus amb una quantitat de punts. Has d’espavilar-te a trobar el resultat d’aquesta suma abans que arribin al terra i clicar aquest resultat damunt de les xifres que van de l’1 al 30 que teniu al costat. Comença per un mínim de tres daus, després et podràs anar superant.

Sumes

Canvia els signes per aconseguir que els resultats escrits siguin correctes.

Càlcul mental

Amb aquesta activitat de “Sèries de divisions” hauràs de completar les caselles que tens en blanc fent la divisió que se’t demana. Per saber si ho has fet bé, clica el botó “Comprovació”, abans d’iniciar una altra sèrie.

 

Sèries divisions

 

En aquesta activitat “Calcula mentalment-1” hauràs ‘omplir les caselles que estan en blanc amb els resultats de les sumes indicades fent atenció als tres valors donats.

 

càlcul mental

 

Per si no fos possible l’accés directe, aquí tens una altra manera d’arribar-hi:

 

Sèries de divisions 2

 

Practica les sumes i restes mentalment amb el programa “Fem sumes i restes amb el cap”. En cada ocasió tindràs un número al mig i d’allà sortiran quatre operacions amb els seus signes, els resultats dels quals els hauràs d’escriure en els requadres oportuns.  Quan hagis acabat, clica a “Comprova” i després a “Comencem” per tornar-hi. Et portarà un control d’encerts i errades, i així sabràs com ho estàs fent…

 

Sumes i restes

 

Practica les multiplicacions i divisions d’una unitat seguida de zeros amb el programa “Multiplicación y división. Cálculo mental.” Hauràs de relacionar cadascuna de les operacions amb el resultat correcte que trobis en el requadre del costat…

 

Càlcul mental 2

 

 

A “Encadenados” has d’omplir els buits amb el menor temps possible realitzant les operacions matemàtiques adequades per aconseguir una sèrie ben feta. Agafa la sèrie que et demani les coses que heu treballat a les classes i prepara’t a veure com vas de càlcul. Quan trobis el resultat, tecleja damunt dels números que hi ha al mig de la pantalla  i clica “aceptar“. Si no l’encertes alguna vegada, et quedarà marcat en el requadre el nombre d’errades que has comès. abans d’anar al pas següent. Continua practicant clicant a “más encadenados“. És aconsellable que comencis per la sèrie 5, on hi ha sumes,  i després vagis augmentant la dificultat…

 

Encadenados

 

Practica les operacions en sèrie amb aquest JClic “Sèries de càlcul”. Posa atenció a cada pas que hagis de realitzar.

 

 

Una activitat JClic on caldrà contestar correctament cada plantejament de càlcul mental. Vés amb compte, perquè les errades ortogràfiques poden fer que se’t consideri incorrecta una resposta…

Programa per agilitar el teu càlcul mental amb les quatre operacions bàsiques. Per als més grans, és aconsellable l’opció “dues xifres”.

 

Aquests plantejaments estan basats en “El Quinzet”, que feu a l’escola com a recurs de càlcul mental.

 

Aquí tens un joc on el càlcul mental serà necessari si no vols que els globus que vénen de l’espai et superin. Hauràs d’impedir que arribin al terra encertant el resultat correcte en cada cas. Al final observa la puntuació que se’t dóna i els encerts en les teves respostes. Endavant!!!

 

Divisions 2

 

Amb aquest joc de “Math Attack” hauràs d’aconseguir desfer-te de tots els virus i bacteris que estiguin en el teu cos. Per fer-ho, hauràs de contestar correctament cada plantejament de càlcul i anar-los eliminant. Hi ha diferents nivells i cada vegada hauràs de contestar més ràpidament per poder-los superar, així que no t’adormis i procura tenir el teu cos sa.

 

Math Attack

 

En aquest joc de càlcul mental et sortirà sempre una quantitat i hauràs de trobar el bloc que té l’operació adequada per poder-la aconseguir. En el nivell  1 són multiplicacions, el nivell 2 té divisions i la resta de nivells són d’estimació i aproximació.

 

Producte i divisió

 

En aquesta activitat, has de ser capaç de superar de manera encertada, i en el menor temps possible, els plantejaments de càlcul mental que et vagin sortint. Per a Cicle Superior has d’agafar les pàgines 5 i 6 i demostrar la teva rapidesa en el càlcul. Tens una calculadora a un costat però, evidentment, el seu ús et farà perdre temps, i és molt important que no en perdis, perquè els tres nivells canvien en poc més de mig minut.

 

Practica les multiplicacions i divisions de nombres i unitats seguides de zeros amb aquest programa  de “La fàbrica dels zeros”. Quan hagis acabat aquesta pràctica, prova de fer-ho amb “Dividir por la unidad seguida de ceros”, on hauràs de trobar el resultat d’una divisió plantejada (divisió directa) o algun element de la divisió coneixent el resultat (divisió inversa).

 

La fàbrica dels zeros

 

En aquest programa de “Multiplicar y dividir con la unidad seguida de ceros”, podràs trobar diferents nivells. Per anar al del vostre cicle, hauràs de clicar al damunt del cofre de la dreta i se t’obrirà un vídeo explicatiu de com fer aquestes operacions. Quan ho hagis escoltat i llegit, vés a sota a l’esquerra, on diu “Actividades”, i si hi cliques tindràs accès a diversos enllaços. Practica i comprova com ho fas!

 

LES FRACCIONS

 

FRACCIONS-1

Activitat on podràs prendre contacte amb el concepte de fracció, representada o escrita i fraccions equivalents.

Utilitza també per aquesta iniciació a la fracció aquesta altra pàgina de representació i comparació de fraccions. Et pot servir també aquesta altra

FRACCIONS-2 

Activitat per a la pràctica d’operacions de diverses operacions utilitzant les fraccions.

