Quèquicom i… La física

A coneixement del Medi estem treballant un dossier que ens parla de Les forces i les màquines. En aquest capítol del programa Quèquicom ens parla del grec Arquimedes de Siracusa, que va fer nombroses aportacions al món de la ciència. Una de les més conegudes és el principi que porta el seu nom, que podem experimentar, per exemple, en inflar els pulmons quan ens banyem en una piscina.Arquimedes també va descriure el sistema de palanca, en què el repartiment dels pesos és determinant: explicarem com funciona en el cas dels castells o de la bicicleta. Per tot això i molt més, Arquimedes és considerat un dels matemàtics més importants de la història.

Visualitza el vídeo i contesta al formulari que hi ha enllaçat.

FORMULARI

Quèquicom i… l’electricitat

En aquest article trobaràs el vídeo de l’interessant programa del Quèquicom dedicat a l’electricitat. Estigues atent a les clares explicacions per a poder contestar als formularis que tens enllaçats a continuació.

VÍDEO

 FORMULARIS

PART I (fins al minut 10:50)

PART II (del 10:51 al 13:22)

PART III (del 22:52 fins al final)

dubte resolt! ja sabem d’on ve la paraula COLÒNIES

Fa uns dies ens va sorgir el dubte del perquè anomenem colònies a passar una o vàries nits fora de casa.

El Departament de Comunicació de la classe es va posar en marxa i no va trobar cap resposta clara per internet, així que ens vam posar en contacte amb l’Institut d’Estudis Catalans.

Els vam enviar un correu electrònic i ens han contestat amb una molt bona explicació. A més, ens han dit que l’Optimot és un servei públic per consultar qualsevol tipus de dubte entorn a la llengua catalana.

clica – RESPOSTA A LA CONSULTA