65 experiències d’ApS

Us enllacem l’article al bloc Aprenentatge Servei on trobareu la descripció de les 65 experiències de projectes ApS que es van presentar a les 6es Jornades d’intercanvi celebrades el passat dia 20 de gener:

65 experiències d’ApS

De ben segur que en trobeu alguna que us pugui ajudar en el vostre projecte o inspirar a l’hora d’iniciar-ne un de nou!


 

Concerts tardor hivern Turó per a la Comunitat

Dins del projecte Concerts Turó per a la Comunitat, que us explicàvem en un article anterior, es van celebrar els corresponents al primer trimestre del curs.

Aquí teniu un vídeo-resum i algunes imatges dels esdeveniments que ens ha facilitat l’Arnald Pannon (professor de música i responsable del projecte).

No us perdeu el vídeo, trobareu algunes opinions de l’alumnat que demostren la importància que té participar en un projecte com aquest!


turo_elmoli turo_casal_verdumi

Felicitats per la bona feina feta!

Ja esperem la segona roda de concerts al proper trimestre!


 

6a Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Aprenentatge Servei

El proper 20 de gener del 17 tindrà lloc la 6a Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Aprenentatge Servei (16h, CCCB) organitzada per la Fundació Jaume Bofill.

Com es concreta l’aprenentatge servei en els centres educatius i les entitats socials? Quines estratègies d’impuls i extensió s’estan desenvolupant en el nostre país? Per què l’aprenentatge servei és un model replicable i d’èxit en diferents àmbits i etapes educatives? Quins factors ho fan possible? Quines bones pràctiques són les més inspiradores i què podem aprendre d’elles? Quins reptes plantegen? Quins criteris són claus per la seva avaluació?

Trobareu tota la informació necessària i l’enllaç d’inscripció aquí.

> Programa de la jornada.


 

Concerts Turó per a la comunitat


Us anunciem un nou projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari a Nou Barris desenvolupat aquest 1r trimestre de curs per l’Institut-Escola Turó de Roquetes:

“Concerts Turó per a la comunitat”

En paraules de l’Arnald Pannon, professor de música i coordinador del projecte:

La finalitat d’aquests concerts és no només oferir una experiència musical als alumnes sinó també que es converteixi en una experiència vivencial, una manera d’entrar en contacte amb altres generacions, amb les seves realitats, i descobrir per ells mateixos el que pot transmetre la música. En aquest sentit l’alumnat s’ha proposat assolir reptes diversos: afrontar la vergonya escènica, aprendre a tocar la flauta, ser capaços de prescindir de la individualitat per formar part d’un grup… i tot per oferir quelcom de bonic a la comunitat.

Alumnat de 3r i 4t farà aquest desembre una primera sèrie de concerts de nadales (els dies 20 i 21 de desembre) a escoles bressol (El Vent i El Turó), centres de dia (Turó i Nous Avis), casals de gent gran (Verdum-Artesania i Roquetes) i residències (El Molí i Porta).

Aquí teniu el programa de mà amb el repertori dels concerts!

fullsizerender-6


 

Cohesiona Nord

Volem recollir un projecte d’aprenentatge i servei comunitari que, tot i que per qüestions de temps no es va poder encabir a la mostra del curs passat, pensem que val la pena donar a conèixer per la seva qualitat. Aquest projecte es va desenvolupar entre l’Assemblea de Cooperació per la Pau, l’institut Pablo Ruiz Picasso i l’escola Mestre Morera, amb l’ajut de l’Obra Social La Caixa.

Cohesiona Nord Collage

Per mitjà d’una recerca participativa en els barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona, i entrevistes els veïns i veïnes, l’alumnat dels centres va recollir fotografies i records positius sobre les fortaleses del territori, que finalment van transformar en un llibre de fotografies i frases dels veïns i veïnes per donar a conèixer les virtuts de les persones, reforçant la imatge positiva del barri.

Aquí teniu un petit reportatge aparegut a BTV:

cohesionanordbtv

I aquí el llibre elaborat (versió PDF, descarregable):

El projecte seguirà desenvolupant-se al curs 16-17. Si esteu interessats en participar-hi poseu-vos en contacte amb nosaltres (crp-noubarris@xtec.cat) o directament amb l’ACPP (catalunya@acpp.com).

Animeu-vos!


 

Jornada d’intercanvi d’experiències d’ASC a Nou Barris

Tal com estava previst, dimarts 31 de maig ens vam aplegar al Centre Cívic de Can Basté per a compartir els projectes d’Aprenentatge i Servei Comunitari fets a Nou Barris al llarg dels passat curs i del present.

Onze magnífiques experiències explicades i escoltades amb tota la il·lusió per part de tots els participants: alumnat, professorat, entitats i representants de les administracions.

 

 

L’acte va ser obert per la Consellera d’educació, infància i gènere del Districte, Àngels Rabadà, i va ser tancat per la cap de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’educació de Barcelona, Marta Comas.

Recordeu que podeu visitar la mostra fins el proper 10 de juny!


 

 

 

Mostra d’experiències d’Aprenentatge i Servei Comunitari

Entre els dies 30 de maig i 8 de juny tindrà lloc la Mostra de projectes d’Aprenentatge i Servei Comunitari a Nou Barris. La podreu visitar al Centre Cívic Can Basté (Pg. de Fabra i Puig 274).

Dimarts 31 de maig, a les 12h celebrarem i compartirem els projectes realitzats en una petita trobada d’intercanvi, amb la participació d’alumnat, centres educatius, entitats i representants de les diferents administracions que hi han donat suport.

Si voleu assistir només cal que ens aviseu amb antelació! (crp-noubarris@xtec.cat)

invitacio asc nou barris

> Aquí podeu veure el programa previst (pdf)

Us hi esperem!


 

 

Trobada final Connectem-nos! – Col. CM-Sabastida

Aquest dilluns 30 s’han trobat els participants, alumnat i avis i àvies, participants del projecte Connectem-nos! Un intercanvi d’experiència i coneixement intergeneracional entre nois i noies de 4t d’ESO del Col·legi Cor de Maria-Sabastida i avis i àvies del barri de Vilapicina.

Com a producte final del treball, desenvolupat al voltant de l’ús de les TIC, es van presentar els diferents vídeos editats pel propi alumnat en què les persones grans explicaven algunes de les seves experiències vitals.

L’acte es va tancar amb el lliurament de diplomes certificant la competència digital de les persones grans i un petit esmorzar.

El millor, sens dubte, els vincles afectius i l’empatia generada entre joves i gent gran, tal i com es pot comprovar a les imatges.

imatge2  imatge1

imatge3

Moltes felicitats per la bona feina!


 

Presentació del curt “Dolça addicció”

El passat 19 de maig es van presentar, a la Filmoteca, els curts elaborats pels diferents centres participants del Projecte Reacciona! (Taller de cinema).

Tal com explicàvem en una notícia anterior, l’institut Roger de Flor ha desenvolupat el seu treball per a VSF-Justícia Alimentària Global, en el marc del seu programa Alimentacció: Xarxa d’escoles per un món rural viu.

L’objectiu del curt “Dolça addicció” és sensibilitzar la ciutadania sobre la gran quantitat de sucre invisible present als productes alimentaris industrialitzats i en la possibilitat de consumir alternatives saludables, justes i sostenibles en contraposició a aquest tipus d’aliments. Aquí podeu llegir l’article publicat al web de VSF-Justícia Alimentària Global, amb l’explicació completa del treball.

No us perdeu el curt i feu-ne tota la difusió possible: és una molt bona eina per treballar aquest tema amb l’alumnat!