LES FRACCIONS

Inicia’t a les fraccions amb aquest programa

MÉS FRACCIONS

Programa complet on podràs practicar , triar i remenar amb les fraccions

LES FRACCIONS

Presa de contacte amb les fraccions que et permetrà representar a cada figura la fracció demanada

LES FRACCIONS

Practica la simplificació de fraccions amb aquest programa.

LES FRACCIONS

Per poder realitzar un treball complet amb les fraccions. Tria i remena!
Aconsellat especialment per a l’alumnat del sisè nivell.

 

Sense títol 4

 

MÉS FRACCIONS

Per practicar en la resolució de plantejaments amb fraccions

FRACCIONS EQUIVALENTS

Demostra que coneixes què són fraccions equivalents i relaciona-les en un clàssic joc de parelles.

JUGANT AMB LES FRACCIONS

Observa el concepte de fracció i contesta, en cada cas, les preguntes que trobis. Per deixar escrit la quantitat que creguis correcta, clica al damunt de les fletxes que apareixen al costat de cada número.

Utilitza també per aprendre jugant aquest altre enllaç

Calcula ara la fracció irreductible que surt de les operacions de fraccions que se t’indiquen en cada cas. Pots triar també aquest enllaç on hi ha tot tipus d’operacions amb fraccions pas a pas.

 

ELS DECIMALS

 

Per aquest tema, pots començar a mirar si saps ordenar bé els nombres decimals de la manera que se’t demani. Pots ampliar aquesta activitat amb aquest altre joc on els decimals poden arribar a la tercera xifra i, per tant, cal que facis una aproximació.

 

Comença a fer les operacions amb nombres decimals fent memòria i aplicant les normes bàsiques. De moment, fes-ho amb aquest programa amb el qual, si et fixes amb els passos que se’t van indicant, t’iniciaràs amb facilitat. Tot seguit, complementa l’exercici de les sumes amb aquest altre programa. Finalment, abans de deixar el tema de les sumes, omple les caselles buides en aquestes piràmides que tens tot seguit, on cada una és la suma de les dues anteriors. Si poses atenció, no t’ha de ser difícil!

 

Decimals

 

Practica ara l’operació de la resta amb decimals.

 

Amb el programa “El tesoro de la gruta” tindràs informació de les operacions amb decimals i podràs practicar-les de manera senzilla.

 

Situa els números decimals a la recta en aquesta activitat d'”El murciélago Casimiro”.

 

Decimals a la recta

 

Passa ara a fer la multiplicació. Recorda bé les normes i no t’oblidis, al final, que estàs fent decimals i, quan l’hagis acabat, pots passar a fer aquest de multiplicació d’un nombre per una unitat seguida de zeros.

 

La divisió amb decimals es pot presentar de tres maneres diferents: la primera és quan el decimal es troba només en el dividend. Una altra manera que pots trobar-te aquest tipus de divisions és quan el decimal es trobi només en el divisor. Finalment, es pot donar el cas que hi hagi xifres decimals, tant en el dividend com en el divisor. Fes atenció a les explicacions que se’t van donant i practica aquests tipus de divisions.

 

 

Amb el programa “Bolsas de cálculo. Nivel 2” podràs realitzar sumes de nombres decimals. Hi ha tres nivells de dificultat, depenent de la quantitat de xifres de cada nombre. Té la seva dificultat, però no és impossible de fer…

 

Càlcul 2

 

Activitat “¡Opera y compara! Números decimales”on hauràs de realitzar l’operació de cada bossa i comparar tots dos resultats clicant al damunt del signe corresponent. Pots començar per un mateix tipus d’operació matemàtica i després barrejar les sumes amb les restes.

 

Càlcul 4

 

Una bona pàgina per aprendre a realitzar operacions amb nombres decimals. Primer hi ha una explicació detallada pas a pas i després se’t presenten activitats per fer i on, si t’equivoques alguna vegada, et mostraran quin ha estat l’error.

 

Decimals operacions

 

Programa molt complet dels nombres decimals que et permetrà repassar tot allò que hagis estat fent i saber si tens aquest tema ben assolit o cal que t’esforcis més per fer-ho.

 

Decimals molt bo

 

Practica una activitat molt quotidiana i surt a comprar fruites. Observa el preu de cada una perquè hauràs d’escriure el preu de cada caixa de fruita a “El contingut de les safates”. La separació entre nombres enters i naturals s’ha de marcar amb un punt, no ho facis amb una coma.

 

Decimals amb fruites

 

Per acabar aquest temari dels decimals, aquí tens un programa on hi ha divisions d’un nombre entre la unitat seguida de zeros i un altre cas on la part que es divideix conté també xifres decimals.

 

PROPORCIONALITAT  I  PERCENTATGE

 

Tot seguir tens quatre activitats que primerament et permetran d’entendre què és el tant per cent i, després, poder aplicar allò que hagis après a casos pràctics. Observaràs que que és un concepte que es pot aplicar a la vida diària en casos com compres, ofertes, descomptes, comptes bancaris i factures entre altres. Per fer la darrera activitat, clica a l’apartat on diu “Porcentajes”. Posa molta atenció, et serà útil…

 

Percentatges 5

 

Percentatges 2

 

Percentatges

 

Percentatges 4

 

Calcula en cada cas el tant per cent demanat en cada una d’aquestes activitats. Fixa’t que hi ha interpretacions i resolucions de les dades de gràfiques i pràctiques del tant per cent, tant en descomptes com en quantitats afegides. Finalment, resol el test que se’t presenta. Activitat força completa i interessant.

 

Percentatges 6

 

Aquí tens dues activitats de proporcionalitat. En la primera has de mirar d’entendre quin tipus de proporcionalitat correspon a cadascun dels supòsits plantejats. Quan hagis acabat de contestar, clica l’opció “Corregir” i canvia la resposta. Si tot i això, continua estant malament quan tornis a clicar-hi, et sortirà la resposta correcta.

