Visita a Beget

El passat dimecres 17 de maig vam anar a visitar el poble de Beget per tal d’observar i complementar el nostre treball de socials sobre el romànic. La sortida va ser molt interessant ja que vam poder observar de primera mà com era un poble romànic ja que les edificacions de Beget estan en un estat de conservació molt bo. A part de poder tirar moltes fotos, entre elles a l’Església de Sant Cristòfol, vam gaudir d’un magnífic dinar a la vora del riu.

Alumnes de 2n d’ESO

image1(2)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La nostra col.laboració amb Càritas i l’Associació Mans per a l’Acció Solidària

Aquestes dues setmanes, hem continuat treballant amb el projecte “Repartim felicitat” col.laborant en diferents activitats dins de  Càritas i  l’Associació Mans per a l’Acció Solidària.

Pel que fa a Càritas hem col.laborat en les següents activitats:

  1. Classificació i col.locació dels aliments que arriben al magatzem d’aliments
  2. En la cura de nadons mentre les mares d’aquests fan un curs de català
  3. Classes d’informàtica a nivell d’usuari

A dins de l’Associació Mans per a l’Acció Solidària hem col.laborat en:

  1. Menjador social
  2. Ajuda a la venta de roba de 2na mà

Alumnes de 2n d’ESO

image1(1)

image2

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

El dia 9 de maig, la Montse Mora, infermera del CAP d’Olot, ens va venir a fer la xerrada “Alimentació saludable”, molt interessant i adequada per a la nostra edat. Ens va donar molts bons consells com per exemple que a la nostra dieta hi hem d’incloure aliments variats (carn, peix, ous, fruita, verdura, làctics…) i que cal beure molta aigua per hidratar el nostre cos i reduir les begudes ensucrades. Una bona alimentació i fer un mínim de 3o minuts d’exercici físic cada dia, és el millor remei per gaudir d’una bona salut.

                                                                                                                         Alumnes de 2n d’ESO

 

foto2 foto1

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Participem en la nova edició X(p)rimenta 2017

Un any més, els alumnes de 2n d’ESO hem participat en la nova edició X(p)rimenta 2017 , iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.  El concurs consisteix en filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il•lustrar algun principi científic o tecnològic interessant.

Els vídeos que hem filmat els podeu veure en els següents enllaços:

La Moneda Golafre

Efectes de la calor en la densitat de les substàncies

Densitats

Els aliments màgics

L’experiència ha estat molt positiva perquè hem posat en pràctica els coneixements adquirits a l’aula i hem après com editar un vídeo amb bona qualitat d’imatges, so i edició.

Alumnes de 2n d’ESO

“Enhorabona a tots els alumnes que heu participat, per l’interès mostrat i  per la feina feta.  Que tingueu molta sort!”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Continuem “Repartint felicitat”

Aquesta setmana els alumnes de 2n d’ESO hem realitzat dues activitats més, emmarcades dins del projecte solidari “Repartim felicitat”.

En primer lloc, hem tingut l’honor i el plaer de poder entrevistar a la Carme Sans ( Direcció de Serveis) i a  l’Estel Muntada (Servei d’atenció a la Comunitat) del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i poder conèixer els serveis que el Consorci ofereix  a la comunitat.

D’altra banda, hem conegut de primera mà el funcionament de l’Associació ENCANT, des  que es recull la roba fins que es posa a la venda.

En ambdós casos ha estatt una experiència molt enriquidora.

Alumnes de 2n d’ESO

IMG_5818

 

image2

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

UNA VISITA MOLT INTERESSANT.

El dimecres 26 d’abril, els alumnes de 2n d’ESO A vam visitar la Creu Roja d’Olot. Ens van explicar com va néixer la institució, a quins països són presents, quines intervencions socials fan (acompanyament a la gent gran, serveis continuats a les residències…), quins serveis presten a la població, projectes que van adreçats a la gent jove i un munt de coses més. Va ser una xerrada molta interessant que va acabar amb l’explicació de com és per dintre una ambulància i quins serveis d’emergència atenen. La propera setmana faran la visita els alumnes de 2n d’ESO B.

Alexis i Akshit

??????????????

??????????????

??????????????

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Continuem treballant en el Projecte ” Repartim felicitat”

ls alumnes de 2n d’ESO continuem treballant amb el projecte “Repartim felicitat”. El passat 23 d’abril, durant la diada de Sant Jordi, vam col.laborar amb la Creu Roja Repartint roses a la gent gran.

Una de les altres activitats que hem realitzat ha sigut la col.laboració amb l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa fent difusió de la propera Marató de Sang que tindrà lloc el proper 6 de maig a l’Hospici d’Olot de 10 a 22h. Us animem a tots a participar-hi!

Alumnes de 2n d’ESO

DDUP0415

image1 (6)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

X(p)rimenta 2017

Un anys més, els alumnes de 2n d’ESO participarem a la nova edició del  concurs x(p)rimenta 2017 iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació . El concurs consisteix  a realitzar un experiment científic i a filmar-lo en vídeo, amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.

IMG_5661

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Posem punt i final al Projecte “El cas del professor Julius”

El passat dijous 27 d’abril vam posar punt i final al projecte “El Cas del Professor Julius”. , amb la celebració del judici final per trobar el culpable del seu assassinat. Durant el projecte hem viscut l’experiència de ser detectius, buscant proves sobre el seu assassinat  i analitzant-les al laboratori amb diferents tècniques de separació de mescles.

Akashdeep Sing

image1 (5)

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Posem fil a l’agulla al projecte “Repartim felicitat”

Els alumnes de 2n d’ESO han iniciat aquest 3r trimestre el projecte “Repartim felicitat”. El projecte consistirà en treballar algunes de les entitats socials que hi ha a la Garrotxa i que treballen per a la millora del benestar de les persones, sobretot per aquelles que estan en risc d’exclusió social.  Els alumnes, a part de poder entrevistar i conèixer de primera mà les diferents entitats, tindran l’oportunitat de participar activament en algunes de les activitats que organitza cada una de les entitats treballades. Cada alumne ha pogut escollir l’activitat que més li agradaria fer dins de les seves motivacions i preferències personals.

La primera activitat que realitzaran gràcies a la Creu Roja és durant la diada de Sant Jordi, el proper diumenge 23 d’abril . Els alumnes repartiran roses a la gent gran que viuen sols per tal de compartir una estona agradable amb ells i que se sentin acompanyats en una diada tan especial com és la Festa de Sant Jordi.

image1 (1)

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari