PER MOLTS ANYS “EL CAIRAT” I ANEM CAP ALS 50

Samarreta

Recordeu? És la samarreta que commemorava les jornades esportives que es celebraven a l’Escola Municipal de B.U.P. al voltant dels anys 80. Segurament algú de vosaltres té alguna. Les classes quedaven paralitzades tot un dia, o potser dos, ja no ho recordo exactament, per tal de fer competicions esportives entre alumnes de classes diferents. Els premis es lliuraven als baixos de l’Ajuntament. Quins records!

Sóc una ex-alumna de l’ Escola Municipal de B.U.P. i ara, mare d’una alumna i, espero, d’un futur alumne de l’IES “El Cairat”.

Voldria recordar també que, per arribar a l’actual institut, sé que han succeït molts esdeveniments previs per a que els nostres fills es trobin ara aquí. Moltes persones van fer possible que cada any el centre anés avançant i anés gaudint, mica en mica, de més autonomia i independència, i no haguessin de venir professors de fora per haver d’examinar als alumnes d’Esparreguera. Vam patir l’aigua de la pluja al sostre de les classes quan plovia, i el fred que intentàvem suportar amb les estufes de butà, amb les que jo m’havia cremat els guants de tant apropar-me… Tot això en un ambient agradable i familiar. Per sort algunes coses han canviat i ara els nostres fills tenen un lloc a on aprendre ben condicionat: calefacció, fàcil accés a les noves tecnologies (ordinadors, Internet…) i el projecte de millora de les instal·lacions del centre.

No obstant, com a pares i mares, volem el millor pels nostres fills i a més a més de l’aspecte material de les instal·lacions hi ha present la nostra tasca principal que és la d’ajudar-los a créixer, no només físicament, sinó també ètica i moralment perquè siguin homes i dones amb seny, amb criteris propis i amb la independència i les ganes suficients per tirar endavant quan la vida ens posa a prova. Nosaltres però, hem d’anar al seu costat però fent cadascú el seu camí, i amb la certesa que puguin percebre que estem sempre amb ells. En aquest punt és fonamental que entre el centre, els professors i les famílies hi hagi una bona comunicació ja que els principals beneficiaris són els nostres fills. Col·laborem-hi tots!

Aquesta és la meva petita aportació com a mare i vull compartir-la amb vosaltres.

PER MOLTS ANYS “EL CAIRAT” I ANEM CAP ALS 50.

 

Una mare

Vols participar en el bloc?

Tothom relacionat amb l’IES El Cairat pot participar en aquest bloc:

1. Tots els alumnes, professors i personal no docent que en l’actualitat es troben en el Cairat poden publicar articles, inserir imatges, afegir enllaços a altres pàgines, etc. Només fa falta l’usuari i la contrasenya de l’EDU365 (pels alumnes) o de l’XTEC (pel profesorat o personal no docent). Si no els teniu els podeu demanar omplint, imprimint i enviant per correu o fax el següent formulari:

http://www.edu365.cat/pls/edu365/edu_infoedu.alta

http://www.xtec.cat/at_usuari/gestusu/identificacio/formularis/form_alta.htm

Un cop teniu l’alta, que us arribarà per correu postal, envieu un correu electrònic des de la vostra adreça a l’adreça següent indicant ALTA BLOC 25 ANYS i us donarem d’alta al bloc:

elcairat@gmail.com

Aleshores ja podreu publicar al bloc, modificar els vostres articles i fer comentaris d’altres accedint a l’apartat “Inici de sessió”.

2. Tots els que en el passat hagin estat relacionats amb el Cairat també poden participar enviant els seus articles al correu següent, indicant clarament al títol del correu BLOC 25 ANYS:

elcairat@gmail.com

Gràcies a tots per la vostra col·laboració!

Crida oficial

Enguany l’institut commemora un fet especial, un fet que ens enorgulleix a tots els que hem passat una etapa de la nostra vida en aquest centre, ja sigui com a professors, com alumnes o fent tasques administratives i de serveis. DURANT EL CURS QUE ARA COMENÇA CELEBRAREM EL NOSTRE 25è ANIVERSARI. Pensem que és una data a celebrar i volem fer-ho amb la dignitat i l’ofici que es mereix.

 

Perquè un projecte com aquest pugui fer-se efectiu cal l’ajut, l’entusiasme i la col·laboració de tothom. Al llarg de tot l’any veuràs, participaràs i se’t demanarà la teva intervenció en moltes iniciatives, estem convençuts que podrem comptar sempre amb tu. Els que fa ja temps que formeu part del centre perquè us hi sentiu identificats amb ell, els que us acabeu d’incorporar perquè res millor que fer-ho tot integrant-vos en aquest engrescador projecte des del primer moment.

 

Tots ens sentim millor quan sabem que som partícips d’un projecte que ve de lluny i que ha contribuït a formar vàries generacions de joves al llarg d’aquest temps. En alguns casos, ens hem trobat amb famílies que en formen part per partida doble, doncs primer van ser els pares i ara són els fills els que venen a l’institut. En altres casos ens hem retrobat amb exalumnes que ara continuen en el centre però en aquests moments com a professors. En altres moments, senzillament, amb antics alumnes o professors als quals feia força temps que no havíem vist però amb els que sempre ens ha unit el record del temps passat en el nostre institut. És a dir, persones que sempre han pensat que l’institut no és només un edifici, un espai o unes parets on passes unes hores al dia, sinó que es tracta d’una cosa viva, un lloc on aprens, et relaciones, et formes personalment i intel·lectual, fas amistats, creixes com a individu, vius noves experiències, coneixes gent d’altres països, etc. En definitiva, un munt de coses irrepetibles que contribueixen a fer de tu la persona que realment ets.

 

Per tot això, et volem animar a que t’engresquis aquest curs, juntament amb els teus companys i també els teus pares, a participar en aquest projecte que volem deixi petjada i pugui ser recordat per molt de temps. Segur que l’experiència no et defraudarà i farà que al final del curs que ara encetem et sentis orgullós de formar part d’aquest gran col·lectiu de totes les persones que han passat pel Cairat durant aquests 25 anys. TOTS SOM A PARTIR D’ALESHORES UNA MICA “ESCAIRATS. Descarat

 

LA DIRECCIÓ

Inauguració del bloc

Tallem la cinta i donem per inaugurat aquest bloc que vol celebrar els 25 anys de vida de l’IES El Cairat d’Esparreguera.

Volem que aquest espai sigui un lloc on tota la gent que està i ha estat relacionada amb el nostre Institut es trobi i s’expressi en relació a aquest aniversari.

La idea del bloc no és escriure només coses genials. Es tracta de que sigui un lloc viu on la gent expressi les seves opinions, records, afegeixi fotos, enllaços a altres pàgines…

Felicitats a tots!