A la segona activitat segueix pas per pas la manera de resoldre un plantejament de proporcionalitat per poder assolir més facilitat a l’hora de practicar-ho. Els aspectes de la correcció són idèntics als de l’activitat anterior.

 

Proporcionalitat

 

Proporcionalitat 2

 

Des d’aquest dos enllaços podràs observar diferents plantejaments que se’t donen de relacions i proporcionalitat en el primer cas i hauràs de contestar l’opció correcta. Per saber como ho has fet de bé clica al damunt de “Puntuación”. En el segon cas, els plantejaments són de tants per cent i la manera de contestar i d’avaluar-te és la mateixa. Posa atenció abans de contestar i llegeix bé cada supòsit.

 

Proporcionalitat 3

 

Percentatges 8

 

Troba la resposta correcta a cadascun dels plantejaments de percentatge proposats. Gràficament veuràs un cartell on s’indicaran els preus i els descomptes o afegits, llegeix bé les preguntes abans de contestar. Té un cert nivell de dificultat en algunes qüestions.

 

Percentatges 9

 

 

SISTEMA SEXAGESIMAL

 

Observa aquesta presentació i la manera de resoldre els diferents plantejaments amb les unitats de temps i les seves operacions. Et seran de molta utilitat a l’hora de fer les pràctiques.

 

Aquí tens un programa on, en un apartat, podràs tornar a fer la mesura d’angles i la conversió correcta a les diferents unitats. En altres apartats, i després d’una introducció on hi ha una explicació de com fer-ho, hi la pràctica del sistema sexagesimal en la mesura del temps. Si poses atenció, no ha de ser difícil…

 

Sexagesimal

 

Programa on podràs convertir les mesures d’angles que se’t presentin de manera adient fent la conversió d’una unitat a l’altra amb “Graus, minuts, segons…”.  Al darrer apartat, podràs practicar amb el sistema sexagesimal, convertint les unitats de temps fins que quedin de manera correcta.

 

Graus, minuts, segons

 

UNITATS DE MESURA

 

Fes atenció a aquestes explicacions que et mostren les equivalències i conversions entre les diferents unitats de longitud. Et servirà per poder entendre millor el tema i aplicar-ho posteriorment a les activitats que se’t plantegin. Els mateixos passos podràs aplicar-los també a les unitats de massa i capacitat.

 

UNITATS DE LONGITUD

 

Activitat “Mesurem objectes” on podràs fer ús del regle, mesurar l’objecte que se’t presenti i convertir-lo a la unitat desitjada.

 

Mesurem objectes

 

Amb el programa “Taules d’equivalència-1” hauràs d’omplir amb els resultats oportuns tres dels quatre requadres que hi ha tenint la pista d’aquell que ja està escrit. És una activitat relacionada amb el metre i els seus múltiples.

 

Conversió-2

 

Amb el programa “Taules d’equivalència-2” hauràs d’omplir amb els resultats oportuns tres dels quatre requadres que hi ha tenint la pista d’aquell que ja està escrit. És una activitat relacionada amb el metre i els seus submúltiples.

 

Conversió

 

Programa amb diverses activitats relacionades amb la longitud, les seves unitats i la conversió entre elles. També hi podràs trobar les expressions d’una quantitat en les seves formes complexa i incomplexa, així com les sumes i restes de longitud.

 

Unitats de longitud

 

“Suma y resta de medidas de longitud” és un programa explicatiu de les mesures de longitud i com realitzar sumes i restes amb diferents unitats. A les pàgines 4 i 5 tindràs pràctiques on podràs comprovar si has entès les explicacions anteriors.

 

Longitud

 

Amb aquest “Medidas de capacidad y peso”, realitza les transformacions de unitats i contesta els plantejaments que se’t presenten. Per anar millor, clica en el dibuix que tens al costat de la icona d’altaveu i tindràs pantalla completa.

 

Amb el programa “Todo Matemáticas” tindràs explicacions a la primera pàgina, però si tries la segona trobaràs que pots realitzar diferents operacions, com les de multiplicacions i divisions de decimals i exercicis de conversió d’unitats dels diferents tipus de mesura. Posa atenció i practica-ho per poder avançar en pràctiques de més dificultat.

 

Todo Matemáticas

 

Programa molt semblant a l’anterior, amb aquest “Unidades de longitud” hauràs d’identificar les diferents unitats de longitud amb la seva representació, fer equivalències i conversions a la unitat demanada.

 

Posa’t a prova amb aquestes pàgines de canvi d’unitats de les diferents mesures. A cada pregunta hi trobaràs tres possibles respostes. Quan hagis acabat, se t’informarà del resultat de la teva activitat, tant si són canvis d’unitats de longitud, canvis d’unitats de massa o canvis d’unitats de capacitat.

 

Aquest joc de “Volumen y masa” té diferents apartats. En alguns t’expliquen les unitats equivalents a cada tipus de mesura, com es realitza la conversió d’una unitat a l’altra i també hi ha la part pràctica de passar-les correctament, resoldre problemes i contestar bé les opcions del joc. Si poses atenció, podràs obtenir molta informació i acabar sabent moure’t bé en aquesta pràctica. Aconsellable clicar l’opció de “ver el juego en pantalla completa” quan s’hagi acabat de carregar.

 

Unitats de mesura

 

Amb aquest programa podràs practicar en els diferents aspectes de la capacitat.

 

Capacitat

 

Programa d’activitats per entendre, ordenar i realitzar càlculs amb les unitats de temps. Fixa’t bé que se’t demana i no et serà difícil…

 

Temps

 

 

Activitats JClic relacionades amb el sistema mètric decimal, les mesures usuals de longitud i la mesura del temps.

 

 

 

 

Joc de “Llena la jarra”on hauràs d’omplir, en diferents casos, la quantitat de litres d’aigua que se’t diu. Fes servir la la intuïció i la lògica per resoldre’ls. Per comprovar si està ben fet, hauràs de clicar el botó “Hecho”.

