II Trobada d’Intercanvi d’Experiències Educatives per la Justícia Global

Canviar l’escola per canviar el món

Lafede.cat organitza la II Trobada Canviar l’escola per canviar el món amb l’objectiu de visibilitzar la feina conjunta d’organitzacions de justícia global i centres educatius,

Dates: 2 (tarda) i 3 (matí) de febrer de 2018

Lloc: Associació de Mestres Rosa Sensat. Av. Drassanes, 3 – 08001 Barcelona

INSCRIPCIONS

Del 10 al 31 de gener a http://lafedecat.tictactiquet.com/ca/events/1662/
El professorat que vulgui obtenir la certificació d’assistència (10 hores), també ha de fer la inscripció al web XTEC: http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/formacio-permanent-professorat/cercador-activitats/ (codi activitat 9000060541)

Com podreu veure, bona part del contingut de les jornades està centrat en projectes d’Aprenentatge i Servei Comunitari.

Trobareu el programa en aquest document.

Més informació aquí.

Concerts Turó per la Comunitat

Els dies 18 i 19 de desembre,  a càrrec d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Escola Turó de Roquetes i les professores: Amparo Ferrandis, Natália Aranda i Mireia Borràs. Estan tenint lloc a diferents centres de Nou Barris els ja tradicionals “Concerts Turó per a la Comunitat

Aquí podeu consultar el Programa.

Felicitem l’alumnat i el seu professorat per tirar endavant aquesta activitat sempre tan ben rebuda. És una bona experiència musical que apropa diferents generacions a través de la música!


 

 

 

 

Resum del curs 2016-17

Tot just hem acabat el curs, i ara és el moment de veure tota la feina que hem dut a terme durant tot l’any.

A continuació teniu els enllaços dels diferents articles que hem escrit sobre els serveis comunitaris que s’han anat realitzant aquest curs, i que s’han anat publicant en aquest bloc:

Experimenta’t
Barreres arquitectòniques al barri de Porta
Concerts Turó per la comunitat (1)
Concerts Turó per la comunitat (2)
Concerts Turó per la comunitat (3)
Retrats per als avis i àvies

Esperem poder tenir molts més projectes d’aquest estil de cara al proper curs.

Bon estiu a tothom!

Experimenta’t

Per tercer any consecutiu, l’alumnat de l’Ins Galileo Galilei ha apropat a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Mercè Rodoreda diversos experiments que, a més de divertits, serveixen com a base científica per entendre diferents conceptes relacionats amb la física o la química.

IMG_20170526_101657

Què passa si posem en un mateix recipient oli i aigua? i si després hi afegim tinta? I per què passa tot això? Aquestes són algunes de les preguntes que s’han contestat i observat aquest any.

L’experiència, com cada any, ha estat tot un èxit i ha estat molt valorat tant per part de l’alumnat i professorat de l’Institut com de l’Escola.

IMG_20170526_102501

IMG_20170526_102123

IMG_20170526_102208 IMG_20170526_102158

Finalització del projecte: Barreres arquitectòniques al barri de Porta

Enguany, l’escola Aloma ha donat continuïtat al projecte Barreres Arquitectòniques al barri de Porta iniciat l’any passat. Un dels reptes que s’havia marcat dins d’aquest projecte era l’elaboració d’un mapa del barri identificant els punts on caldria fer algun tipus de millora per a l’accessibilitat de persones amb discapacitat.

Aquí teniu el mapa que s’ha elaborat, on s’expliquen les accions que serien necessàries:

Aquest mapa va ser presentat al Consell Sectorial de Barri de l’abril de 2017, per tal que les deficiències detectades per l’alumnat puguin ser solucionades.

Música de pel·lícules als Concerts Turó per a la comunitat

Per donar per acabat el projecte Concerts Turó per a la Comunitat d’aquest curs, l’alumnat de l’Institut Escola Turó de Roquetes va dur a terme tres concerts el passat dia 20 de Juny de 2017.

En aquests últims concerts, l’alumnat va dur a terme la representació de músiques de diverses pel·lícules al Centre de Dia Leal, la Residència el Molí, i al Casal de Gent Gran Verdum-Artesania.

Aquí teniu dues fotografies d’un dels actes:
IMG_20170620_103932 IMG_20170620_104820

Retrats per als avis i àvies de la Residència La Trinitat

L’alumnat de l’Institut Pablo Ruiz Picasso, dins el marc de l’Aprenentage i Servei comunitari,  han realitzat uns magnífics retrats dels avis i àvies de la residència La Trinitat. Dimecres 21 de juny, un grup d’alumnes juntament amb el seu professorat, han  fet el lliurament d’aquestes obres.

Els excel·lents treballs plàstics dels nois i noies han tingut molt d’èxit entre el grup de persones grans representades en els retrats.

L’experiència ha estat molt gratificant per a tothom. Agraïm a la Residència La Trinitat la seva col·laboració en el projecte i felicitem al professorat i a l’alumnat de l’Institut Pablo Ruiz Picasso per la bona tasca realitzada. Ens engresquem mútuament a seguir endavant amb activitats com aquesta!!!

65 experiències d’ApS

Us enllacem l’article al bloc Aprenentatge Servei on trobareu la descripció de les 65 experiències de projectes ApS que es van presentar a les 6es Jornades d’intercanvi celebrades el passat dia 20 de gener:

65 experiències d’ApS

De ben segur que en trobeu alguna que us pugui ajudar en el vostre projecte o inspirar a l’hora d’iniciar-ne un de nou!


 

Concerts tardor hivern Turó per a la Comunitat

Dins del projecte Concerts Turó per a la Comunitat, que us explicàvem en un article anterior, es van celebrar els corresponents al primer trimestre del curs.

Aquí teniu un vídeo-resum i algunes imatges dels esdeveniments que ens ha facilitat l’Arnald Pannon (professor de música i responsable del projecte).

No us perdeu el vídeo, trobareu algunes opinions de l’alumnat que demostren la importància que té participar en un projecte com aquest!


turo_elmoli turo_casal_verdumi

Felicitats per la bona feina feta!

Ja esperem la segona roda de concerts al proper trimestre!


 

6a Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Aprenentatge Servei

El proper 20 de gener del 17 tindrà lloc la 6a Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Aprenentatge Servei (16h, CCCB) organitzada per la Fundació Jaume Bofill.

Com es concreta l’aprenentatge servei en els centres educatius i les entitats socials? Quines estratègies d’impuls i extensió s’estan desenvolupant en el nostre país? Per què l’aprenentatge servei és un model replicable i d’èxit en diferents àmbits i etapes educatives? Quins factors ho fan possible? Quines bones pràctiques són les més inspiradores i què podem aprendre d’elles? Quins reptes plantegen? Quins criteris són claus per la seva avaluació?

Trobareu tota la informació necessària i l’enllaç d’inscripció aquí.

> Programa de la jornada.