 

Capacitat 2

 

Activitat amb la qual podràs realitzar pràctiques de situacions referents a unitats de longitud, de massa, de capacitat, de superfície, de volum i de temps. Molt aconsellable per poder saber com estàs de coneixements!

 

Mesures

 

Amb aquest joc de “Quants cubs falten?” podràs practicar el càlcul de volum i espai indicant, en cada cas, quantes peces manquen per completar el cub sencer.

 

Cubs

 

 

GEOMETRIA

 

Aquí tens una introducció a aquest apartat de rectes i angles amb Rectas y ángulos. És explicatiu i al final tens una oportunitat per poder demostrar si has entès o no com es mesuren els angles.

 

Amb el programa “Nombre de figuras geométricas”, hauràs de clicar al damunt de cadascuna de les figures que tens en el requadre superior i escriure el seu nom en el requadre de sota. Procura identificar-les correctament!

 

Aquest programa “Geometría” contempla fins a cinc apartats. En el de “Nociones básicas” hi ha les explicacions que cal tenir en compte i a la resta d’apartats podràs participar de manera més activa jugant, construint i, en el de “Comprueba”, contestant algunes preguntes tipus test que et permetran saber fins quin punt tens clars els aspectes més importants.

 

Geometria

 

Amb  Clasificación de polígonos, hauràs de col·locar cada figura geomètrica en el seu requadre corresponent per poder reconèixer i classificar els polígons. Pots fer el mateix amb aquest altre programa, Los polígonos, on hauràs de clicar al damunt del tipus de polígons que et demanin en cada cas.

 

Programa “Cossos geomètrics”, on hauràs d’identificar-los, buscar-los i comptar-los. Si ho aconsegueixes fer-ho bé,  serà senyal que tens un bon coneixement d’aquest tema, perquè el programa és força complet.

 

Geometria

 

Programa de l’Editorial Teide on hauràs de fer el reconeixement  dels tipus de cossos geomètrics que se’t demana a cada moment.

 

Amb les figures geomètriques de què disposes, completa les imatges en cada cas en aquest TANGRAM. Posa atenció, no tot és com sembla a primer cop d’ull…

 

Tangram

 

En aquesta pàgina hi pots trobar fins a quinze activitats relacionades amb la geometria. Si passes el punter del ratolí per sobre podràs llegir de quin tema tracta: perímetre, cubs, tipus d’angles, cossos geomètrics, arestes i vèrtexs… Com a mostra tens aquest del perímetre, on amb els treus encerts el doctor podrà tornar a donar energia a Frankestein o l’altre on el doctor ha de col·locar en els recipients adequats del seu laboratori els elements segons els tipus d’angles …

Educapeques

 

 

Educapeques 2

 

 

“Los polígonos” és un programa on trobaràs explicacions dels polígons, de la seva classificació i tipus d’angles i de com calcular el perímetre. A la pàgina 21 hi trobaràs una petita pràctica , i a partir de la pàgina 29 te’n sortiran més, així com esquemes per a facilitar la comprensió i suggeriments de cerca d’altres conceptes.

 

Los polígonos

 

Activitat amb la qual podràs veure com es poden dibuixar polígons regulars dintre d’una circumferència amb l’ajut d’un compàs i un regle o escaire. Observa-ho i practica-ho a Polígonos, a l’apartat de “construcción”...

 

Calcula en cada cas el perímetre dels diferents cossos geomètrics amb aquest programa “Perímetres”. Està dividida en tres apartats, mentre els dos primers són explicatius, el darrer, “Petit taller d’experimentació”, et permetrà realitzar aquests càlculs…

 

Perímetres

 

En aquesta altra activitat de “Perímetre i àrea-1” pots calcular aquests dos conceptes de cada figura que se’t presenti amb les dades que se’t donin en cada cas.

 

Perímetre i àrea

 

Calcula l’àrea dels principals cossos geomètrics amb aquesta activitat “Àrea-1”.

 

Àrees

 

Activitat que et servirà per al càlcul del perímetre de cada figura que et vagi sortint. A la resposta, cal escriure-hi només la quantitat, sense acompanyar-la de la unitat que és.

 

Perímetres

 

Triangles és una activitat del portal www.edu365.cat  que et permetrà identificar els diferents tipus de triangles segons els seus costats i també segons els seus angles.

 

Amb el programa de Joc dels triangles” et sortiran a l’atzar un seguit de preguntes d’identificació de triangles, obtenció del perímetre i classificació segons els angles. Has de fer servir les opcions “identificar”, “perímetre” i “angles” (l’opció “àrea” és per quan l’hagis treballada) que hi ha a l’esquerra i triar l’opció de “temps” que desitgis. Al final, obtindràs el total d’encerts i errades. És una activitat que et permet canviar de nivell de dificultat.

 

Activitat on hi ha fins set apartats i a cadascun d’ells hi ha unes preguntes tipus test que pots contestar i comprovar si has encertat clicant al damunt de “Pulsar para ver los aciertos”. S’hi toquen des de temes més bàsics fins a més complexos, t’hi hauràs de fixar bé…

 

Geometria test

 

Treballa les figures planes identificant-hi la quantitat de costats, vèrtexs, angles, diagonals i el valor del seu perímetre.

 

Polígons

 

Circumferència i cercle és una altra activitat del portal www.edu365.cat, amb la qual podràs treballar, en aquest cas, els elements d’una circumferència i del cercle, trobar la seva longitud o la seva àrea i resoldre problemes basats en la vida real.

 

Amb aquest programa “Radi, Diàmetre, Circumferència i Cercle”, hauràs de trobar en cada moment els resultats que se’t demanen segons les dades donades. Com que de vegades no surt la pàgina desitjada, val més que la busquis clicant al damunt d’aquesta imatge i després l’arxiu que hi ha amb el títol  “Radi, Diàmetre, Circumferència i Cercle”.

 

Circumferència 2

 

Simetria.

Treballa el concepte de simetria amb aquesta activitat Simetria“.

 

Torna a treballar el concepte de simetria, ara amb aquest programa “Píntalo simétrico y del mismo color”.

 

Simetria 2

 

Espai.

Comença amb el programa “Busca i localitza” a situar cada objecte amb les seves coordenades en l’espai. És molt semblant al joc dels vaixells, i hauràs d’escriure la parella de números en ordre. La facilitat que té aquest programa és que n’hi ha de negatius, tots són positius.

 

Coordenades

 

Observa aquest programa, “Números enteros y coordenadas”, i fixa’t la manera de situar un objecte a l’espai. Posa atenció amb els números, que poden ser positius o negatius, i també en l’ordre que es segueix a l’hora de escriure les coordenades.

 

Nombres enteres i coordenades

 

Amb “Sistema de referència cartesià-1”  i “Sistema de referència cartesià-2” et tocarà escriure, de manera correcta i ordenada, la parella de nombres que representen a cada objecte en l’espai.

 

Coordenades 3

 

Coordenades 4

 

En aquesta activitat “Robot-1” hi tens un robot que es desplaça per un camí. Hauràs de escriure quin és l’itinerari fet seguint la línia que hi ha que el marca.

 

Robot-1

 

Aquest joc del “Trivial matemàtic” et podrà servir, bé sigui sol/a o amb altra gent, per mirar el grau d’assoliment dels conceptes de numeració, càlcul, unitats de mesura, sistema sexagesimal, geometria i superfícies.

Trivial

 

 

ESTADÍSTICA  I  PROBABILITAT

 

En aquest enllaç hi ha l’explicació amb alguns exemples dels elements de l’estadística: elaboració de gràfiques, mitjana aritmètica i moda, així com també dels factors de probabilitat. Bo per iniciar-se a l’estadística.

 

Comença a interpretar i saber extreure les informacions de les gràfiques de barres amb aquest programa “Interpreta gràfiques-1”. És senzill, però és per tenir clares les idees bàsiques.

 

Gràfiques 2

 

Amb el programa “Diagrama de barres” hauràs d’observar el dibuix i omplir les caselles buides amb la dada demanada.

 

Diagrama de barres

 

Amb aquest “Tabla y gráficos estadísticos. Gráficas de sectores” podràs treballar el mateix que abans, però ara amb gràfiques de sectors, podent fer la teva pròpia gràfica de sectors.

 

Gràfica de sectors

 

Una altra activitat on podràs deduir també la informació de les gràfiques de barres que et surtin i després calcular la mitjana aritmètica.

 

Gràfiques

 

Elabora la teva pròpia gràfica fent atenció a les dades de duració del dia d’Austin (Texas) l’any 2013 i, després de comprovar que està correcta, contesta les preguntes que se’t fan per extreure’n la informació.

 

Gràfiques

 

Activitat que et permetrà la pràctica del càlcul de la mitjana aritmètica. Escriu les dades correctes a cada casella i el resultat final. Podràs comprovar si ho has fet bé clicant el signe d’interrogació. Si així ho has fet, clica la fletxa de “Siguiente”

 

Mitjana

 

Programa molt complet on podràs treballar diferents aspectes de l’estadística: recollida de dades, elaboració de taules, representació en diferents tipus de gràfiques…

 

Gràfiques-2

 

Activitat d’estadística per poder observar allò que se’t demana i trobar la mitjana aritmètica, la moda i la mediana d’una sèrie de dades (punts 1, 2, 3 i 4).

 

Gràfiques-3

 

Amb aquest programa podràs veure si saps calcular el valor de la freqüència, la moda i la mitjana aritmètica.

 

Gràfiques-5

 

Activitats JClic de l’àrea de Matemàtiques, la primera és per al cinquè nivell i la segona per al sisè. Per tractar l’apartat d’estadística, cal seleccionar els punts 17 i 18 de la primera activitat i el número 16 de la segona.

 

 

Programa on hi ha informació de l’estadística i la probabilitat. A partir de la pàgina 9 és de tipus pràctic per poder demostrar que has assolit la informació anterior.

 

Gràfiques-4

 

Pràctica per poder comprovar si has assolit les idees relacionades amb l’estadística i tots els seus elements. Hauràs de clicar els botons del costat esquerre  com indica la imatge que et porta a l’enllaç i marcar el temps que vols estar treballant aquesta pràctica (és aconsellable 2:00 o 3:00). Al costat dret et sortiran la quantitat d’encerts i d’errades que hagis realitzat. Hi ha diferents nivells de dificultat, marcats amb els números 1 a 5, seria convenient que comencessis pel més senzill i anessis augmentant de mica en mica a mesura que anessis superant els anteriors.

 

Gràfiques-6

 

 

Inicia’t al càlcul de la probabilitat amb aquest programa. Les dues primeres parts són totalment explicatives i et serviran per entendre què és la probabilitat i la manera de trobar-la, mentre que a la tercera part hauràs de contestar unes preguntes tipus test, en cada cas tindràs quatre possibles respostes. Quan hagis acabat i entenguis la manera de resoldre-la, practica el càlcul de la probabilitat amb el següent programari…

 

Probabilitat 2

 

Probabilitat-1” és un programa on podràs visualitzar i calcular amb facilitat la probabilitat que hi ha en cada cas plantejat.

Probabilitat 4

Un altre programa on se t’expliquen els processos de probabilitat. Primerament hi ha un vídeo explicatiu i després se’t plantegen preguntes tipus test que hauràs de contestar de manera correcta.

 

Probabilitat 3

 

Observa aquestes situacions de la vida quotidiana on es poden donar casos d’atzar i de probabilitat. A tots quatre apartats hi ha una explicació de la situació i, quan aquesta ha acabat, se’t fan unes preguntes que hauràs de contestar clicant damunt del botó “continuar”. Al final, hi ha la correcció a les teves respostes, així sabràs si ho has entès bé.

A la segona pràctica també hi ha preguntes referents a la probabilitat i, fins i tot, a l’atzar a l’hora d’escriure l’apartat del llibre i després comparar-ho amb el resultat real.

Probabilitat 3

 

Probabilitat

 

Fes el mateix que a l’anterior activitat. Observaràs que ara es fa referència als jocs d’atzar, on la sort i la probabilitat juguen molt. Posa atenció i resol els casos que se’t plantegen.

 

Probabilitat 2

 

 

Torna a realitzar el càlcul de probabilitats, aquesta vegada des d’una activitat que et permet de fer-ho utilitzant cartes, boles i daus.

 

Probabilitat

 

Calcula en cada cas la probabilitat que es dóna en cada cas, tant a la roda com a les gràfiques representades o que hauràs de representar amb les dades donades i a les taules de dades que has d’acabar d’omplir.  Finalment, resol el test que se’t presenta. Activitat força completa i interessant.

 

Percentatges 7

 

Pràctica per poder comprovar si has assolit les idees relacionades amb la probabilitat. Hauràs de clicar els botons del costat esquerre  com indica la imatge que et porta a l’enllaç i marcar el temps que vols estar treballant aquesta pràctica (és aconsellable 2:00 o 3:00). Al costat dret et sortiran la quantitat d’encerts i d’errades que hagis realitzat. Hi ha diferents nivells de dificultat, marcats amb els números 1 a 5, seria convenient que comencessis pel més senzill i anessis augmentant de mica en mica a mesura que anessis superant els anteriors.

 

Probabilitat 5

 

 

 

 MEDI  NATURAL  I  SOCIAL

 

ELS  ÉSSERS  VIUS  I  EL  COS  HUMÀ

Aquí teniu uns enllaços que us seran de gran utilitat per repassar el tema de medi que estem treballant:

La funció de relació.

 

L’aparell locomotor 6è

Descarregueu-vos aquesta presentació –> Presentaciones PP –> Educación Primaria 6º –> – L’aparell locomotor.

 

Podeu fer servir també aquest enllaç, amb activitats diverses de la funció de relació.

 

Amb esquemes, làmines i dibuixos i de manera clara, pots obtenir una informació que pots entendre fàcilment de cadascuna de les parts del cos humà.

 

Per conèixer la importància de l’esquelet humà i fer alguna activitat tens aquest enllaç, on se t’explica de manera clara cada cosa. Pots comprovar quin és el teu coneixement dels ossos de l’esquelet humà realitzant aquesta activitat o aquesta altra, on mitjançant preguntes tipus test hauràs de demostrar el teu gran de coneixement de les parts del nostre esquelet. Seguidament pots relacionar els diferents òrgans amb el seu aparell corresponent i, en aquesta darrera, “En busca del hueso perdido”, hauràs de realitzar diferents activitats d’ossos i moviments de l’esquelet humà en aspectes relacionats també amb l’educació física.

 

Jclic del sistema nerviós.

 

Activitat JClic sobre l’aparell circulatori i l’aparell excretor.

 

 

LA MATÈRIA I LES SEVES PROPIETATS

Us deixo l’enllaç on trobareu tota la  informació, molt ben explicada, sobre el tema de medi “La matèria i les seves propietats” que estem estudiant.

 

 

LES MÀQUINES

Activitat  JClic força completa del tema de les màquines de Medi Natural.

 

ESPANYA FÍSICA I POLÍTICA

 

Consulta aquest enllaç per obtenir una informació completa del relleu de la Península Ibèrica.  Si ho vols tenir amb esquema i situat en un mapa tens aquest altre enllaç. Observa bé la informació perquè després se’t faran preguntes tipus test per comprovar el coneixement general que tens del tema.

 

Relleu Espanya

 

Per si et calen mapes muts o amb informació, pots clicar a l’enllaç que acabes de trobar.

 

Demostra’t el teu coneixement del relleu d’Espanya superant les diverses proves que trobaràs a la pàgina indicada. És un exercici molt complet, on hi podràs treballar des de la ubicació i reconeixement de les unitats de relleu fins a les preguntes test passant per mots encreuats propis del tema. Pots comprovar també aquest coneixement contestant aquest petit test de la unitat.

 

Ara es tracta que relacionis les ombres que et sortiran quan passis el punter del ratolí pel damunt del mapa de la Península Ibèrica amb les unitats de relleu que tens al costat del dret. Si comets una errada a la teva resposta, se’t dirà la correcta al damunt de la unitat que se t’hagi demanat de relacionar.

 

Com vas de rius de la Península Ibèrica? Comprova-ho amb aquesta activitat, on només cal identificar els vuit rius considerats més importants.

 

Tot i que puguin semblar activitats iguals, aquestes dues que vénen a continuació tenen les seves diferències. Mentre que a la primera cal que situïs les unitats de relleu en el lloc corresponent, a la segona has d’identificar la unitat de relleu assenyalada i cercar el nom a la llista que et surt a la dreta. Segons les errades que hagis fet, al final tindràs una puntuació més o menys alta.

 

Activitat JClic on podràs trobar tota mena de preguntes i activitats de la “Geografia d’Espanya” i de “Geografía de España-2”

 

Passem a l’estudi de la Espanya política i situa degudament en el mapa aquelles comunitats autònomes que et vagin sortint en el requadre de la part superior. Una activitat molt semblant és la que has de fer tot seguit arrossegant l’etiqueta amb els noms de les diferents comunitats autònomes i col·locar-les al damunt del seu botó.

 

Activitat JClic, “Activitats de Geografia”,  on podràs treballar el relleu de Catalunya i de la Península Ibèrica.

 

 

Activitat on es tracta de situar correctament en el mapa les diferents comunitats autònomes i, ja més complicat, clicar en el lloc corresponent per identificar el nom de la província que se’t demana. Com ja ha passat abans en una altra activitat, en cas d’errada surt la resposta correcta. En aquesta altra activitat, ja va per puntuació que se’t dóna segons encertis o no amb la resposta i els intents que t’hagi calgut per fer-ho.

 

Amb aquest PASAPALABRA de “Ciudades, provincias y comunidades de España” has de posar a prova els teus coneixements de les muntanyes i rius d’Espanya i dels principals aspectes de les seves comunitats amb les seves capitals.

 

Activitat JClic de “Las comunidades autónomas y sus provincias”.

Espanya política

 

ELS ANIMALS

 

Demostra els teus coneixements sobre els animals jugant a aquest PASAPALABRA  de “Descubre los animales”.

 

CONEGUEM LA TERRA

 

Abans de fer cap mena d’activitat et caldrà aprendre què és la Terra, els seus moviments, el Sistema Solar i els planetes, l’Univers… Aquí tens un altre enllaç on podràs conèixer aquestes coses si vas clicant per tots els seus apartats. També et pot ser de molta utilitat aquesta altra pàgina, on hi ha els diferents aspectes del tema que estàs treballant i aquest altre enllaç, on tens una ampliació de les coses estudiades i et parlen de la Terra, els planetes, el sol i els seus eclipsi. Observa també aquest esquema de la Lluna i les informacions que pots obtenir d’ella i prepara’t a contestar les preguntes que se’t faran a les següents activitats i a participar en els jocs.  Per tant, no perdis temps i posa molta atenció!

 

 

 

Segur que has estat prou atent/a i, per tant, podràs contestar aquestes preguntes sense gaire dificultat o també aquestes altres, on hauràs d’omplir els espais buits.

 

Ara ja estàs preparat/ada per formar part d’aquesta aventura on se’t posaran a prova els teus coneixements o poder trobar correctament les solucions aquesta sopa de lletres dels planetes o contestar encertadament aquestes preguntes que se’t fan del tema en tipus test; és a dir, podent escollir la resposta correcta entre quatre possibilitats.

Complementa aquestes informacions i activitats amb els següents prog

rames de “Nuestro planeta Tierra “  i amb els recursos JClic, “El Sistema Solar” o “De viaje por el Sistema Solar”., i aquestes altres dues:

 

 

 

MATÈRIA, ENERGIA I FORÇA

 

El “Jeoquiz” és un joc on podreu jugar fins a quatre persones en forma de concurs. Després d’haver triat el tema, que pot ser “La materia y sus transformaciones”, “Fuerzas y movimiento” o “Energías renovables”, us escriureu un nom i començarà el curs. De cada tema hi ha tres rondes, i a cadascuna d’elles els punts que es donen si encertes la pregunta seran més alts, però haureu d’anar amb compte perquè si no l’encerteu els punts es restaran del vostre marcador. A més a més de comprovar si esteu encertats/ades en les respostes, heu de saber actuar en cada moment amb cap, triant el tipus de pregunta i la juguesca adequades amb la finalitat de superar la resta de jugadors/es. Molt entretingut, posa atenció i acta amb lògica…

 

Jeoquiz

 

 

LLENGUA  CATALANA 

 

ACTIVITAT JCLIC LA VOCAL NEUTRA 

Activitat JClic per practicar l’ús de la vocal neutra A-E

 

ACTIVITAT JCLIC LA VOCAL NEUTRA-2

Activitat JClic per practicar l’ús de la vocal neutra A-E

 

ACTIVITAT JCLIC LA VOCAL NEUTRA-3

Activitat JClic per practicar l’ús de la vocal neutra A-E

 

ACTIVITAT  JCLIC LA VOCAL NEUTRA-4

Activitat JClic per practicar l’ús de la vocal neutra A-E

 

Activitat JClic per poder treballar les FRASES FETES de la llengua catalana.

 

 

Pots fer servir també aquest enllaç del JClic per diferenciar l’escriptura de la essa sorda i de la essa sonora i ampliar la pràctica  a les normes d’accentuació…

 

 

Activitat JClic “Exercicis de Català 6è” on hi surten diversos apartats de la gramàtica i l’ortografia que hauries de conèixer bé…

 

Practica el treball de separar síl·labes i distingir els diftongs i els hiats amb aquesta activitat:

 

Treballa la distinció de la síl·laba tònica i la classificació de les paraules en agudes, planes i esdrúixoles amb aquest programa “La font de les lletres i els sons”. Cas que no surtis directament, clica l’opció “Català” que tens al costat esquerre. Posa atenció a l’hora de contestar i procurar evitar les interferències entre les dues llengües d’ús habitual.

 

Català

 Practica el treball de distingir síl·laba tònica, classificar paraules i escriure, si cal, l’accent gràfic:

 

“Síl·labes, tonificació i accentuació”.

“Accents 1”.

“Accents 2”.

“Els accents”.

 

 

LENGUA  CASTELLANA

 

Juga al PASAPALABRA amb el tema de “Conjugación de verbos”.

 

Verbos

 

Activitat JClic de “La acentuación” per repassar les normes i saber distingir i classificar les paraules.

 

 

 

Treballa la distinció de la síl·laba tònica i la classificació de les paraules en agudes, planes i esdrúixoles amb aquest programa “La fuente de las letras y los sonidos”. Posa atenció a l’hora de contestar i procurar evitar les interferències entre les dues llengües d’ús habitual.

 

Castellà

 

Ortografia.- En aquest programa trobaràs exercicis de pràctica d’ús de les lletres corresponents a les diferents paraules. Posa atenció i comprova com vas d’ortografia triant les diverses opcions que se’t presenten dintre de cada grup de lletres. Complet i interessant…

Ortografia castellana

PROJECTE

 

“Història de Roma”

 

Aquí tens un enllaç que explica la llegenda dels germans Ròmul i Rem, un d’ells fundador de l’actual ciutat de Roma. A més a més, si consulteu aquest altre enllaç, també del mateix tema, hi podreu trobar altres informacions de la societat romana, déus i deesses…

 

 

 

 

 

 

 

 

Romasi1         Romasi2

 

Pots obtenir encara més informació entrant  a aquesta activitat del JClic, “Antiga Roma”:

 

 

 

 

“L’EDAT  MODERNA”

 

BIOGRAFIES  DE  PERSONATGES

 

Cristóbal Colón.-  Pàgina 1 i pàgina 2.

Nicolau Copèrnic.-  Pàgina 1 i pàgina 2.

Johannes Gutenberg.-  Pàgina 1 i pàgina 2.

 

CIVILITZACIÓ  INCAICA

 

Enllaç on podràs trobar informació de les principals característiques de la civilització incaica, que  podràs reforçar amb aquest altre enllaç.

 inca                        inca2

                                    inca15

inca4

 

Tot  seguit tens alguns vídeos que et poden aportar informació sobre aquesta cultura:

 

 

 

 

CIVILITZACIÓ  ASTECA

 

Enllaç on podràs trobar informació de les principals característiques de la civilització asteca, que  podràs reforçar amb aquest altre enllaç o també amb aquest altre, on trobaràs també imatges que et poden servir.

asteca 3                         asteca asteca2          asteca4

 

Tot  seguit tens alguns vídeos que et poden aportar informació sobre aquesta cultura:

 


 

[youtube]http://youtu.be/G4HUzXGmT_s[/youtube]

 

 

CIVILITZACIÓ  MAIA

Enllaç on podràs trobar informació de les principals característiques de la civilització maia, que  podràs reforçar amb aquest altre enllaç o també amb aquest altre, on trobaràs també imatges que et poden servir.

maia                    maia2

maia3           maia5

 

Tot  seguit tens alguns vídeos que et poden aportar informació sobre aquesta cultura:

 
 

precolombins

 

 

EL  DESCOBRIMENT  D’AMÈRICA

 

En aquesta pàgina podràs trobar informació del descobriment d’Amèrica i dels diferents viatges que Cristóbal Colón va realitzar.

 

Esquema del descobriment d’Amèrica i els seus antecedents i causes i mapa on pots apreciar els quatre viatges de Colón a Amèrica.

 

Tot  seguit tens alguns vídeos i una presentació que et poden aportar informació sobre aquest fet: 

 

COLONITZACIÓ  D’AMÈRICA 

 

Pàgina on podràs apreciar la colonització d’Amèrica per part de diverses nacions europees i, tot seguit, a més a més de la informació de les conquestes realitzades per navegants al servei de la corona espanyola després de l’arribada de Colón, hi podràs trobar també mapes i imatges d’aquests fets.

CARACTERÍSTIQUES  I  ORGANITZACIÓ  SOCIAL  DE  L’EDAT  MODERNA

 

Edat Moderna

 

Aquest enllaç et servirà per poder veure en quin moment de la història es situa l’Edat Moderna i les seves principals característiques. Hi trobaràs també diversos apartats on, si hi cliques, obtindràs informació i activitats de diferents aspectes: economia, societat, descoberta d’Amèrica… fins arribar al dia 11 de setembre. Si en fas un bon ús, et pot resultar molt vàlid!

 

images

 

 

piramidefeudal

 

 

Aquí tens un llibre virtual on se t’expliquen de manera molt resumida i amb esquemes les principals característiques d’unes etapes de la Història. En aquest cas, et serviran de profit el recull de pàgines que van de la 5 a la 12.

 

 

GUTENBERG  I  LA  IMPREMTA 

 


 Buchdruck-15-jahrhundert_1

L’HUMANISME I EL RENAIXEMENT

 

Per treballar aquest apartat, tens aquí tres enllaços que t’ajudaran a trobar informació: aquest primer disposa també d’imatges que et poden servir per a la realització del treball. En el segon enllaç, a més a més d’informació d’aquest aspecte també en pots trobar d’altres relacionats amb l’Edat Moderna i ja tocats anteriorment. Finalment, aquest tercer enllaç t’aportarà molta informació dels aspectes socials, econòmics i culturals de l’època i també imatges, especialment artístiques.

Tot  seguit tens alguns vídeos i presentacions que et poden aportar informació sobre aquest corrent:

 

 

 

 

EL  BARROC  I  EL  SEGLE  D’OR

 

En aquest apartat pots cercar informació en aquests dos enllaços. En el primer hi ha una àmplia informació de les característiques principals de l’art barroc amb imatges representatives del seu aspecte cultural en diverses vessants i del “Siglo de Oro ” espanyol, mentre que en el segon enllaç trobaràs informació general d’aquest art, incloses les seves manifestacions a Catalunya.

Tot  seguit tens algunes  presentacions que et poden aportar informació sobre aquest corrent cultural:

 

 

 

 

 

  LA  GUERRA  DE  LA  SUCCESSIÓ

En aquest apartat podràs cercar informació en aquests dos enllaços. En el primer hi trobaràs una exposició dels motius que la varen provocar i la seva repercusió a nivell europeu, podent veure com va quedar dividida Europa arran d’aquest conflicte. Una informació àmplia i detallada de l’aspecte anterior la trobaràs en aquest segon enllaç, tocant-se el problema des del punt de vista del nostre país i algunes altres nacions europees.

Finalment, tens tres vídeos que et poden aportar encara més informació:

 

SYMBALOO  CICLE  SUPERIOR

 

CS

 

ACTIVITATS  JCLIC 

 

JClic

 

Aquest article ha estat publicat en Activitats curs 2014-15, General, Ús de programes informàtics. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *